Jak se zbavit rýmy u dítěte?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44195 28.10.2018 17:38

Ahoj. Jak se nejlépe zbavit rýmy u dětí přírodní cestou? Zkoušíme čaje, už 14 dnů beze změny a už mám vážně strach, že skončí opět u doktorky se zánětem. Jak léčíte své děti? Děkuju.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Čaj z echinacei, nejlepe sypany a trochu silnejsi. Fakt pomaha. A doplnovat vitamin c.

  • Čajem?si děláte prdel ne?kapky do nosu vetrat před spanim dat mokrý rucnik na topeni vysavat nos

  • OveckaVeru28.10.2018 17:46

    Napařování by nepomohlo k uvolnění? :) Nezkouseli jste?

  • dancewomen28.10.2018 17:47

    Tak já jen napíšu,co děláme my,odsáváme,používáme sterimar 2 druhy,podle toho jaká rýma je,spí ve zvýšené poloze,aby jim to neteklo do krku,více větráme,méně topíme,pokud se objeví žlutý nebo zelený hlen,jdeme pro antibiotické kapky pamikoin k dr. a dáváme probiotika a sirup na imunitu.

  • Hypertonickou mořskou vodu hodně často, k tomu hodně smrkat, aby to šlo ven a nebyl z toho zanet středního ucha a na noc dávám kapky s účinnou látkou, jinak by se nevyspal. Pripadne pridavam antihistaminika, který pomáhají snížit otok sliznice. 14 dni je dost dlouhá doba na to, aby ryma začala ustupovat a pokud je tam infekce tak je to zbytečné riskovani.
    Nemám nic proti bylinkam, ale jejich účinek nastupuje vyrazne později a je podle mého zbytečné dítě takhle dlouho trápit a riskovat, že z toho budou větší problémy.

  • Ja bych zkusila Sinupret. Maji kapky i tabletky. Kapky jsou hnusne horky,deti je moc nechteji,ale pro 5lete uz by urcite mohly byt i tabletky. Nam zabiraji skvele,manzela vykresaly z totalni rymy spolecne s morskou vodou. Mrkni na internet na zkusenosti lidi. A pak jeste moznost zkusit rymovnik. Da se udelat caj nebo jen k listku cichat.

  • macicekkajik28.10.2018 18:43

    Doporučila bych inhalátor a inhalovat vincentku. Jako malá jsem hodně trpěla na záněty průdušek a záněty nosních dutin. Pomohly mi antibiotika a inhalovat vincentku. Měli mi propichovat nosní dutinu a nenechala jsem se a díky vincentce jsem se z toho dostala. Bylinky jsem také užívala a nakonec mě z těchto nemocí dostal i léčitel. Na odhlenění je nejlepší svízel a na imunitu je více čajů, nejvíce jsem pila květ z černého bezu - jen pozor pokud není alergický na pyl. Díky bylinkám jsem od 12ti let do teď, je mi 32, nebudu počítat angínu, jsem bez zánětu průdušek a nosních dutin. Když na mě něco leze, tak jsem díky echinacee a vitaminu C do 3 dnů zdravá.

  • Eika28.10.2018 20:33

    Mohu doporučit konvičku na výplach nosu, tedy záleží jak je dítě staré jinak sterimar do nosu vyplachovat a odsávat.

  • Já dávám holkám preventivně sirup Imunoglukan - když už se rýma objeví, tak mohu dát dvojitou dávku po dobu nachlazení. Dále je koupu v tymiánové esenci od Justu - tak trochu nahradí inhalaci, nebo do vzduchu stříknu Eucasol (sprej s eukalyptem a dalšími bylinkami). Hodně odsávám (hlavně té nejmladší) a do nosu stříkám Sterimar. Zatím jsme k dr nemusely.

  • petulinkaa1329.10.2018 0:36

    Hele piti je ok, hodně piti, potom kapky nejlépe, ne sprej, sprej preventivně jako Vincentku.... pokud ryma odchází, je to dobré a pít a pít a smrkat!! (jaký ma hleny?) pokud moc smrkat nejde, brambor na čelo na kořen nosu. Jestli je hlen zeleny a jsou teploty, uz je to na Penicilin, pokud ne, je zbytečné cpát léky. Jinak inhalace párou nad hrncem v žádném případě!!!! to je nejhorsi....!! konvička by byla fajn, ale to jeste 5ti lete dítě neda většinou. Potom jsou přírodní kapky na dutiny, polykaji se (kurnik teď mi vypadl název) ale tam nabíha účinnost za 14dni plus minus.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist