Jak začít s příkrmy

Otázku položila: Verunka000 23.7.2013 10:58

v sobotu nám budou 4 měsíce a chci začít s příkrmy, vím, že mám začít se zeleninou, recepty jsem nastudovala ale nikde nemůžu najít kdy se třeba mrkvička má dát a jaké množství? Děkuji za rady maminky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, myslím že přechod na příkrmy by měl "posvětit" pediatr. Momentální názor lékařů, pokud dítě prospívá, je začínat s příkrmy spíš později (v šesti měsících). Starost s množstvím si nedělej - ze začátku budeš ráda, když do takového cvrčka "nacpeš" pár lžiček. Já dávala zeleninové příkrmy v poledne (případné bolesti bříška, různé intolerance, se alespoň odbyli přes den...což je lepší než se stresovat v noci).

  • venysek23.7.2013 11:33

    kamaradka ji zacala davat jako obed a ze zacatku varila tak ctvrtku mrkve, stejne toho moc nesni, protoze se nejdriv musi naucit posouvat jidlo dozadu :)

  • petulinkaa1323.7.2013 11:39

    ja uvarila mnozství na malou presnidavkovou sklenicku (125g) prvne mi mala snedla pulku,takze jsem ji dokrmila mlikem a druhy den uz jedla celou coz je plna davka a mliko uz jsem nedavala :-)

  • Agnes.S23.7.2013 12:22

    ono to má každé dítě jinak, syn mi moc zeleninové příkrmy nechtěl, takže jeho dávka byla 3 lžičky a konec, mrkev mu nechutnala, brokolici, špenát baštil krásně, nejraději měl mix zeleniny, když jsem dala od každého trochu (brokolice, brambor, mrkev, dýně, kedlub, petržel apod.) a zahustila jsem mu to ovesnými vločkami, to mu chutnalo moc.

  • správně by se mělo začít pár lžičkama několik dnů po sobě, ale my to dělali podobně jako Petulinka - víc lžiček - kolik měl chut ;-) začla sem s kupovanýma první lžička brokolice, mrkvička apod. a pak začla až větší porce vařit doma.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist