Jak řešíte nedodání zaplacené věci od někoho

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407958 4.3.2022 19:26

Dobrý den,
Přes Marketplace na FB jsem se dohodla s paní na koupi krémů. Peníze jsem ji poslala přes účet (potvrzení mám), řekla mi ze to hned ráno (sobota), nebo v pondělí ráno posle přes zasilkovnu a nic. Tak jsem ji v úterý psala a napsala mi, ze to pošle, ze neměla čas.
Znovu jsem ji kontaktova včera a napsala ze to pošle večer. Tak jsem to chtěla poslat poštou, řekla ze ano. Je pátek večer a nic mi od pošty neprislo.
Mám v plánu ji zítra napsat, ze už dal čekat nebudu, at mi peníze pošle zpět (číslo účtu má), nebo to budu řešit oficiálně. Což doufám, ze to proste posle. A nebudu to nijak řešit.
Jen se chci zeptat, když by nebyla ochotna peníze poslat zpět, jak to mam řešit? Konzervace mám uschované, doklad o platbě taky a mam i potvrzení od ní, že ji peníze přišly na účet.
Jak tyto situace řešíte? Voláte PČR?? Nebo jak?
Přece to nenechám jen tak.
Ona by musela doložit potvrzení o odeslání aspoň ne?
Poradíte prosím, pro případ, že by se k ničemu neměla?
Budu ráda, za každou radu :) děkuji moc :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já řešila něco podobného - taky jsem předem zaplatila peníze a marně čekala na zboží (paní se mnou teda navíc komunikovala velice sporadicky). Navíc mi tvrdila, že zboží odeslala. Trvala na tom, že to trvá i tři týdny než zboží přijde :-D Nic mi samozřejmě nepřišlo. Pohrozila jsem jí nakonec tím, že pokud nevrátí peníze nebo skutečně neodešle balík, tak to hlásím na policajty. U mě zabralo zřejmě postrašení a taky to, že jsem jí ještě před tím psala (a to jsem blafovala), že ji hlásím na administrátory a budu žádat o zablokování jejího prodejního účtu - takže jestli třeba nechtěla přijít o "bussiness", aby mohla dál kupčit.....no prostě peníze se mi vrátily a od té doby se už neozvala ani s informací, jestli mi balík došel...:-D Asi těžko mohl dojít, když zřejmě nebyl odeslán..... No takže za mě zablafovat s blokací účtu a pak Pčr, přeji hodně štěstí.

  • Francy5.3.2022 7:16

    A o jakou částku se jedná? Pokud je to pod 5 tis, tak se tím policie moc zabývat nebude, je to jen přestupek. Tohle se hold při placení předem stává, je to risk. Občas vidím na fb, ze lidé, kteří byli okradeni hledají další okradené, aby mohli podat hromadné oznámení, které už přesáhne 5 tis. Zkus jí stále uhánět a požadovat číslo zásilky na sledování balíku.

  • Tak ze taketo kraviny nerobim. Bud sa stretneme niekde a predame si to z ruky do ruky, alebo si objednam cez overeny eshop. Na taketo natahovanie sa som uz dostatocne stara. Ale kazdy sa uci na vlastnych chybach, takze do buducna si poucena a hlavne neprides o vacsie peniaze. Teraz sa s peniazmi mozes asi rovno rozlucit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist