Jak vyčistit sedačku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #13558 3.8.2016 7:50

Ahoj holky,
budu mít asi hloupý dotaz a věřte nebo ne tu nejlepší odpověď tedy VYHODIT vím sama, ale bohužel nemáme tu možnost. Takže od začátku jsme v pronajatém vybaveném bytě a máme tu gauč rozkládací, na kterém nespíme, ale je s námi v místnosti. Jsem alergik a neustále jsem se tam dusila a teď co je větší vlhko víme proč. Gauč nám smrdí plísní. Chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaký nápad co s tím, chtěli jsme prát potahy, ale bohužel jsou dané úplně na pevno. Už jsme zkoušeli rozebrat a vnitřní úložný prostor vytřít prostředkem na plísně, ale stále nepomáhá. Už jsem bezradná :(

Tak vyzkoušíme něco na plísně v textiliích a pak se uvidí. Snad to nějak dopadne. Když bude nejhůř vyzkoušíme nějakou úklidovku, i když to bude za hranicemi asi opravdu pálka. Jinak děkuju moc za odpovědi. ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jeste muzete zkusit pronajimatele, jestli by ho nebyl ochotny vymenit za novy. Idealne kdybyste si nejaky levnejsi rovnou vybrali. A pokud byste i zaridili odvoz stareho a koupi noveho tak aby s tim nemel zadne starosti, zvysite sanci, ze se domluvite

  • zavolej profika, ktery to vycisti vodnim luxem. Pohovku napusti a vysaje a necim osetri.. sama si podle me nepomuzes.

  • dzusinka3.8.2016 9:53

    Jako zkusit se dá všechno, co už bylo napsáno, ale pokud něco plesniví, ty spory v tom budou pořád. Ony nejsou jen na povrchu, ale hlavně uvnitř, takže sotva to vyčistíte, rozroste se to znova. Takže za mě, zvlášť, když jsi alergik, hlasuju pro vyhození.

  • gimi3.8.2016 8:42

    Koupila bych vanish ten na koberce vydrela ho tim, potom postrikala sanytolem a koupila na něho nejaky prehoz.

  • já bych asi sehnala něco jako savo proti plísni na textilie a až pak to něčím dřela a čistila. aby jsi ty spory plísní zbytečně neroznášela ještě více.
    a pak pořádně nechat - co nejvíce rozložené, vyvětrat, aby to pořádně mohlo proschnout a ta plísen se hned znovu neobjevila. pokud se to zakryje něčím moc brzy, zbytečně se bude podporovat ta vlhkost v tom, tak i na přehoz bych byla zpočátku opatrná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist