Jak říct mé "kamaradce", že se s ní nechci dále bavit

Otázku položila: Boost 24.8.2022 16:01


Omlouvám se, že přidávám takové "trapné" téma, avšak mě tato situace celkem trápí.
Už na základce jsem se bavila pouze s jednou holkou, která mi ovšem poslední roky neseděla, ale neměla jsem tu sílu jí to říct, tak jsem jednoduše čekala na konec základky abych se jí mohla tímto stylem zbavit.
Teď nastupuji do maturitního ročníku.
Celé tři roky jsem seděla s mojí "kamaradkou", jenomže mě poslední dobou pěkně vytáčí, ale nevím, kde najít sílu jí to říct. Ona nemá jiné kamarády ve třídě ani ve škole. Bojím se, že mě přepadne lítost jako kdysi.
Je na mě až moct negativní, vždy mi říkala jak spoustu věcí nedokážu. (Odstěhovat se od rodičů, mít dvě práce při škole, starat se o kocku v bytě.) A taky když jsem se i přes její negativní vlnu do věcí pustila, zacla mi závidět. Stěžovala si, že nemá peníze a stejně nespí (Jelikož se po nocích musí učit, protože jedna cesta do školy jí trvá 2 hodiny). Najednou když jsem se zvládla odstěhovat, tak ona chtěla bydlet taky sama, ale práce pokladní jí přišla směšná, být na intru jí přijde trapné. Není mi sympatická, přijde mi namyšlená a rozmazlená.
Chápu, že má na věci třeba jiné názory než já, ale nechci mít takovou osobu v mé blízkosti, jelikož si s ní už nerozumím jako dřív.
Za tu dobu kamarádství mi řekla spoustu lží, ale nikdy jsem se v tom nešťourala, prostě jsem věděla, že je to lež a jen dělala reakce, které ona očekávala.
Nelíbí se mi jeji názory. Nechci se s ní bavit, ale taky nechci koukat celý rok na její uraženej ksicht, či nevím, zda zvládnu její brek až za ní půjdu.
Má otázka zní, jak ji to říct a kde tohle řešit?
Nejsem si jistá, zdali se tato "aféra" hodí do školy, ale na druhou stranu s ní nechci trávit svůj volný čas a taky se bojím, že mimo školu klesnu a ještě se jí pak omluvím, že jsem za ní s něčím takovým přišla.
Nemám koule na to říct, pomocte mi sebrat odvahu.
Napsali by jste ji ještě před začátkem školního roku, že s ní nebudu sedět nebo by jste počkali na první den, sedli si k někomu jinému a prostě čekali jestli ona přijde se zeptat?
Podle mě by to měla vědět dopředu, aby nebyla ve škole tak vyjevená, ale myslím, že by se tyto situace měly řešit z očí do očí.
Moc vám děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejlepší je jí to otevřeně, ale slušně říct z oka do oka. Žádné vytáčky ani plané naděje, prostě že chceš tento rok sedět s někým jiným. Ale nekontaktovala bych ji předem (předpokládám, že jste si nic neslíbily), prostě bych si sedla s někým jiným, a kdyby se ptala, řekla bych jí to. Kdyby začala brečet a emocionálně vydírat, můžeš jí říct, že právě kvůli takovému chování se s ní necítíš dobře. Ale nechoď za ní, neutěšuj a nic neslibuj.
    Asi má nějaké celkově nějaké nezdravé nastavení pro vztahy.

  • Já to moc nechápu....bavili jste se už od základky a teď jste spolu na SŠ?
    No nejlepší je to prostě říct. Mít v životě lidí co tě vysávají je k ničemu, jen to člověka vyčerpava. Mě z života postupně tito lidé zmizely. Nějak nemám důvod je kontaktovat. Řekla bych ji, že chceš víc času trávit sama nebo z někým jiným ( sezení ve třídě ). Že ti vaše přátelství nepřijde "prospěšné" klidně i to, že je hrozně negativní a tebe to vyčerpává. Tento pocit plně znám. Buď k ní upřímná, když ti řekne něco jako "že ji závidíš" tak ji řekni "vidíš a to je přesně to proč se s tebou nedá vyjít" prostě to co si myslíš a doteď jsi ji nikdy neřekla tak ji řekni. Jestli se s ní nikdo jiný nebaví tak asi vědí proč, asi mají všichni stejný pocit jako ty.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist