Jak přítele naučit, aby po sobě uklízel?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #214625 1.8.2015 15:32

Zdravím, holky! Asi každý chlap je bordelář, ale já tohle poslední dobou přestávám snášet u mého přítele. Bydlíme u jeho rodičů, kde jsme v jeho pokojíčku, takže místa nemáme nazbyt a on mi to vůbec neulehčuje. Je často pryč, třeba týden, dva.. tak to mám krásně naklizeno, ale jakmile přijede, hodí mi tašku před dveře, vyhrabe z toho věci, neuklízí po sobě nádobí, neustele..když vaří, tak to nádobí po sobě také neumyje, a já bych tu mohla lítat jak služka, abychom tu žili jako normální lidi. Je teda fakt, že jeho rodiče jsou taky příšerní bordeláři, takže ho tak prostě vychovali no.. Vždycky se musím smát, když on si něco vyndá a já to pak uklidim a on potom nadává, že to vždycky někam dám a on to nemůže najít :D cokoliv prostě! Přitom vždycky dávám všechno na stejné místo. Nebo si sundá kalhoty i s ponožkama na zemi v takové pozici, v jaké to sundal do doby, než to uklidím, nebo si to zas nevezme na sebe. Na jednu stranu to je vtipné, jaká jsou ti chlapi prasata, ale na tu druhou mě to štve, protože bordel nesnáším, musím mít furt uklizeno..za rok plánujeme vlastní bydlení, tak bych ho ráda nějak donutila alespoň po sobě uklidit.. Můj pokrok je zatím jen to, že vždy, když si sundával mikinu, tak měl rukávy naruby (nepochopím), tak jsem mu to tak skládala i do skříně a rychle ho to přešlo, protože ho to nebavilo furt otáčet :-D. Máte některá nějaké příhody nebo tipy, jak ste to naučily toho svého?

  • 01.08.2015 20:32:53 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa131.8.2015 17:04

    Nevim kolik je priteli let,ale na tohle byla dobra vojna.Manzel si po sobe uklidi,ba naopak uklizi i doma,kolirkat jsem prisla a byl vypíglovany byt :-) dela to sam od sebe.Nebere to jako ze musi,proste bere to tak,ze to je normlani a neni to ukol jen zeny,takze uklizim ja i on :-) veci po sobe uklizi jak se svlece,hned sklada a dava do skrine,casto mi rika ,,nadobi nemyj,ja ho umyju" a tak :-) ale je mu 45 let a to neni z rodiny kde se prehnane uklizi :-D proste normalne :-) mam pocit,ze ho v tomto nezmenis,bohuzel 8-o

  • Hmm vsude stejny. S oblecenim to slo rychle celkem, co neni v kosi na pradlo se nepere. Papirky pohozene jsem mu dala na stul, tam mu to vadi vic nez na zemi. Spinavy hrnec, stal v kuchyni taak dloho, dokud ho neumyl (cca mesic). Zavreny vysavac s vodou cca tyden a dneska pochopil ze to fakt smrdi. Jako chce to hodne vytrvalosti a nekdy prekousnout neporadek a pockat si.:O=

  • Alenkka1.8.2015 18:31

    asi jen tak ho neodnaučíš aby byl čistotný, jeho rodina jak píšeš jsou bordeláři mají to v sobě, měla by jsi sním promluvit a říct co ti vadí, zkusit to, jinak on spoléhá na to, že to uklidíš nebo spíše nevnímá, že to uklízíš, pro něj to není jedna z priorit. Prasátka fakt nesnášim,:O= Svého manžela jsem cepovala rok a dnes je vzorný, on teda nebyl nikdy extra bordelář, ale nebylo to ono, umí mi pomoct, vysát uklidit nádobí ale jen někdy. držím palce at mu otevřeš oči.

  • Simea2.8.2015 12:47

    Mluvit nepomáhá. Je to špatnou výchovou, budto kompletním "mama servisem" nebo rodiče také bordeláři. Musíš k němu v tomto směru přistupovat jako k dítěti nebo k psovi. Vytrvale převychovávat. Někde něco nechá, upozornit, neuklízet a pořád opakovat než to udělá. Když to udělá pochválit. Pokud si zvykne, že to po něm uklidíš, tak se to nikdy nenaučí.

    Osvědčilo se mi přítele zapojovat do velkého úklidu, ale musím všechno specifikovat. Co má udělat, jak to má udělat, kde na to najde věci. A vždycky jenom jeden úkol, když řeknu víc věci najednou stejně udělá jenom jednu. Dodělá jeden, zadám další.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist