Jak se vypořádat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #406951 26.12.2020 16:35

Ahoj, jmenuji se Petra a je mi 18 let. Před měsícem jsem se rozešla se svým klukem, byli jsme spolu rok a půl.
Předtím než můj kluk začal chodit se mnou tak neměl nikdy holku - byl takový ten klasický frajírek co s holkami jen spal, chodil na akce, pil..
Já jsem byla jeho první vztah, zažili jsme toho spolu spoustu, vím že byl opravdu šťastný.. sám mi říkal že je rád že jsem mu ukázala normální život v páru a že je rád že není jako dříve.. ale pak se ke konci něco změnilo, začal se víc vídat s kamarády kteří jsou na stejné brdo jako on dřív, začal mnou opovrhovávat, i když jsem se ptala jestli to není skrz ně nebo jestli nemá někoho jiného tak řekl že ne, že by mě za tohle vše neobětoval..
Každopádně se pak začal chovat jak idiot, vůbec jsem ho nepoznávala, začal si hrát s mými city, chvíli mě miloval, chvíli mu bylo lépe samotnému, tak jsem se s ním rozešla.
Od té doby ze všech stran slýchám jak chodí různě na takovéty domácí párty, sice je teď covid, ale co už.. a na všechny nezadané holky tam najíždí, ať jdou s ním, dokonce ho našla i kamarádka na tinderu. Vím také o tom že den po tom co jsme se rozešli a stále mi tvrdil jak mě miluje a chce zpět, tak byl u jedné kamarádky a tam se prý s někým vyspal.
Jediné, co mě na tom mrzí je to, kolik jsem do něj investovala času a úsilí a lásky, a stala se z něj uplně stejná osoba jako byl předtím.. přijde mi že jsem vše dělala zbytečně a nikdy si neuvědomí jak moc dobrého jsem pro něj chtěla.
Nevím jak se s tím srovnat, strašně mi vevnitř ublížil a je mi zle z toho jak jsem se v něm zklamala a doufala že se opravdu změnil.
Nemáte někdo zkušenosti s něčím podobným? Myslíte že si časem uvědomí, co ztratil? Nebo že mu opravdová láska začne chybět?
Jsem si jistá, že se k němu už nevrátím, naprosto se mi zhnusil.. jen jestli myslíte, že si tohle někdy uvědomí?
Děkuji moc za pomoc a všem přeji krásný zbytek svátků a nový rok.
Petra.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Och holka, prečo sme my ženy také hlúpe, že si myslíme, že chlapa musíme zmeniť k lepšiemu a ukázať mu, čo je láska? To nie je tvoja úloha. Skúsil s tebou niečo iné, snáď bol aj zamilovaný... Ale nakoniec sa vrátil k tomu, čo poznal, bola to jeho slobodná vôľa. Ty si sa ho zbavila, buď rada. Každý vzťah je o tej investícii, ktorú spomínaš, neľutuj to, máš pár pekných spomienok a ak trochu porozmýšľaš aj ponaučenie do budúcna, akému typu muža sa vyhnúť. Nakoniec, v tvojom veku je to presne o tom, zariskovať, vyskúšať, ponaučiť sa a posunúť vpred. Raz budeš za všetky tieto skúsenosti vďačná.

  • V nejbližší době určitě ne, možná někdy ke stáru, jestli se hodně spálí...

  • Tohle jsem si po 4 letech vztahu a rozchodu říkala taky, jestli si to někdy uvědomí :-) Neuvědomí.... A i kdyby uvědomil, co se tím pro tebe změní?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist