Jak s vámi váš partner prožívá "snažení"?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #104895 13.6.2014 8:19

Holky, jak to máte s vašimi partnery? Nemyslím během plodných dnů, tam je potřeba snažení obou :-) Třeba jestli když MS dorazí a vy jste smutné, tak jestli to prožíváte i s partnerem nebo jestli mu hned ukazujete duchy na testu a tak...? Mně ten můj vyčítá, že to řeším a že ho to nezajímá, že když to řeším, tak to vůbec nepřijde. Ale já si nejsem vědoma, že bych ho tím zatěžovala...jen když se blíží ovulace, tak mu řeknu, že např. v neděli bude ovulace a že bychom to mohli zkusit tehdy a tehd..(ale dřív jsme si to užili i při "povinném", tento měsíc to nějak nešlo. Jemu se nechtělo zrovna, ale pár dnů před tím, to by chtěl každej den). Tak si říkám, že jestli to nějak nechce ještě oddalit (bude mu 36 let). Ale jinak s ním o tom vůbec nemluvím, jen mu pak řeknu, že tento měsíc nic. A zrovna včera jsem mu řekla, že je to stejné jako minulý měsíc, že dnes ráno zase MS přijde (zatím ne, ale uvidím...) a mně by jen stačilo, kdyby řekl, že příště to vyjde nebo že zatím je to v pohodě a tak...a on ne, on na to řekl, hmm, tak seš asi neplodná...chtěla jsem mu nadat, jak to může říct, že já mám všechno v pořádku, že ať si nejdřív zjistí, jak je na tom on...ale na to jsem se nezmohla. Bylo mi to spíš všechno líto. Jako nechci to řešit, ale znáte to, pokud víte, kdy je ovulace, tak to nejde se na to nesoustředit...Jen si nedokážu představit, že by to tak mělo být třeba i několik let každej měsíc...dneska se nad to nějak nedokážu povznést a cítím se špatně...Já vím, že oproti problémům jiných holek to nestojí ani za řeč, ale dneska mě to zrovna trápí...zejtra už to bude v pohodě a pokud MS dorazí, tak pak bude zase nová naděje na další měsíc :-) Jen jsem chtěla vědět, jak to máte vy :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • hiuhi13.6.2014 9:10

    Mě ten můj od počátku říkal ať na to nemyslím a kdesi cosi a když sem se mu zmínila o plodnych dnech,ještě mi vynadal...tak jsem mu neříkala,že ovu bude tehdy a tehdy...a když sem mu to neříkala tak ani nevěděl,že se zrovna snaží...a klaplo to

  • tak já jsem s tímhle přítele vůbec neotravovala, netušil kdy mám plodné dny a kdy ne, ani jsem mu nehlásila že jsem to ZASE dostala... když jsem měla plodné dny, a měla chuť to zkoušet, tak jsem se prostě na něj vrhla a on ani nevěděl, přišlo mu to normálně že mám chuť. Takže vlastně ani netušil že se snaží v potřebný den :-) (nechápej špatně - věděl o miminku). Docela ho chápu, už to nebere jako sex ale ZASE se musím snažit. Vážně to hoď za hlavu a tolik se tím netrap... já jsem se vykašlala na řešení, měření a testování po půl roce a začala se soutředit na hubnutí a cvičení a ten měsíc sem otěhotněla :-)

  • dzusinka13.6.2014 11:33

    Já ho docela chápu... mně přijde, že mu na tom vadí nejvíc to "časování" toho sexu. Prostě mu neříkej, kdy máš ovulaci, taky by mě vytáčelo, kdyby mi někdo říkal, kdy mám mít náladu na sex.

  • nam to vyslo prakticky hned, takze jsem tohle nemusela moc resit, ale taky bych mu asi o ovulaci atp. nerikala. prijde mi to jak v jedna ruka netleska: "dneska je CTVRTEK..." proste sex z povinnosti - a cokoliv je povinnost, neni zabava:) ale veta, ze jsi asi neplodna, to je fakt na facana... je ale fakt, ze to chlapi berou uplne jinak nez my. Kdyz jsem mela pozitivni test, chtela jsem jeste s oznamenim pockat, az budu mit treba za 2 dny silnejsi carku, bohuzel jsem omdlela a pritel zacal vysilovat, co mi je, tak jsem mu to ukazala a on rekl jenom: hm... a dal nic a sel hrat na pocitac. ja byla nasr... pak z nej vylezlo, ze nevi, jestli tomu testu muze verit, ze se nechce predcasne radovat, aby pak nebyl zklamany... mam pocit, ze chlapi -aspon tedy nekteri - se tvari, jak jsou strasne silni, ale v tomhle mame proste navrch my zensky. myslim, ze pri takovem zatim bezuspesnem snazeni, ze je frustrovany i on, ze ma pochybnosti o sobe a bud to v sobe dusi, nebo si to vyleje na tobe... mozna si o tom zkuste promluvit a dat jasna pravidla, o cem mu mas rikat, o cem ne, jak to vnimas ty, jak on. ja treba ted trenuji na porod s aniballem a rikala jsem si, ze to je vec, o ktere mu tedy rozhodne nebudu rikat - reknu jen, ze trenuju a konec, ale on me poprosil, abych mu hlasila vysledky, ze pak bude mit vetsi klid a bude se o me min bat... kazdopadne vam holky preji hrozne moc vnitrni sily a hlavne at se vam vsem konecne zadari a brzy si dockate vytouzeneho mimi!

  • Mě manžel ze začátku celkem podporoval a byl aktivní. Ptal se, kdy by bylo dobrý "na to vlítnout" a když přišla MS, tak utěšoval, že se to povede příště. Ale po roce a půl, kdy se nám nedaří, je s každou mojí menstruací protivnější a protivnější. Spíš musím utěšovat já jeho a na to nemám sílu. Kolem nás jsou všichni přátelé "v očekávání" a to se začali snažit až mnohem později. Jednou mi řekl, že si vůbec nepřipadá jako chlap. Ale všechny vyšetření má v pořádku. Tak už radši nic nehlásím a snažím se o tom nemluvit. Třeba toho tvojeho taky mrzí, že se to nepovedlo napoprvé a snaží se to schodit na tebe a zamaskovat že je zklamaný.

  • venysek13.6.2014 8:58

    Ja myslim, ze nejlepsi je z toho chlapa co nejvic vynechat.. Rikat mu, kdy bude ovulace, tedy zavelet nastup, to by se nelibilo ani me.. Ja jsem to s manzelem moc neresila a stejne mi rikal, ze to moc resim. Lepsi je vylejt si srdicko tady, kde se navzajem chapeme, nez pred chlapem, ktery se urcite nebude citit dobre jako stroj na oplodneni.. Tu poznamku o neplodnosti, to je na pest, nemyslel to jako blbej vtip? Ono je vubec bejlepsi se na snazeni vykaslat, kdyz jsem to udelala ja, otehotnela jsem. Tim nerikam, ze jsem na to vubec nemyslela, ale jen sem tam..

  • trinetka13.6.2014 9:11

    Ahoj, no my se snažíme přes dva roky, zezačátku jsem manžela musela přesvědčit, že je čas začít, že se to pravděpodobně nepovede hned a taky to může trvat dlouho.. od té doby mám problémy.. ms nechodí jak má, doktor mě akorát seřvává, že sem zase nic nezhubla (jako bych se o hubnutí nesnažila už od malička- jím furt jen rajčata, okurky, mrkev, nějaký ovoce a nehubnu, práci mám celkem aktivní) vystřídala jsem už 2.gyndaře.. nakonec se léčím se štítnou žlázou a až po 2 letech doktor zjistil, že vůbec neovuluju.. Asi bych si manželovu podporu představovala aktivnější, ale zase na druhou stranu se mě snaží uklidňovat, říká že to už určitě brzo vyjde.. já propadám spíš depresím, že sem ženská k ničemu, že sem neplodnej hybrid.. manžel je totiž v pořádku.. jen já mám potíže.. kolikrát mu v zoufalství říkám, že si asi bude muset oplodnit jinou, že to pak adoptuju.. tak mě dycky seřve za takový myšlenky.. i když ..když test nevyjde( kvůli nepravidelné ms dycky doufám, že tentokrát mešká páč se povedlo) tak bych třeba taky ráda aspoň objetí.. sice se zatváří, ale taky mám pocit že postupem času je mu to víc jedno.. sme milovníci koček, tak se dycky utěšujem že budem mít aspoň koťátka, že budem cestovat, že se odstěhujem někam kde je líp.. ale mě to stejně trápí.. manžel to prostě tolik nehrotí no.. a když má přijít na povinnej sex.. tak kvůli mojí směnnosti to kolikrát ani nevyjde.. teď teda čerstvě vím, že bez léků na ovulku to bylo vždy zbytečný, ale i tak mě rozčilovalo, že byl čas se snažit a jemu se zrovna nechtělo.. a to se mu stává často..

  • petulinkaa1313.6.2014 13:48

    chlapa timhle vubec nezatezuj,kdy mas ovulaci,ze to mas dostat atd. prijde si jak stroj,nech to byt,mejte sex kdyz mate chut ne pro otehotneni,nedivim se uz je protivny a rika ti tole,chlapi to berou jinak,ja to taky pred lety prozivala,strachovala,kdyz fakt mela nouzovku tak me manzel podrzel,od zacatku rikal,ze to prijde,at se nebojim,ze to vi,ze nad tim moc premyslim,mam to nechat volne,mel pravdu,hnusnej na me nebyl,to on neumi,podporil me ale ja mu kazdy den nerikala o mym cyklu atd. :-)

  • trinetka13.6.2014 13:56

    Jinak ještě já s manželem mluvím každý týden někdy i několikrát na tohle téma, sám se ptá kdy bude ovu.. Ptám se jak to vidí on, snažíme se o tom mluvit, páč já bych se z toho zlbáznila a aspoň vím jak to vidí on.. i když někdy se mu do sexu pak nechce.. ale má těžkou práci na hlavu, takže je úplně vyřízenej.. vystresovanej.. a já v podstatě taky.. ta práce nás jednou odrovná.. jenže jak jinak mít slušnej život.. za 8 u pokladny prostě dělat nemůžu neutáhli bysme hypotéku.. i když i to už sem několikrát dělala

  • Já jsem taky měla štěstí, manžel je v tomhle docela vnímavý. Podporoval mě a sám se i občas zajímal kdy by měla být ovulka a i semtam se zeptal před ms, co teplota, jestli se drží nahoře a tak. Jsem moc ráda, že mě takhle podporoval :-)

  • no, chlapa bych tím teda vůbec nezatěžovala, leda kdyby měl sám zájem a zeptal se, ale jinak chlapy tohle neradi řeší a řekla bych že jim je to i nepříjemný bavit se o menstruaci a ovulaci... jako asi budou i výjimky který to s ženou probírají (aspoň ze začátku jo, ale pak to podle mě musí štvát každýho chlapa řešit každej měsíc to samý).... skus o tom moc nemluvit a počkej až se zeptá za pár týdnů sám. a pokud to přestaneš takhle řešit, tak to možná i vyjde, hodně štěstí

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist