Jak probíhá první kontrola na gynekologii?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182703 1.8.2018 17:19

Dobrý den,
jsem tu nová a chtěla bych vás poprosit o radu, informace.
Jelikož nemám ještě 15, myslím si, že na první vyšetření mám ještě čas, ale stejně by mě zajímalo, jakým způsoben probíhá první kontrola. Už jsem si něco vyhledávala a četla, ale moc toho jsem nenašla, a tak jsem se obrátila na vás. Dočetla jsem se, že existují 3 typy kontroly, ultrazvukem, přes konečník a zrdcadly. Myslíte, že by ultrazvukem či přes konečník je možné poznat, zde-li je pacientka panna. Ještě jsem neměla pohlavní styk, či něco podobného, ale hodně sportuji, a slyšela jsem, že u sportu je větší pravděpodobnost protrhnutí panenské blány. Bylo by celkem nepříjemný zjistit na gynekologii, že nejsem panna. A nešlo by nějak doma zjistit? A myslíte, že kdybych se rozhodla jít na kontrolu, musela bych se holit?
Předem moc děkuji za odpověď. :))

  • 01.08.2018 22:52:02 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 01.08.2018 22:52:02 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack1.8.2018 19:09

    Vyšetření probíhá přes konečník a přes břicho ultrazvukem. A holení je na tobě, důkladná hygiena je přednější. ;-)

  • Panna jsi az do prvniho sexu. I bez blany. Pokud reknes, ze jsi panna, bude vysetreni pres konečník (ale netusim jak probiha, ja sla az po sexu). Zrcadla slouzi k tomu, aby se doktor podival na delozni cipek a vzal z nej stery. A utz - je to jako vibrator s kamerkou :-D

  • buccaneerka21.8.2018 17:31

    Holit se určitě nemusíš.
    Přes konečník a přes břicho ultrazvukem doktor panenskou blánu neuvidí.
    Jinak vím, že všude se píše, že se může porušit sportem, ale upřímně - není mi jasné, co by to musel být za sport.
    Jinak já jsem byla poprvé na gynekologii taky jako panna, ale doktorka koukla a zjistila, že mám blánu takovou, že mě může vyšetřit i vaginálně. Byla jsem teda radši než přes konečník.

  • HaSha2.8.2018 6:09

    Ještě dodám, že před kontrolou by si s tebou gynekoložka (nebo gynekolog) měla promluvit, zjistí od kdy máš menstruaci, zda už pravidelnou a právě i to jak tě má vyšetřovat... jako panna zrcátko (jsou to spíš průsvitné kleštičky) nepotřebuješ, takže za něj nemusíš platit sestře :-D Vyšetření přes konečník provádí doktor prstem, samozřejmě v rukavici, nebo aspoň s takovou násadkou na jeden prst. Vůbec to nebolí. Na poševní vchod se spíš podívá, jestli jím zvládne odtékat menstruace, určitě nebude zpochybňovat to, co řekneš před vyšetřením, i kdybys sportovala sebevíc. :-)

  • Ahoj, pokud jsi s nikým neměla pohlavní styk, tak jsi panna. Panenská blána je sice jakýmsi důkazem panenství, ale rozhodně neznamená, že když se ti protrhne třeba při gymnastice, tak už pannou nejsi. Jsi pořád stejně čistá jako lilie.
    Já třeba zašla na gynekologii v 15 letech, kdy jsem ještě byla panna a s doktorkou jsme probraly mou menstruaci, jestli mam nějaké problémy atd a koukla mi na břicho přes ultrazvuk. Jinou prohlídku mi nedělala pravě kvůli panenství a řekla, že mám přijít až jak nebudu panna.
    Když jsem si pak našla přítele a měli jsme první sex, tak jsem se teda vydala na prohlídku a bylo to úplně v pohodě. Je to rychlé a nebolí to. Může ti to být možná nepříjemné, že ti tam kouká a šahá někdo, koho neznáš, ale musíš myslet na to, že je to vystudovaný doktor, který ví, co dělá a hlavně, že to děláš pro své zdraví!!! :-)
    Rozhodně gynekologii nepodceňuj a choď potom pravidelně na prohlídky. :-)

  • Samozřejmě že si sama můžeš zkontrolovat, zda máš blánu. Stačí si jen do pochvy zasunout prst. Pokud nemasturbuješ, blánu mít budeš. Co se týče holení, podle mě je to lepší i pro doktora/rku.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist