Jak se zachovat v této situaci?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #72311 8.7.2013 16:04

Ahoj holky,
nejdříve upozorním, že nejsem žádná puberťačka, jak by se mohlo zdát! Jsem 24letá pracující studentka.
Ráda bych znala na tuto prekérní situaci Váš názor!

V roce 2007 mě tragicky zemřel bratránek přes x-tý koleno. No a jelikož jsem neměla jeho moc fotek, což mě dost mrzelo, tak jsem asi v roce 2008 napsala na spoluzaci.cz, jestli by se mě někdo ozval. No a ozval se "O", jako jedinej z té třídy, kde bylo cca 30 lidí.
Od té doby jsme si jen občas psali, co je nového atd. Možná jsem blázen, ale prostě to, že jako jedinej měl zájem a poslal fotky a pak to, že se mě s ním tak krásně psalo, tak jsem se do něj zamilovala.
Asi v roce 2009 (v té době mě bylo 20) jsem se s kámoškou domluvila aby mu psala na icq jakože se ho prostě vyptávala, jestli někoho má, nebo jeslti je sám apod. No a prostě pak jestli nemá nějakou tajnou ctitelku či co .. prostě sme chtěli docílit toho, aby o mě věděl!! No, tak se to dozvěděl!!! Pořád jsem ho milovala.
V roce 2010 jsme se poprvé viděli (on mě bral jako známou, já jeho "bohužel" jako někoho, s kým jdu na rande). Takže skoro celou dobu povídal jen on, já sem ho "hltala", no prostě, snažila jsem se si tu hodinu s ním užít!! Asi si dovede představit, jak mě bylo, když jsem věděla, že z toho nic nebude .. cítila jsem se hrozně.
No a roky plynuly dál ... a já ho pořád miluji.
Když si "začnu" s někým jiným, tak v pohodě, "O" mě vypadne úplně z hlavy, ale je fakt, že ho srovnávám s těma dotyčnýma. Jako třeba na podzim, jsem se zahleděla do ženatýho, naštěstí dostal rozum on, že to nemá cenu a nic z toho nebylo. Asi půl roku jsem se z toho dostávala, trápilo mě to, myslela jsem si, že by z toho mohlo něco být. No a jak jsem se z toho dostala, tak zase cítím, že mám v srdci "O".
Mám ho na fcb v přátelích a kdybyste viděli, co se mnou udělá, když si přidá do přátel nějakou ženskou. Prostě žárlím. Hned si říkám co je zač a proč si ji tam přidává?! Jakmile se objeví "O" na fcb nějaká nová fotka, nebo ho někdo na fotce označí, hned si ji stahuji do pc a ukládám.
Pořád si občas píšeme, jsem za to strašně ráda, jeho každý vzkaz mě potěší ... ALE ... už nevím jak dál! Je mě jasný, že když mu napíšu, co k němu cítím, že bude konec! Jedak si myslím, že by si mě vymazal a tak bych o něm už nic nevěděla (což si nedovedu představit). No a zase když bud mlčet, tak se tím budu trápit!!!
Tak bych Vás chtěla poprosit, vím, že to je hloupé napsat, ale jak byste se v mé situaci zachovaly Vy?? Je to těžký, když v té situaci nejste, ale třeba některá z Vás zažila něco podobného a poradí mě.
Děkuji za každou odpověď, ať už kladnou či zápornou.
Krásný den a pěkné léto!! :-)

Ahoj, tak jsem O. napsala, že až bude mít cestu kolem, že se může zastavit.
No a dne přijel na kole, chudák celej spocenej, před ním ještě cca 4 hodinová cesta.
Zdržel se tu hoďku :-) bylo to jen takový kamarádský z jeho strany, žádná snaha o hlubší kontakt, náznak nic. Na konci mě podal ruku, ale to bylo vše, achjo :'-(
No a já jsem z toho měla obrovskej strach a pomohlo mě to v tom, že sem se cítíla jen jako jeho kamarádka. No ale pak odjel a zjistila jsem, že by bylo fajn, kdyby něco bylo ... ale bohužel, tak se jaksi teď nemohu vyznat opět ve svých pocitech :-(

Ahoj, tak se ozývám. Jak jsem doplnila, v srpnu tady byl. Poznala jsem, že zatím o žádný vztah nestojí, že se nechce vázat, tak jsem na něj zapoměla. Řekla jsem si, že se nemá cenu trápit pro někoho, kdo nemá zájem!
No a co se nestalo ... 3.12. jsem ho viděla v Brně, na nádraží, v ten moment jsem se úplně rozklepala, srdce mě neuvěřitelně moc bušilo. Nebyla jsem schopná absolutně ničeho, jen jsem ho pozorovala. On mě neviděl, já jsem neměla sílu ho oslovit. Můžete mě někdo, prosím, vysvětlit co se to se mnou dělo???? :-o :-o
A teď pokaždé když přijdu na nádraží do Brna, tak mě začně bušit srdce a koukám se, jestli tam někde není.
Asi brzy z něho skončím ve cvokhausu :-(

Ahoj, tak jsem O. napsala, že i kdyby měl letos cestu kolem, tak se má stavit.
Včera psal, že tudy půjde .. a co já na to??!! Opět mě popadl strach a dělám, že sem mimo, achjo, já už vážně nevím, co dělat, abych se z tohoto začarovaného kruhu dostala.

VÍM, že on mě bere jen jako známou ... VÍM, že nikdy mezi námi nemůže být víc ... VÍM, že milovat ho je blbost ... přesto pořád k němu cítím víc, než jen k známému, ke kamarádovi.

Tak zítra se tu má stavit .. pojede s bráchou na chatu, potřebuje půjčit nějaké nářadí ... už teď mně z toho buší srdce a bojím se, jestli s ním zvládnu komunikovat, jestli nezpanikařím.
Bude to hooodně dlouho naposledy co ho budu vidět, konce října odjíždí na rok pracovně do ciziny.

Třeba mně to definitivně pomůže v tom, že na něho zapomenu!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka8.7.2013 16:15

    Zatím mi teda přijde, že ty sama jsi o něj moc žádný zájem kromě snění neprojevila. Není čas na to vyvinout nějakou aktivitu? Třeba vůbec nic netuší.

  • Ahojky. Asi bylo dobré,kdyby jsi si sním zkusila promluvit. Né nějaké naznačování,ale jít přímo k věci. Není a nebude tak lehké,ale ta nejistota je to nejhorší,co člověk může zažít.Za prvé budeš vědět jak na tom budeš a můžeš se pak podle toho zachovat dál ;-). A nebo najít partnera,se kterým ti bude nejen příjemně,ale budeš ho mít ráda a časem i víc ;-). Určitě na "O" úplně nezapomeneš.To ani nejde. Ale budeš mít přítele a nebude tě to tak trápit.
    Něco podobného jsem měla i já. Mám krásný vztah s přítelem už přes 12let a jsou chvíle,kdy si na bývalou lásku vzpomenu. 8-.

  • Tak když jsi do něj opravdu tak moc zamilovaná, tak mu prostě napiš že někam zajdete, třeba do kina nebo na kafe, na tom nic není ;) A uvidíš jak se to vyvine, když to dobře půjde, tak mu to řekni, že k němu něco cítíš... Když budeš sedět doma a čekat, ničeho nedocílíš.

  • Když se chytá ryba, tak musí být na háčku nějaká dobrá návnada. Možná když si píšete na FB, třeba navrhni nějaký sraz(kafíčko, vínečko, pivíčko), stačí ho vytáhnout někam ven....no a pak použít nějakej ten ženskej trik :-) krásnej kukuč a úsměv půlka úspěchu.:-D:-D:-D

  • Jak píší holky, zatím ho jen šmíruješ na sociálních sítích, ale on o tobě prostě neví. Není ti 12, takže už nejspíš víš, jak na chlapy. Na něco ho nalákej... Párkrát to zkus, když se nechytne, tak nic.
    A ta jeho věta, že má radši něco neformálního... Je to aktivní kluk, sportovec... Toho nebaví sedět s buchtou v restaurantu a bavit ji - nedošlo ti, že třeba mluvil jen on právě proto, že mu nebylo příjemné, jak ho hltáš a očekáváš, aby tě bavil? Ať už to tak bylo nebo ne... Neměl by mít pocit, že od něj něco očekáváš, a že s tebou bude nuda. A hlavně nic nenaznačuj, je to chlap, nepochopí to. Hezky přímo ;-)
    A úplně klidně se může stát, že až ho ulovíš, tak budeš zklamaná, že není tak báječný, jak jsi si ho za ta léta vysnila. Dnes tě zajímá právě proto, že je pro tebe nedostupný...

  • Tak vidíš! Úplně volná mu nejsi, když se stavil a strávil s tebou hodinu :-) příště už se třeba budeš moct k němu kousek na kole přidat ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist