Jak venku dekontaminujete děti?

Otázku položila: terryk 20.4.2018 7:25

Přátelé, otázka. Jak řešíte, případně řešíte vůbec santusactvi dětiček? Na co se ptám... Barbetka si věčně saje paleček a když jdeme na procházku po městě, sbírá kdejakej ksindl, vajgl, zvejkacky, hladí chodník, reje se v hlíně, atd. Mám z toho občas nepříjemnej pocit, páč obratem si narve ruku do pusy. Moc netuším, co s tím a jestli vůbec to mám řešit. Samo se snažím, aby ty nejhorší věci do ruky nebrala a před jídlem ji otru, ale.. stejně.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • gimi20.4.2018 7:54

    Neřeším. Z nejhoršího otru ubrouskem a důkladně až doma 😇

  • My jsme měly takový ten gel (dezinfekci) a umývali ruce všude, kde to jen bylo možné :-D a nebo omezit procházky po městě a zabrousit někam, kde je to zelenější ;-)

  • Pokud nemá ruce od hnoje neřeším. Čim víc budu dekontaminovat, tím mín bude odolný. Vozím v petce vodu, takže když mám pocit, že už jsou ruce hooodne spinavy, opláchnu.

  • No pokud jsme ve městě,tak zustavají čisté...většinou :-D ubrousky mám vždy u sebe.Pokud jsme na hřišti tak beru pod kočárek vodu a malý ručník,ale většinou mají spíše špinavé tepláky než ruce :)

  • sisterrys20.4.2018 9:05

    Neřeším, výhoda byla, že kolem roku mu to vadilo, tak jsme utirali. Ted ve 2 je mu to šumák, nejhorší otru.

  • "Co to máte s těmi dětmi" :-D:-D:-D nás mladej by na nic špinavého nechytl a kdyby náhodou se trošku mazl, okamžitě se to musí čistit :-D. Vím, vím, zase opačný extrém:-D. Tak jedině ty vlhcene, co chce člověk venku řešit, že... :-)

  • Marlena20.4.2018 13:13

    Pokud bylo fakt potřeba, tak jsem desinfikovala ruce takovým tím desinfekčním gelem z drogerie. A ve městě bych teda neváhala. Není to zase tak dlouho, co byla třeba v Brně epidemie žloutenky a stále, když jedeme na nádraží, vlakem kamkoli, tak jsem mírně hysterická a nakazuju děckám, aby na nic nechytaly. A když vidím ty bezďáky a vyfetovaný pankáče v podchodu, tak rychle pryč. Jinak "čistou" špínu (písek na pískovišti, hlína v zahradě) moc neřeším (případně vlhčeňák, když je to kór humus). Jen ty madla a okna v MHD by mi olizovat nemuseli, no :-D

  • Běžnou špínu neřeším, jen před jídlem otru namočenou plenkou. Pro případ, ze sáhne na něco echt hnusného ( do koše, bobek -ale to se nám naštěstí zatím nestalo) vozím tu gelovou dezinfekci

  • macicekkajik20.4.2018 9:09

    Pokud chceš dezinfikovat bez obav, tak si kup peroxid vodíku, za chvilku se rozloží na vodu a kyslík a malému neublíží. Lepší než napuštěné ubrousky pokud nejsou eko. Obyčejný ubrousek a peroxid

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist