Jak se stát lepším člověkem?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #77845 26.10.2012 23:07

Chtěla bych aby na mě lidi změnili názor, ale už nevím co mám dál dělat. Nemám moc hezkou minulost a udělala sem hodně chyb a to mi je teprv 15, ale už delší dobu jsem jiná jenže mě mrzí že si toho nikdo nevšiml a všichni se pořád jen ohlíží na mojí pověst k*urvy. Nemůžu se ani zastat kámoše či kámošky, protože se to stejně vždycky obrátí na mě a to já sem člověk , který se zastane kohokoliv jen z lítosti a potom se vždycky obrátí všechno na mě a vytáhnou na mě věci z mojí minulosti za který se dost stydím, ale neví že už taková nejsem. Už dlouho ne. Potom jak si mám najít lásku když všichni se ohlížej na to jaká jsem byla dřív.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • asi budes muset pokracovat v tom jak se chovas ted,jen tak lidem nezmenis nazor tak proste jen pokracuj a casem se to bube lepsi...a kdyz te to tak mrzi ted,tak uz nedelej hlouposti aby jsi se nemusela stydet...




  • Vis co je straslive dulezite? Ze jsi si sama a dost brzy uvedomila, ze ta cesta, po ktere jsi sla, byla pro Tebe nevhodna! A za to teda pred Tebou smekam, protoze, ono je snazsi v tech starych dobrych kolejich pretrvavat. Vis kolik lid, trebas i vzdelanych, v dulezitych pozicich by se pralo za svy pravdy, i kdyz uz treba davno vi, ze jsou mimo, ze to, za co bojuji je uz davno jinak?....Nikdo Ti netvrdi, ze to od te doby, co jsi se rozhodla byt lepsim clovekem, to budes mit lehci, ale Ty sama budes vedet, ze nezrazujes sebe, to, v co doufas, to, v co veris....

    Zkuse se ted prenest nad opovrzeni ostatnich, oni sami jsou plni nedostatku, jako kazdy z nas a rekneme uprimne, oni se lepe snadneji a bezbolestneji resi a diskutuji nedostatky tech druhych. Proto budou radeji resit Tebe a Tve ulety, protoze zamyslet se nad svymi vlastnimi chybami, to nekdy doslova "boli".

    Mej se krasne, devce a jen tak dal:-)

    :-)

  • Ted ti reknu neco z vlastni zkusenosti.Lidi o tom přestanou časem mluvit,když se budes snazit,tak opravdu uvidí,že jsi jiná,ale hned při hádce, nebo kdokoli, kdo te nemá rád to vsechno vyhrne a bude te to porad pronasledovat.Vždycky se takový najde.Tak doufám,že nejsi tak naivní, že si myslíš, že na to zapomenou všichni.
    Chystáš se opravdu na dlouho cestu, aby ostatní videli jak ses zmenila.Ale nekde musis zacit.Možná nejlepší zpusob, teda spis nejlehci by bylo jít na jinou školu,ale ty přece nechces utíkat,že? Mela bys být tedy pravý opak, než jsi byla před tím.Nebýt sprosta,učit se,pomáhat druhým...Ty sama dobře urcite víš co jsi delala spatne.Ale jsi si opravdu jistá,že to buds ty,když se zmenis?Není to jenom chvilkové,nebo jestli to delas kvuli nekomu,tak to nemá vůbec smysl!

  • No, urci si to hlavni, co chces zmenit a zacni na tom pracovat. Postupne, po jednotlivych krocich. Ja se zmenila asi behem roku, ve ctvrtaku na stredni. Mela jsem ze zmeny strach, ale vis co? Vsichni to vzali v pohode. Ted uz je to davno, ale tehdy jsem zacala novy zivot. Dostudovala, nasla si praci, manzela... na tridni srazy jezdim pravidelne, letos jsme meli prvni i s manzely a detmi... a predstav si, ze si mne vsichni pamatuji tak, jak jsem byla pred maturitou. Nikdo si me nepamatuje z tech predchozich let. Zrovna pred tremi mesici jsem se o tom se spoluzaky bavila - je to neuveritelny, ale je to tak. A kdyz jsem pak sla na vysokou, patrila jsem k nejoblibenejsim ve tride - pro mne to byla promnena jak z oskliveho kacatka v labut. A kdyz se to povedlo mne, a ver mi, ze ten start jsem mela hodne tezky, povede se to i Tobe, budes-li chtit.

  • Ptáš se, jak se stát lepším člověkem... Doporučuji ti půjčit si v knihovně Bibli anebo alespoň Nový zákon a pročít si všechny 4 evangelia. Možná si říkáš, že jsem se úplně zbláznila, že přece těm "pohádkám" z bible nevěříš... Ať už jsi ateista anebo věříš v Boha či nějakou "vyšší sílu", je to jedno... Bible není jen nějaká náboženská kniha, ale je to taky jakýsi mravní kodex a návod na to, jak být, respektive stát se lepším člověkem, člověkem s lepším charakterem, jak se chovat k lidem i k sobě samému, aby jsi prožila šťastný a plnohodnotný život a naučila se vážit nejen sebe sama ale i ostatních lidí či hodnot. Pokud věříš, že "nějaký" Bůh existuje (třeba v kostele), tak tam najdeš taky návod, jak se s tímto Bohem můžeš osobně setkat... a dozvíš se taky, proč tolik lidí po celém světě věří, že existuje Bůh.

  • Ty brďo, já jsem jen holka z vesnice, ale asi si nedokážu představit, jak si takovou pověst vysloužit v 15ti letech:-o
    Bude to chtít spousty času a spousty Tvé trpělivosti, až nakonec všechny přesvědčíš, že jsi lepší. Možná lepší než mnozí z nich, když se nechávají ovlivňovat předsudky a škatulkují.
    Drž se a hodně sil!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist