Jak se s tím vyrovnat?:(

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 2.12.2011 20:49

Ani nevím kde začít...Před 4 týdny jsme se s přítelem po 2 letech 2 měsících rozelšli:*( Bylo to ze dne na den,kdy se přítel začal chovat velmi podivně,přestal brát telefony a najednou nevěděl co chce. Choval se velmi odtaženě a jeho hlavním důvodem bylo,to jsme se prý odcizili:*( Já tento názor,ale nesdílím,možná byla menší časová krize (jsem maturantka)...Myslela jsem si,že si přítel uvědomí,jaká je to škoda a i to,že se milujeme:*( JENŽE.... přítel mi dva dny po rozchodu napsal,že co bylo mezi náma je dávno pryč.*(((...Nejvíce mě ale bolí to že všude říkal,že jsme se rozešli z toho důvodu,že jsem si někoho našla,což není pravda! S jeho maminkou mám velice blízký vztah a do telefonu mi říkala,že ho to mrzí,že mě miluje atd....ale dnes už vím,že v to je jiná.*( Ex přítel neztrácel čas a už po pár dnech je s jinou:*( Já se cítím pořád hrozně...Vím,že to nejtěžší je za mnou,ale stále to bolí,pořád ho mám v hlavě a hlavně ho pořád miluju:*( On je šťatsný jinde,ale já se s tím stále nevyrovnala. Před 14 dny mi napsal,že vzpomínky na náš vztah zahodil a je šťastnej a podepsal se jako Tom a Míša,což mě uplně rozložilo:*(((Nedokážu se vyrovnat s tím,že zahodil 2 letý vztah,pro někoho jiného:*((( Vím,nejsem jediná,ale chci alespoň nějaké rady,pochopení...
Děkuju...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tvůj ex mi nepřijde zrovna vyzrálý. Přijde mi že se musí sám utvrzovat v tom jak je šťastný tím že ti o tom píše...což je trochu zvrácený. A třeba se v něčem cítí ukřivděný a ublížený, a tak má pocit že když tě tímto bude zraňovat, že si budete kvit?A vůbec nechápu proč ti píše, když už to je pro něj skončené? Moje rada je ta - vem si z toho to krásné, špatné hoď za hlavu, přestaň se v tom pitvat a vzhůru do budoucna. Sice budeš ještě chvíli třebas smutná, ale za nějaký čas určitě poznáš někoho do koho se zamiluješ. A budeš zase prožívat to krásné. Mě skončil vztah po deseti letech. Dva roky jsem se v tom potácela dělala jednu blbost za druhou a když už jsem nedoufala, poznala jsem toho pravého! A brzy bude svatba :-)

  • no zrovna citlivej teda neni, tohle spravi jen cas, kazdopadne zas na druhou stranu lepsi nez kdyby te vodil za nos...rozchody jsou vzdycky tezky..ale ver bude lip

  • Martasek892.12.2011 21:02

    Já to možná řeknu z jeho pohledu, nebo prostě z pohledu toho, co byl ten, kdo se rozešel. Já měla přítele 4 roky a 3 měsíce. Oby jsme studovali,a le já už chtěla pracovat, založit rodinu, ... On chtěl studovat, pak pracovat a až pak mít rodinu. Což ho zase chápu, ale obecně to bylo docela špatný. Děsně žárlil, pořád se mu něco nelíbilo a pořád dával vinu mě. Co jsem nechtěla, to vadilo a když něco nechtěl on, to bylo v pořádku. Během toho jsem se seznámila na netu s klučinou, po 5 měsících jsme se sešli a je to o něčem jiném. Jsme spolu rok a půl, máme pomalu půlroční holčičku a jsme šťastní.

    Chci tím říci, že já měla důvod se rozejít. Prostě mi jeho chování vadilo a i když jsem to s ním řešila, bylo to pořád stejné. Proto by mě zajímal důvod Tvého přítele. Zřejmě tu vinu také svaluje na Tebe, ale nepřizná, že za to může něco z jeho strany :( Jinak ex mě chtěl také zpátky, ale prostě to nešlo. Zajímavé bylo, že mi pak plno známých říkalo - No konečně ses ho zbavila :) Takže opravdu se nechoval jak měl, když to uznalo i plno lidí kolem mě.

  • bara.g2.12.2011 21:06

    :-( jediná rada, která pomáhá alespoň trochu při rozchodu je hlavně nesedět doma, ale neustále se něčím zaměstnávat, z vlastní zkušenosti vím že když jsem se někdy s někým rozešla nebo i pohádala nejraději jsem seděla doma u filmu s čokoládou všude kolem sebe, ale je prostě 100% lepší se donutit jít mezi lidi, bavit se, poznat někoho jiného apod., než vypořádávat se s rozchodem jakkoliv jinak, 2 roky je dlouhá doba, ale určitě to zvládneš! :-) Buď lepší než on, a ber se jako že jsi z vašeho vztahu ty vyšla jako ten vítěz!

  • No ja byla presne v tvoji situaci - teda s vyjimkou okolnosti toho rozchodu. Ja ten rok maturovala, takze jsme pro sebe nemeli tolik casu, kolik by bylo potreba a ten vztah sel po 2,5 roku do kytek. On mel 4 dny na to novou holku, to me tenkrat fakt dostalo :D teda nevim co o mne kde vykladat a ani to vedet nechci, teda z tyto strany byl ten rozchod celkem v pohode, tak snad to nechal bejt, ale spis se rozesel on se mnou nez ja snim, ja jsem totiz mela strach z ty samoty. 3 dny jsem kvuli tomu rozchodu nesla do skoly, bylo to hned po novym roce, takze si dovedete predstavit, jak probihaly ty svatky, a fakt celou dobu jsem byla v posteli. Popovidala si se mnou babicka-na to nikdy nezapomenu a taky mi pomohlo si o tom popovidat doma-komplet cela familie-mama, tata, segra :D Ale tyto 3 dny byly fakt ozdravny. Vyresila jsem si to v sobe a nejvic mi pomohlo to, ze jsem se na nej tak silene nastvala (hlavne kvuli tomu, ze po 2,5letym vztahu ma ani ne za tejden novou holku, ktera se s nim po 14 dnech rozesla jak sem pak se dozvedela :D). To mi pomohlo k tomu, ze mi pripadalo, jakobych "vyhrala" spis ja (chapete jak tu vyhru myslim) a ted jak na to zpetne vzpominam jsem fakt rada, ze se rozhoupal a ukoncil to, ikdyz jsem ho v ty dobe mela fakt silene rada.. Proste jsem za to rada, jak to vsechno bylo, zkusenost.

  • Verousek892.12.2011 21:38

    Se mnou se jednou rozešel kluk, se kterým jsem byla kolem 2 let, také ze dne na den, mám osvědčeno se vypodívat, vybrečet, udělat tlustou čáru a začít nový život, novou budoucnost. Být silná a hlavně se nenudit a nezabývat se minulostí. Musíš to vzít tak, jak to je. Nehezké, co udělal tvůj přítel mi přijde to, že ti psal, jak je spokojený a jak všude okolo říká, že jste se rozešli kvůli tomu, že sis našla někoho jiného. To je fakt blb, ale nad tím mávni rukou. Nic jiného s tím stejně neuděláš. Já když jsem maturovala, tak jsem se s přítelem také jednou hodně pohádala, takže vím, jaké to je pro toho druhého. Že ten druhý to opravdu nemá jednoduché v tomto období. Já byla v době maturity hodně nervózní a podrážděná, nestarala jsem se o nic jiného než o školu a o učení. A jak psala ninjacat, pořád je to lepší, než kdyby tě za tvými zády podváděl.

  • já sem s expřítelem chodila 4roky. Uz jenakou dobu to mezi námi naklapalo. Ale ten den, kdy jsme se rozhodla, ze je se vsím konec, byl den, kdy me serval, jak nejakou sluzku, ze jsem mu nekoupila mineralku (mimochodem 2L mel vychlastane behem 15min. A obycejne vody, nebo stavy se ani nedotkl. Musel mit porád nejake sladke brecky).
    Už jsou to 5let, co s nim nejsem. Ted jsem vdana (stastne vdana, nikdo pro me neni lepsi, nez on), snazime se o miminko. Ale na expřitele porád nemůžu zapomenout. Nevim proc, chci se toho zbavit, ale nejde to =( porád tam nekde neco je =( Asi pro to, ze behem toho souziti mi hodne ublízil. Strasne moc (A já ho tolik milovala ze jsem se snazila mu to odpustit) A to je asi to, ceho se asi nikdy nezbavim.

  • Ahoj,
    když jsem četla tvůj příspěvek, hned jsem si vzpomněla na jeden můj vztah. Přítel mi po 7 letech, po 14 dnech podivného dusna oznámil, že má pocit, že si nic neužil a že to mezi náma není takové jako dřív a rozešli jsme se. Ptala jsem se, jestli je v tom jiná, prý ne (což jak se později ukázalo, byla lež). Během následujících několik týdnů mě často navštěvoval a svěřoval se mi ohledně nového vztahu. Nejdřív mě to děsně bolelo, potom mi to přišlo divné, nakonec jsem se musela smát. Vztah mu skončil za 3 měsíce a chtěl se vrátit.
    Zpětně bych chtěla říct, že neznám větší bolest než zlomené srdce a musíš to nějak překonat, nejhorší jsou první dny, ale celkově tak 2-3 měsíce. Není pravda, že každému pomáhá chodit často do společnosti apod., to záleží na povaze. Mě naopak pomohlo se uzavřít, čistila jsem si hlavu, duši, brečela jsem atd. Po dvou měsících jsem poprvé zjistila, že mi chybí sex a to byl první světlý bod, kdy jsem věděla, že bude zase dobře.
    Tu jeho Míšu mu přej, hlavně se neponižuj, on moc dobře ví, že ti ubližuje, ty nedávej najevo svou bolest, možná mu to i jde, sám si není jistý....kdo ví?
    Bude líp, neboj.

  • Ještě jsem zapomněla dodat, že je jasné, že v tuto chvíli ho strašně miluješ, i když to bolí, časem ho začneš nenávidět, pak už ti bude ukradený :-)

  • Musíš to zkusit vzít tak jak to je. Zabav se něčím jiným, mně třeba vždycky pomohlo si ráno říct: tak, teď půjdu do školy, přijedu ve 3, uvařím si oběd, o půl čtvrté se půjdu projít se psem, v 5 se staví kamarádka na kafe, o půl sedmé se mrknu na učení a v 10 půjdu spát. Fakt to pomůže si takhle rozplánovat den, pak je menší pravděpodobnost, že se stane, že nebudu mít co dělat a tak budu sedět doma a brečet. Po nějaké době se i začni rozhlížet kolem sebe, vždyť kluků je kolem tolik, těch správných už míň, ale pořád dost.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist