Jak se chovat po 1. očkování miminka ???

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23470 26.7.2011 18:38

Ahojky holky,
mám dotaz. Byla za mnou kamarádka ukázat mi svou 4-měsíční holčičku, která byla měsíc po 1. očkování hexavakcínou a prevenarem. Druhá dávka ji teprve čeká. Mně jen zajímá, zda to nemůže nějak vadit mému malému chlapečkovi, který má2,5 měsíce a ještě jsme očkováni nebyli, teprve nás to čeká. Snad to není moc přihlouplý dotaz, jen mě to tak napadlo. kamarádka mi na to řekla, že by se její malá neměla stýkat s mojím malým týden po očkování, pak už to prý nevadí. Díky za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vandulí, to jsem ještě neslyšela. Mě by spíš zajímalo, jak se mám chovat po očkování s miminkem, protože:
    Kamarádka č. 1 - museli počkat na hranici 5 kg, aby mohli být očkování hexavakcínou případně pneumokoka, po očkování žádná omezení, pouze hlídat teplotu
    Kamarádka č. 2 - klučík má 4030 g a byl očkován, je mu 11 tt, očkován pouze hexavakcínou, pneumokok až při další dávce hexavakcíny z důvodu, aby se miminko zbytečně nezatěžovalo (mimochodem manžel této pediatričky, která očkovala miminko kamarádky č. 2 - taktéž pediatr očkuje obojí najednou, že je to lepší)
    Kamarádka č. 3 - první očkování v 5. měsíci, hexa+pneumo+rotaviry, žádné omezení
    A MY: Jdeme na první očkování v necelých 3 měsících, očkována bude hexa+pneumo, omezení: doporučení 14 dní být doma, bez návštěv, necestovat a neměnit prostředí a nevystavovat tím dítě zbytečnému stresu...

    Tak co si mám vybrat?

  • Tak to slyším prvně. Mému synovi je takřka 22 měsíců a po žádném očkování mě lékařka neupozornila, že bychom se neměli stýkat s jinými dětmi a to už někdy očkovanými či neočkovanými. Opravdu jsem o tom nikdy neslyšela.

  • tak to taky slyším prvně a přijde mi to docela jako nesmysl. Nás očkovala najednou hexa+prevenarem, pak jsme měli tři dny hlídat teplotu, ale jinak žádná další omezení nebyla. Jen v šestinedělí nám nebyly doporučovány návštěvy, protože to bylo v zimě a venku bylo hnusně, tak aby mi někdo na syna něco nenaprskal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist