Jak uspáváte miminka?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33270 16.7.2011 17:06

Ahoj holky, mám dotaz na vaše způsoby uspávání miminek? Když byl mrně ještě mrně, tak šel uspat krásně (i jen chvilkou pohoupání v náručí), ted jsou mu 3,5 měsíce a uspáváme v rekordním čase asi 5ti minut od prvního většího zívnutí, ale je to pět minut pláče a křiku. Začne křičet, řve v postýlce, na jednom rameni, na druhém, na bříšku i na zádech, při nošení i hlazení a asi po 4-5 minutách křiku jej opět ukládám do postýlky, kde začínal a tam po pohlazení po hlavičce okamžitě usíná. Dnes u nás byla babička a nestačila koukat, že se nerad chová před spaním. Jak uspáváte vaše miminka, že bych se inspirovala :-)

Díky všem za raakce..
Ten náš křikloun večer také usne raz dva, položíme do postýlky, je vyvětráno v pokojíčku, a je po koupeli..to ani tatínek nestačí říce pohádku, ale během dne to bývá právě tento boj.
A nemáte nějaký tip, jak jej naučit spát i během dne bez boje? Vždy je vzhůru 2 hodiny a potom začíná zívat, je protivný a končíme křikem před usnutím

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, naše malá je zvyklá od malička usínat úplně sama. Položím ji do postýlky, dám pusu, pustím kolotoč a odejdu. Teď jí je 14 měsíců, večer řeknu, že jde spinkat, rozběhne se do pokojíčku, řekne hají a sápe se do postýlky :). Spinká od narození sama v pokojíčku.

  • Uspávání dětí je obecně celkem kontroverzní téma :-). Já jsem v tomhle celkem přísná a zásadová. Tedy, podle mě se děti musí naučit usínat samy stejně jako se učí cokoli jiného. Začínala jsem vždycky taky tak kolem 3. - 4. měsíce. Položila jsem do postýlky, pohladila, popřála dobrou noc a odešla z pokoje. Pokud malej brečel, vrátila jsem se za 5 min., znovu pohladila a odešla. Pozor, jakmile se dítě jednou uloží, už by se nemělo znovu z postýlky zvedat! Takhle jsem to opakovala několikrát a pak jsem interval prodlužovala na 7, 9, 11... minut. Většinou ale do půl hodiny spali (bylo to různé podle věku). Je ovšem pravda, že naši kluci nikdy netrpěli takovým tím afektovaným řevem, kdy se děti skoro až dusí, pak vyčerpáním usnou a pobrekávaj ještě ze spaní. Tam bych tuhle metodu určitě neaplikovala.

  • Taky se přikládám k samousínání. Když jsem tohle u nás zavedla, tak švagrová se na mě dívala jako na největšího tyrana, protože jejich malého ještě teď ve 3 letech uspává u kojení, jen aby neřval. Což jsem zamítla hned na začátku. Je sice pravda, že náš malý usíná s flaškou čaje nebo mlíka, to mi zas tak moc nevadí, ale jinak ho šoupnu do postele, popusinkujem se, povykládáme co budem dělat příští den, zavřu dveře a jdu. Chvilku si v posteli brebentí s plyšákama a pak odpadne :-) a dobrovolně chodí spinkat od té doby co má svoji velkou postel :-)

  • hlavne neuspavat v kocarku!!!!znam to z vlastni zkusenosti,kdyz jsme to maleho odnaucovali,take jsem byla tyranka,neusnul totiz jinak nez drncanim,kocar v baraku,no silene,nikdy vic uy bych to neaplikovala,jsem poucena.ale uz se naucil usinat sam,nekdy si sice pokrici,ale pak je klid a spi...

  • tak uspava bratrancova manzelka, ale takovou rychlosti houpani, ze div mala nevyleti :D

  • My taky malého uspávali ( on byl vůbec hodně uplakané mimino ) a pak se nám to celkem vymstilo, že si pak vyžadoval uspávání...a řval, když nebylo po jeho. Tak sme tomu asi v roce udělali utrum -sice falkt probečel v kuse snad dvě hodiny, ne-li více, než "padl" vysílením, ale od té déby je klídek a usíná sám...Nyní mu byly v březnu tři, od tří let má svůj pokoj, na který si skvěle zvykl a usínání není problém. U dítěte, které nyní čekám, takovou chybu snad neudělám.....Malý byl kojený půl roku. dětičky si rychle zvyknou na to co je jim pohodlné ( a kolikrát i rodiče povolí, aby to měloi "co nejdříve zasebou" a měli čas na sebe, či si odpočinulï, ale ta důslednost no....)

  • No ja jsem taky za tyrana samozrejme.. Od narozeni zakazuju housani na rukach - a to nejen pred usinanim ale celkove, zakazala jsem noseni a otroceni miminu... Od narozeni se mala dala do postylky, prvni dva mesice jsem lezela vedle na posteli a podala cumlik kdyz vypadl a mala se probrala nebo jsem jen asistovala, ale tak, aby mi nevidela do obliceje. potom totiz nevedela, ze tam jsem... Od dvou mesicu ji polozim do postylky a odchazim. Ona se za mnou diva, ale usne. Mame chuvicku a malokdy se nam stane, ze zacne pobrekavat kdyz odejdeme od ni.... A vyhoda toho vseho? Usetreny cas a nervy pri uspavani, ale i kdyz je vzhuru, strasne dlouho si vydrzi hrat sama vleze. Ted to jsou tak tri dny, co se zacala hodne aktivne vleze pohybovat, odrazi se nohama a na zadech doskace dost daleko nebo se otaci dokola a zatim ji to staci :) a my kdyz si s ni hrajeme, tak ji nebereme na ruky ale delame s ni blbinky, kdyz lezi..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist