Jak se starat o pindika :-)

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33691 17.8.2019 23:33

Ahojky, cekam druhé miminko - kluka a doma mam holku, tak nevím moc, jak se starat o pindika. Na netu jsem neco nasla, urcite dostanu i rady v porodnici a u mudry, ale jen bych chtěla vedet, co me ceka :-) pretahovani, mazani a ja nevim co ještě. U dcery to je bylo v pohodě, ale s klukem nemám tušení :-) děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Za mě je teda starání o pipku mnohem složitější :-D .
    Co se týče přetahování, názory se hrozně různí. A to jak maminek, pediatrů, tak i postupů v porodnici. Někdo stahuje už od narození při koupání a předkožka jde pak velmi brzy přetáhnout úplně. Většinou je příčinou strach, že předkožka sroste/přilepí se, a nepůjde pak přetáhnout ani ve vyšším věku a bude se muset strhávat nebo obřezávat. S tímhle strachem některé maminky přetahují co nejdříve.
    Někdo pak přetahuje až od roka, někdo od dvou, někdo od tří... každý má vlastní přesvědčení. A někdo, včetně mě, nepřetahuje vůbec. To je zase názor můj a mé mudry. Není třeba vůbec nic s ním dělat a uvolňovat předkožku. Bude si to dělat sám, až si s ním bude hrát ve vyšším věku. Dvouletý kluk totiž nepotřebuje mít obnažený žalud. Takže od narození jsem mu ho normálně myla jak mi radil selský rozum, ale s předkožkou jsem mu nemanipulovala. Teď v pozdějším věku mu jde přetáhnout a nikdo mu ji nemusel uvolňovat v kojeneckém věku manuálně.

    Jinak tedy mýt normálně a nemazala jsem ničím.

  • Nepretahovala a bylo to tak lepsi. Pokud neni problem s fimozou v té míře, že dítě nemůže poradne curat, tak je to zbytečné. Dokud je predkozka prirostla, tak se tam nemohou dostat ani nečistoty a tím pádem je péče o pindika vyrazne snadnější. Predkozka se postupně začne uvolňovat a je zbytečné ji násilím přetahovat, protože se na ni mohou udělat trhliny, které jsou bolestivé a zjizveni pak brání přetahování a muze to pak skončit právě z toho důvodu obrizkou.
    Naše dr toto az do 3 let neresila, pak říkala, že můžeme pomalu a velmi opatrne začít přetahovat. Nechala sem to výhradně na synovi, protože jen on ví, jak moc to jde udelat bez bolesti. Má 6 let a už přetáhne bez problémů.

  • synovi jsem předkožku nepřetahovala vůbec, ani to nešlo, doktorka už vymýšlela různé katastrofické scénáře, měla jsem si k ní jít pro mastičku, pak mi to nějak nevyšlo a po osmých narozeninách se syn začal seznamovat se svým tělem, začal si dělat dobře a šlo to hned. Takže asi tak. Pokud kluk nemá problémy s čůráním a se záněty, tak bych neřešila, časem to povolí samo. Kamarádka stahovala od narození a její syn měl ošklivý zánět, jak tam měl nějaké mikroprasklinky, které mu tím násilným přetahováním způsobila. Je stejně starý jako můj syn a má z toho vcelku trauma doteď.

  • Jo s pipkama je to mnohem snadnější :-D každopádně doporučuji přetahovat po koupání od narození za pomocí olejíčkem. Zrovna moje dvě kamarádky řeší se svými syny problémy, nepřetahovaly a ejhle je problém, jednomu jsou 2,5 a druhému 3 a zkouší na nich dle rad doktorek všemožné a stejne se nevyhnou radikálnímu řešení a litují, že poslechly rady typu nepřetahovat 8-o naopak ty co to dělaly neměly a nemají jejich kluci problém.
    .

  • Ja cekala vetsi hruzu:-D doktorka vzdy na kontrole zkuousela jak moc mu to jde pretahnout a podle toho mi rikala. Pretahnout mu to jde docela dost na muj vkus a pulrocni dite. :-D mame pretahovat u koupani, oplachnout a to je vse, zadne mazani zatim, nic. Ja v tom hledala taky pred porodem vedu, ale budou horsi veci ;-D a ridila bych se nazorem lekare, ten vi podle stavu miminka nejlip co s nim:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 427 odpovědí a 409 658 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist