Jak zabránit tomu, aby si čtyřleté dítě nesundavalo v noci plenu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375813 3.3.2018 0:58

Zdravím .
Mám 4leťáka a na noc nosíme pleny.
No nosíme, občas když ho v noci když spí ho jdu kontrolovat a má plenu sundanou nebo staženou ke kolenům(což by nevadilo kdyby se mi do rána nepočůral(né vždy) ) .
jak jste to řešili aby si ji nesundával ? Na body je už velký?

  • 04.03.2018 20:32:08 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 04.03.2018 20:32:08 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja bych mu ji vubec nedavala. Dala bych ho pred spanim vycurat a vysvetlila, ze se do postele necura. Vedle postele bych dala nocnik aby vedet, ze kdyz se mu bude chtit tak to ma blizko. Matraci pojisti nejakym igelitem ze zacatku. Ve 4 letech uz to pochopi.

  • Syn teda měl taky cca do 4 a půl problém s počůráváním v noci. Ale plenku neměl už dávno. Rozhodně bych ji 4 leťákovi nedávala. My jsme zavedli celkem pevný režim, po 6. večer žádní pití ani ovoce s velkým množstvím vody (spát chodí po půl 8), pak v 10 když jdeme spát ho dáme ještě vyčůrat. Jinak to chce asi čas, vypozorovala jsem, že nehoda byla vždy, když byl hodně unavený nebo nachlazený, takže se snažit i aby chodil spát včas, nebyl přetažený.

  • Marlena5.3.2018 19:32

    Já se teda přidám s naší troškou do mlýna. Dcera měla v prosinci 4 roky a teprve teď začínáme pomalu se suchýma plinkama (od začátku března už má dvě suché noci). A dodneška fakt nepomohlo nic, už jsem si i vyslechla, jak jsem líná matka. Jenže ona měla první suchou plinku až teprve teď. Zkoušeli jsme odplenkovat už dvakrát, naposledy před půl rokem, a nemělo to vůbec význam (dala jsem ji třeba vyčurat před spaním v osm a v jedenáct byla už počuraná, jednu noc jsem ji dala vyčurat v osm, v jedenáct, ve tři, v půl šesté a v půl sedmé byla počuraná). Počurala se ve čtyřech z pěti pokusů a vykašlala jsem se na to. Nevyspali jsme se nikdo a nic z toho, věčně počuraná postel a mnohdy i peřiny. Teď už se (možná) začíná blýskat na lepší časy - zkusili jsme jít cestou pozitivní motivace, tzn. ji uplácíme. Takže pravidla jsme nastavili tak, že za deset suchých nocí bude mít jednu tetovačku na ruku. Nadšení pro věc obrovské! A světě div se, ono to funguje! :-D Koupili jsme diářík a tam zapisujeme záznamy. Zatím teda na tetovačku nedosáhla, ale začali jsme teprve třetího ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 226 otázek, kterým se dostalo 271 596 odpovědí a 409 752 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist