Jak se díváte na vystupování zvířat v cirkusech?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #186483 1.6.2015 12:32

Ahoj, WomenZonky :-)
Vidíte v tom týrání zvířat nebo to berete jako druh "zábavy" ?
Moc díky za vaše odpovědi.

Tak třeba něco se slony... :'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • přesně tak.. nesnáším to .. A nedokážu pochopit jak si v dnešní době může někdo myslet, třeba to že mědvěd tancuje v sukýnce a je šťastnej. 8-. Když ho cvičí pustí nahlas písničku on stojí na plechu, který zespoda rozžahí. A on začne ťapat a vypadá to, že tančí. Jelikož mu to dělají několikrát za den. Zvíře pak jenom slyší tu píseň. A začne "tancovat" Jak je vystresované. A lidi? Ty tleskají 8-. Tomu utrpení zvířete. A když čtu komentáře třeba na fb jak si lidé stěžují na hlasitou hudbu. Nechápou, že se ty zvířata tou muzikou musí vystresovat aby byla pořádně nahlas aby se zvířata začala bát a dělat co lidé chtějí. Ty co tam chodí jsou stejní tyrani jako komedianti. Jak si můžou lidé myslet, že zvíře v klecích je šťasný :( Žadné zvíře tam nedělá ty kousky, že by ho to bavilo :-( ale proto že se bojí bolesti. Asi se spousta holek urazí ale kdo tam leze je podle mě normální primitiv.!!!

  • Nesouhlasíme, nechodíme, snažíme se to vysvětlovat adekvátně věku malé dceři.

  • Tyrani. V cirkuse jsem byla jednou, asi ve druhy tride za odmenu za same jednicky. Vickrat uz jsem tam nepachla. Vsechny cirkusy se zviraty bych zakazala. Jsou to jen parchanti, co na utrpeni nevinnych stvoreni vydelavaji prachy. :O=

  • Martasek891.6.2015 12:41

    Pro mě je to spíše to týrání, zábava určitě ne. Nechodím tam, nemluvě o tom vstupném. To raději zajedu na půldenní výlet do zoo a ještě mě to vyjde pomalu levněji. Tam jsou sice zvířata taky "zavřená", ale jistě se mají lépe.

  • Vždycky si položím otázku, zda je to pro zvíře prospěšné. Cirkus a pobyt v něm? Ani omylem. Některá zvířata ráda cvičí, jsou hravá, ale v cirkuse je to drezůra a žádná hra. A to se týká i těch chudáků pudlů. Své děti tam nevezmu a vysvětlím jim, že na zvířátka se půjdeme podívat do zoo či farmu. Zvířátka v cirkusech nejsou šťastná, trpí a koupí vstupenky bychom se na tom podíleli a to nechci. Zoo je něco jiného, některá by už ve volné přírodě neuměla žít. Byla by ohrožena na životě. V zoo jsou odborníci, kteří aspoň v rámci možností odpovídají na jejich potřeby.

  • Eika1.6.2015 14:50

    Teď jsem byla se synem v cirkuse a mám pocit, že jak které zvíře. Přišlo mi, že některá si to užívala a jiná to spíš protrpěla. Ale asi je to spíš o povaze zvířete, je to jako s lidmi, někteří se rádi ukazují a jiní méně a myslím, že to mají i zvířata.

  • millin1.6.2015 12:54

    Vystupování jako takové je podle mě sporné. Co já vím... třeba to některá zvířata baví. Je cvičení psů taky týrání? Otázka spíš je, jak je s nimi zacházeno a o ně pečováno "v zákulisí". Pokud jsou celé dny v klecích, kde se sotva otočí, tak to jako týrání vidím.

  • Já v cirkuse ještě nikdy nebyla a upřímně mě to nikdy nelákalo a neláká >:-[

  • terryk1.6.2015 14:37

    Jako malý se mi to líbilo, dneska už moc ne. Do cirkusu mě nikdo nedostane ani potěhem. Právě kvůli šaškujícím zvířatům a rádobyvtipným klaunům☺

  • Rutoslavka1.6.2015 20:36

    Jsem zásadně proti zvířatům v cirkusech..chudaci..:'-( dodnes nemůžu zapomenout,jak k nam do města přijel cirkus a oni meli v klecich u silnice tusim 4 lvy a ti lvi v noci tak nešťastně řvali, že to bylo slyset přes půl města a mně se chtelo nad nimi brečet...:'-( nechápu,jak můžou byt lidi tak zlí...8-.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist