Jak se rozvest

Otázku položila: Anonymní uživatelka #339421 7.10.2016 22:05

Manžel uz me nebavi porad mi lze a zadelava na problemi mame spolu 2 lete dite a uz jsem se rozhodla a chci se rozvest co mám udělat kam zajit ? Prosím napište mi vy co s tim mate zkušenost de i taky o to ze ja nic nemam přestěhovali jsme se do bytu ktery se koupil za jeho penize a rodicak přídavky neberu stale vyrizuji (vratili jsme se zpet žít do cech z ciziny, protože uz jsem to tam nemohla vydržet ale nepočítala jsem s tim ze nas tam pomalu zadluzuje).. Věcné se hadame ... Diky Za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dluhy jsou v první řadě vás obou, pokud jste při sňatku neměli opravdu výrazně zúžené společně jmění manželů. Co se týče koupě bytu za jeho penize- bylo to v době manželství? Pokud ano, tak jsou to spíš vaše společné peníze, leda by měl tuto částku na koupi bytu dokladovatelne uschování ještě z doby před sňatkem.
    Myslím, že v první řadě by jste si měli sednout a probrat to vsechno v klidu a bez emocí. Rozvod by měla být vzdy až ta posledni-definitivni varianta, která ne vždy musí být skutečně ta nejlepší.

  • Až zjistíš co píšu, tak pochopíš proč anonymně. Nevím jak je to u vás doma, takže řeknu co mám doma já. Taťka býval gambler, to mi byl sotva rok. Mamka byla na všechno sama, ale donutila ho se léčit. Když mi bylo asi 13 tak si našel milenku. Mamka se vždycky snažila hledat vinu i v sobě a tak mu to znovu vysvětlila a zase zůstaly spolu. Když mi bylo 16 zjistila, že jí dlouhodobě lže a zadlužil celou rodinu. Museli jsme prodat dům, ve kterém jsem žila od malička a každý se odstěhoval, ke svým rodičům. Už je to více než 8 let co takhle žijeme. Taťka si sype popel na hlavu a dokonce už udělal několik opatření, která nás z toho vytáhnou. Jsou spolu 27 let. Za tu dobu, se několikrát hádali, lhali si navzájem, oboustranně si vyhrožovvali rozvodem. Nakonec jsou pořád spolu a furt se mají rádi, podle mě protože to ani jeden z nich nikdy nevzdal. A já jsem za to ráda, mám totiž stále nerozvedené rodiče, kteří se vzájemně mají rádi a mají rádi i mě. Neříkám, že to všude bude stejné, to určitě není. Ale i když se rozvedete, počítej s tím, že jeho dluhy jsou i tvoje dluhy. Ve chvíle, kdy přijde exekuce ať už na plat nebo na jeho věci svezeš se s ním. Takže být tebou, zkus nejprve manželskou poradnu. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist