Jak se rentgenuji male deti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #329462 11.1.2017 0:19

Holky dcera 15 mesicu si dnes asi zlomila nos - nase podezreni. Od zraneni spatne ji a pije. MUDr. rikala ze nas muze zitra poslat na rentgen, kde to overi a reknou co dal. Dcera je ale hysterka. Kdyz vidi bily plast tak zacne silene rvat a nejde ji ani udrzet. Jak probiha u tak malych deti rentgen? Musim ji zakryvat oci kdyz bude rentgenovana? To asi nedam. Ma fakt silu a k tomu ten hystericky rev. Mam z toho fakt strach. Byla jste nektera s mimi na rentgenu? Jak to probiha?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přítel byl s klukem asi ve 2letech,je to taky posera a doktory nesnáší, rentgenovali mu hlavu když si ji rozseknul..Musel ho zalehnout jinak to nešlo byl to boj nesměl se pohnout ale zvládli to;-)

  • byla sem s malým několikrát, jednak rentgen plic, jednak i něco dalšího. a rodič jde s ním, dostane zástěru a drží ho. jen je potřeba, aby maminka nebyla těhotná. je to jen chvilička a pokud slíbíš nějakou odměnu, určitě to projde.
    a u nás ani neměl nikdo bílý plášt, ale barevné :-)
    a není důvod asi ani zakrývat oči - je to jako když tě někdo vyfotí. a ani to nepostřehne a bude hotov. u nás mají i plyšáky, které dětem půjčí a děti si ho můžou dle možností držet.
    a v 15 měsících už to není mimi, ale velká holka ;)

  • Aranel11.1.2017 9:01

    Já jsem byla na rentgenu, když mi byli asi 4 roky a strašně jsem se toho bála (měla jsem nalomený podočnicový oblouk ze zmrzlé sněhové kuličky při koulování :D). Když mi vysvětlili, že mě jen vyfotí, tak mě to uklidnilo. Z pohledu dítěte - opravdu jsem si myslela, že se postavím a oni vezmou foťák a vyfotí mě :-D. Dost mě vyděsilo, když jsem zjistila, že tak to nefunguje. Takže vysvětlit, že si lehne (pravděpodobně) a nad ní bude oooobrovský foťák, který ji jen cvakne a nic jiného se neděje. :-)

  • janalab11.1.2017 9:05

    Male jsme taky rentgenovali celo asi v roce a pul, drzela ji moje mamka (je zdravotni sestricka, tak ma lepsi praxi jak spacifikovat, ale nebylo to ani potreba) a probehlo to v klidu. Vzdycky drzi nekdo z rodiny, pokud si neveris, vem si s sebou muze. Hlavne se sama uklidni a neprenasej svuj stres z toho, ze to nepujde na malyho, predstav mu to jako hru.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist