Jak se rozkojit

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 23.3.2011 13:03

Ahoj holky, kamarádka je pátý den po císaři a nemůže se rozkojit, takže maličká nepřibývá. Máte prosím nějaké tipy, jak by se mohla rozkojit ???? Děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj po císaři se to stává hodně často, někdy se i laktace vůbec nespustí. Chce to notnou dávku trpělivosti, často přikládat k prsu, hodně tekutin , kojící čaj a hlavně klid. Někdy je stres z toho, že mlíčko neteče ta největší brzda. Musí si věřit a být klidná a vytrvat. papa

  • Ahoj, mě pomohli homeopatika ricinus communis (jsou k dostání běžně v lékárně) v kombinaci s čajem pro kojící matky, a potom hodně přikládat a nevzdávat se. Hlavně nesmí být u kojení nezvózní, protože to taky mimčo hodně vnímá

  • RICINUS COMMUNIS 5CH nebo 9 CH 3x denně 3 kuličky (vyšší ředění naopak je na zastavení laktace) a hodně hodně pít. To mi moc pomohlo. Mě se tedy po císaři mlíčko pouštělo hodně brzo, ale někomu to trvá déle.

  • měla jsem to samé, taky mi to v nemocnici po císaři moc nešlo a mimčo mělo taky problémy, takže ve výsledku bylo mimino hladové a já vynervovaná.
    Nám strašně pomohlo domáci prostředí, tam to šlo samo, přikládala jsem často, malý mi u toho přestal usínat a vždycky vytáhl aspoň trochu.
    Ať kamarádka hodně pije a nevzdává to, v nemocnici mi prcka přikrmovali, ale já se pořád snažila aby aspoň něco málo vytáhl ze mě.
    Doma se opravdu hezky rozjedl a ač byl v porodnici přikrmovaný umělou výživou, doma ji vůbec nechce tak kojíme o sto šest a je to fajn, hezky přibírá.
    Kamarádka musí vydržet, zvládne to, po císaři všechno dýl trvá.

  • lulatko23.3.2011 16:55

    přesně jak píšou holky, hlavně hodně pít (alespoň 2,5 l denně) a často dítě přikládat. To je jediný recept, jak to zvládnout. Jestli dítko nechce nějak často sát, protože třeba nemá motivaci, když nic neteče, dobrou službu udělá i odsávačka: ať se kamarádka pokusí stimulovat prsa kvalitní odsávačkou (jedno jestli manuál nebo elektrickou) a ať není frustrovaná, že nic nepoteče - o to tady teď nejde, jde o tu stimulaci. Ať odsává každé prso cca 10 minutek třeba klidně po 1-1,5h. Ono se to poddá, chce to vytrvat, pár dní to trvá, než tělo zareaguje. Jestli se jí to povede zvládnout, ty další měsíce kojení za těch pár krušnějších dní ze začátku přece stojí!
    Homeopatika zkusit taky může, moje zkušenost je taková, že je to o víře. Jednou mi zabraly, podruhé nikoliv, takže se domnívám, že i poprvé mi největší službu udělalo časté přikládání.

  • tak mě pomáhá čaj na podporu kojení a zaručeně mi pomohly homeopatika k tomu určené....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist