Jak se vyrovnat z neverou, kdy jsem podvadela ja?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179403 19.7.2017 18:00

Ahoj,abych byla uprimna,momentalne jsem na tom psychicky dost spatne.S pritelem jsme spolu temer dva roky,ja jsem jeho prvni a on muj taky.Kazdopadne vcera jsem byla na vecirku a pritele jsem podvedla.Ano byl to jen ulet kteremu napomohla troska alkoholu a ktereho momentalne hrozne lituji,pritele z celeho srdce miluji.Pokusim se trochu popsat pritelovo mysleni,snad me trochu pochopite.On sam je zastancem toho,ze by mu to nevadilo kdybych ho podvedla,je to jen sex,lidska prirozenost,on sam by to taky byl zrejme schopny udelat.Jednorazovy sex je proste jen vyblbnuti a city k partnerovi to nezmeni.Musim rict ze to co me ted psychicky trapi,nici,ubiji je spise postoj k sobe samotne.Ja jsem si tak moc zakladala na vernosti...Ale vcera jsem v tu chvili myslela ciste racionalne,proste jen vyblbnuti.Ale dneska me dohnala ta moje "verna,nevinna" stranka...Vzdyt ja jsem jeho jedinou,ale ja uz mela neco s jinym.Berte to tak ze jsme nasi prvni.Jsme jedini s kym delame tak intimni veci...teda byli jsme.Libani nevadi,ale sex...neco tak duverneho...Snazim se si nejak vsugerovat ze to byl sen,ze jsme se vcera tak daleko nedostali...Asi bych potrebovala pilulku zapomneni.Ja proste nemam vycitky proto ze jsem mu ublizila,protoze on by to tak ani nebral.Mam vycitky protoze uz nemuzu rict ze je muj prvni a jediny.A prave pro me tohle je dulezite a krasne...proste kdyz vite,ze jsme ti jedini co spolu neco takovehleho sdili.A ja to porusila.Ted se na sebe divam jako na zrudu.Jsem ted psychicky naprosto v haji.Pardon za to vypisovani,ale nikomu se sverit nemuzu a ma nejblizsi osoba,nejlepsi kamarad je prave muj pritel

  • 19.07.2017 18:49:35 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak já teda půjdu proti proudu. Ve vaší situaci bych to rozhodně příteli neříkala. Vy si ulevíte, ale ten balvan hodíte na něj. Na to nemáte právo. On za to nemůže. Tyhle věci se můžou stát. Vůbec vás nesoudím, sama nevím, zda se mi to někdy nepřihodí. Svému manželovi jsem jednou řekla, pokud někde ujedeš, ale budeš chtít zůstat s námi, proboha mi to neříkej. Nevím, zda bych ti dokázala odpustit. Pokud už se s námi nebudeš cítit dobře, přestaneš mne milovat, náš vztah tě bude svazovat, tak je to něco jiného. Se svým svědomím se musíte poprat sama, hned poté jste nastoupila správnou cestu. A pokud máte potřebu to někomu říci a tato stránka vám neuleví. Svěřte se spolehlivé kamarádce, co to nevyžvaní těm, komu to neublíží. Nejste špatná, jen jste zakopla. I tu rovnováhu časem najdete. Držím palce.

  • samsonoh19.7.2017 18:25

    to je těžké radit v takové situaci. Na jednu stranu se říká zatloukat, zatloukat, zatloukat. Na druhou, pokud k tomu má takový vztah, tak by to možná i pomohl pochopit. Rozhodně u něj ale nehledej pochopení pro sebe samu (omluvu, odpuštění atd.). Odpustit si musíš především ty sama, protože tebe to asi trápí, víc, než jeho (kdybys mu to řekla) - je to zklamání sama sebe a s tím se vždy vyrovnává velice těžko.
    S nevěrou je to asi tak, že to buď řekneš a budeš čekat, jaký to nabere směr a budeš se z toho muset vyhrabat nebo to neřekneš, ale v tom případě budeš muset každý den čelit sama sobě a vysvětlovat si, proč jsi to udělala a zda to za to stálo. Tohle je podle mě ještě horší varianta, která si vyžaduje opravdu hodně úsilí.

  • macicekkajik19.7.2017 18:09

    Ahoj, rozhodně to příteli řekni. Pokud mu to neřekneš, budeš se stále trápit a pokud to přítel bere takto, tak ti s tím pomůže i vyrovnat.

  • buccaneerka219.7.2017 18:38

    Ahoj, nevím, zda vlastně žádáš nějaké reakce, nebo ses chtěla jenom vypsat. Přišlo mi to líto. Myslím, že každá z nás by se mohla cítit podobně. Ptala jsem se svého přítele, co by dělal, kdybych za ním přišla zničená v slzách a vyznala mu to, co jsi popsala ty (večírek, alkohol, sex bez citů k tomu druhému muži). Napíšu ti, co mi odpověděl.
    Položil by mi několik otázek:
    Jestli s tím mužem mám vztah a mám ho ráda.
    Jestli stojím dále o vztah s přítelem a pouze s ním.
    Jestli jsem ochotná předejít do budoucna podobným situacím (na večírky chodit jen s přítelem nebo se jich úplně zříct atd.).

    Pokud bych ho odpověďmi na tyto otázky uspokojila, asi by plakal se mnou, ale odpustil by mi (nepřipomínal mi to více) a pokračoval se mnou dále.
    Ale na rozdíl od tvého přítele by můj byl žárlivý nejenom na sex s jiným mužem, ale i na líbání, protože věříme (on i já), že i líbání patří jen mezi partnery.
    Pokud vážně věříš, že příteli nevadí, žes ho podvedla, potom je moje odpověď asi bezpředmětná, ale kdyby mu to přece jenom vadilo (protože něco jiného je to teoreticky říkat, jiné je to skutečně zažít), tak ještě napíšu níže můj návrh.

    Myslím, že pokud by se ti to příteli těžko říkalo ústně, můžeš mu napsat dopis, kde mu:
    1) Napíšeš, co se stalo (nepiš všechny detaily, ale buď ochotná odpovědět mu, když bude mít otázky).
    2) Napíšeš, že je ti to líto, že se z toho cítíš zle a už to nechceš opakovat (pokud je to teda pravda).
    3) Napíšeš, co uděláš, aby se situace znovu neopakovala.
    4) Poprosíš o odpuštění a jeho odpověď na toto celé.
    5) Dej mu čas a neber nutně první reakci jako finální.

    Myslím, že pokud se máte rádi a jste si oddaní (píšeš, že jste i nejlepší přátelé), pak váš vztah ještě může být pěkný.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist