Jak ven z uzavřené minulosti a soustředit se na současný vztah

Otázku položila: Bývalá uživatelka #138077 29.11.2016 7:41

Dobrý den.:-) Mam jenom "problem" a uz se nechci sverovat lidem kolem sebe, a tak to zkusim touto cestou. Je to uz rok a pul co se se mnou rozesel muj pritel po 3 letech. Rozesel se se mnou, jak rikal, ve "zkratu" protoze hned dalsi den toho litoval a snazil se me dostat zpet.. jako na jednu stranu ho ted chapu, protoze jsem se chovala hrozne a tim mi chtel otevrit oci, taky se mu rozvadeli rodice, skoncil se skolou.... ja byla ale hrozne urazena, smutna, nechapala jsem to, a taky to udelal v dobe mych narozenin a zkouskoveho obdobi-takze velky stres. Takze jsem ho porad odmitala, rekla jsem mu, at me necha, ze si to v sobe urovnam a pak se mu ozvu... jenze prisly prazdniny, novi kluci a s jednim jsem se dala dohromady. Tahlo me neco noveho, byl starsi, hodny, vedel jak na holky, ... takze se to ompr mesicu pozdeji muj ex dozvedel a od te doby nic, vzalo ho to, ale nepsal mi, nic... No a ted k veci. Uz rok me strasne uzira pocit, ze jsem kvuli sve "nevyradenosti a touze zazit neco jineho" nechala muze meho zivota odejit. Kdyz se na to podivam zpet, nebyl mezi nami zadny problem, strasne jsme si rozumneli, planovali.. a ja si ho tolik nevazila, "mela jsem navrch" a pritom me tak bezmezne miloval a i kdyz to nedaval tolik najevo, tak jsem mela jistotu, ze jsem pro neho jedina, i presto jak jsem se k nemu nekdy hrozne spatne chovala (to by mi u meho soucastneho pritele urcite neproslo), ma rodina ho milovala ... Muj nynejsi pritel je v podstate to same. Strasne hodny kluk, dela pro me prvni a posledni, je spolehlivy.. nemame zadny problem. Akorat ja mam ten problem v sobe. Pritom sveho ex nevidam, nic, spoelcni kamaradi o nem nemluvi... vim, ze je stastny se svou soucasnou pritelkyni, hrozne se zmenil, at uz stylem chovani, oblikani, zmenil praci, je na tom daleko lepe nez byval a vsechno mu to preju a jsem za to rada. A tak stale nechapu, proc me to tak moc trapi a mam vuci svemu soucasnemu priteli tak nefer myslenky.. mam dny, kdy jsem strasne stastna se svym pritelem, miluju ho, vazim si ho, ale pak jsou dny, kdy si jen tak vzpomenu na doby minule..nevite jak z toho ven prosim? Zda se mi o mem ex, honi se mi vselijake myslenky v hlave, ze ma jeste porad rad, ze spolu treba jednou budeme, i kdyz vim, ze ne..a nevim jak z toho ven.. nejradsi bych vratila cas a udelala vse jinak, ale to uz, jak vim, nejde. :-( :-/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Marge0129.11.2016 13:06

    Musím tě uklidnit-je to úplně normální.Mě je 36 a ještě donedávna se mi zdávalo o mém prvním klukovi když mi bylo 17! byla to strašná láska.Opravdu až po uši. A on pak odešel na vojnu a jednoho dne mi řekl, že na vojně je lepší být sám a utnul to. Šíleně mě to vzalo. Po vojně přijel s kytkou a omluvou,ale já už měla jiného.. bylo to ve mě celých 18 let.. Už jsem byla vdaná a kladla si otázku,jestli bych neměla být s ním, přeci to byl muž mého života! Zdálo se mi o něm skoro denně! No a pak jsem sebrala odvahu a kontaktovala ho přes FB. Byl hrozně rád.Dali jsme si schůzku a pokecali o všem. A tím jsme to uzavřeli. Já si to uzavřela v sobě, pochopila, že by to asi nebylo to pravé a že jsem šťastná s tím co mám...a je klid.. (taky to byl úžasný chlap a taky ho naši milovali..S jeho rodinou jsem byla i na dovolené v Itálii)
    Druhá věc pak je, uvědomit si, zda svého současného přítele miluješ a chceš s ním zestárnout a pokud ne a měla to být jen záplata, tak to rychle ukončit a být raději nějaký čas sama... Přeji hodně sil a štěstí!;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 641 odpovědí a 409 764 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist