Jak velké koupit boty pro syna

Otázku položila: Anonymní uživatelka #272076 24.10.2020 23:45

Milé maminky, bohužel jsme v situaci v jaké jsme a já teď řeším nelehký úkol koupit pro syna boty online. A jelikož jsem až doposud chodila do obchodu a nechala si většinou i odborně poradit, tak teď si fakt nevím rady :(
Syn má teda už 5 let. V létě jsem mu kupovala za pomoci právě prodavačky u Bati botasky vel. 31. Letos mu noha nějak rychle rostla, takže jsem měla pocit, že rychle všechny boty vyřazujeme, ještě na jaře měl vel. 29. No ale k věci. Nemá žádné kontníkové boty na podzim ani kozačky na zimu, takže právě řeším, co mu vlastně objednat. Naměřila jsem mu nohu 19 cm. Kolik přidáváte navíc? Nevím právě jestli objednat 32 nebo 33. K tomu ještě každý obchod má jinak ty tabulky :(
Předem děkuji, za každou zkušenou radu :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk25.10.2020 15:37

    Na tabulky se určitě mrkni, většina značek uvádí délku stélky svých bot. Pak obkresli synovi nohu na papír (musí stát a mít chodidla vedle sebe, nekrcit prsty). Zmer délku kresbicky od nejdelsiho prstu po konec paty. K tomu pripocti 12 mm a mrkni na délku stélky tebou vybraných bot. Pokud se čísla budou víceméně krýt (rozdíl max 2 mm), pak jsi objevila správnou velikost boty.
    Dnes jsem řešila stejný problém jako ty. Šest let nakupují zimní boty v jediném ksefte, kde umějí skvěle poradit. Teď musím sama. Takže... Abych měla větší jistotou, že se neutnu, krom výše uvedených úkonů jsem objednala boty stejné značky, jako měly děti loni a o kterých vím, že jim sedí. Jen prostě o číslo nebo dvě větší tak, aby délka stélky odpovídala délce chodidla plus nadmerku. Good luck!
    Jo, a v nejhorším to vždycky můžeš vrátit, když se netrefis :-)

  • Já bych zkusila stránky s doručením a vracením zdarma. Objednala bych více velikostí a typů a pak nevyhovující vrátila. Jedině tak..:-)

  • Zdravím, já objednávala malému boty také podle délky nohy +1,2 cm navíc co jsem se dočetla v obuvích, ale malemu budou teprve 2 roky no... nevím jak je to u větších děti. Objednávala jsem u Bati online, ale velikost bohužel nesedla, tak jsem zaslala zpět a objednala o číslo menší a super spolupráce tedy. Peníze přišly během pár dní a žádný problém nebyl. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist