Jak se rozkojit - co pomohlo Vám?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373971 13.10.2017 20:54

Hezky vecer, mala ma mesic a par dni, od zacatku jsem kojila a nebyl problem. Jenze ted ji mlicko nestaci. Prikladam ji na pozadani a nekdy tou pusinkou strasne hazi ze strany na stranu nez se prisaje a po kojeni obcas plakala :( Zacala jsem tedy mliko odstrikavat. Mate nejake rady, jak zvysit laktaci, aby se to srovnalo a mala byla opet spokojena? Nechci UM. Jeste by me zajimalo, ktere jste odsavaly mleko, tak v jakou dobu - pred nebo po kojeni..? A kolik ml? Uz si rikam, jestli toho mlicka nemam opravdu malo..? :( Stolice je normalni, hladova ne. Dekuji za vsechny rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Odstříkávat určitě po kojení, jestli ho máš málo. A vydrž! Nevím, jak dlouho odstříkáváš, ale aspoň podle mojí zkušenosti se laktace upravuje nárazově (tj. týden odstříkáváš jen pár desítek mililitrů denně a najednou se to ze dne na den rozběhne). Zkus kojit "na nahato" - malou nech jen v plínce a sobě sundej vršek, kontakt kůži na kůži prý hodně pomáhá. A jestli na to nemáš negativní názor, tak doporučuju šátkovat, vždycky když malýho chvilku nosím, tak pak nevím co s mlíkem :-D

  • ja bych neodstrikavala, pokud mala neni hladova. zbytecne si tim navysis laktaci a budou te bolet prsa. to co popisujes, muze byt spurt v sesti tydnech. je to normalni a chce to jen par dni vydrzet. porad plati: hodne pit, kojit na pozadani, co nejvice byt v kontaktu, idealne satek, nebo v posteli, kuze na kuzi. tak je dobre zkusit jinou polohu. u spurtu se nam treba nejvice osvedcilo kojeni v leze, v klidu

  • sono213.10.2017 21:25

    Ja som musela dva mesiace vždy V noci odsať. Aj dvakrát. Odsala som podľa toho, či som chcela prsník vyprázdniť alebo len uvoľniť. Vyprázdniť bolo do 100ml uvoľniť cca 50ml. Mlieka som mala aj mám dosť. Dojčim 10 mesiacov. Lenže. Malú dojčim fakt často. V noci je na prsníku veľmi často. Nočné dojčenie je dôležité pre laktáciu. Nechaj na prsníku dudlovať. Prisatie máte ok
    ab som neodsavala len tak. Radšej nechaj dieťa často aj keď len krátko piť alebo cucnúť. Stimuluje sa tvorba. A samozrejme žiadny cumel.

  • Nikdy se neodstrikala víc jak 20-30ml a přesto si kojila do 2 let obě děti. Důležitý je ten stimul, že je požadavek na další mléko. Úprava laktace může trvat až tyden, takže se neboj, když to nebude hned.
    A odstříkávat určitě až po kojení, aby byl ten stimul, před kojením jen v případě, že prsa jsou tak tvrdá, že dítě se nemůže prisat nebo mlíko teče z prsou tolik, že dítě nestačí polykat a zalyka se tím.
    Ještě sem pila Caro a čaje pro kojící od gresika.

  • Může to být růstový sprut. Přikládat a přikládat a přikládat. Ono se to spraví :-)

  • Zkus zadat do vyhledacače savčí polohu, mohla by pomoci. Ke konci šestinedělí bývá nejen spurt, ale i ustálení laktace a mlíčko se začne tvořit přesně podle potřeb dítěte, takže pokud není něčím šizeno nebo omezováno v přikládání, tak si tvorbu mlíčka reguluje na míru a nechala bych to plně na něm ať si poradí (to omezení se člověku vrátí), v opačném případě může být problém, hlavně tedy u žen, co mlékem nepřetékají, což je podle mě většina, tělo nemá důvod plýtvat. Jakmile se ustálí laktace, je normální neodstříkat po kojení prakticky nic, pro stimulaci (pokud to nějakého důvodu nedělá miminko sani) se proto odstříkává převážně na sucho-po kojení (či po 2-3 h a to i, ba hlavně, v noci), není nadto, když člověk spí a mimčo to odmákne samo ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist