Jak přežit cystoskopii ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #303076 14.5.2018 23:13

Ahoj, čtyři roky trpím na opakovaně záněty močáku. Před dvěmi lety mi dělali cystoskopii a musím říct ze horší vysetreni jsem nikdy nezazila. Vysetreni nebolelo ale dva dny potom jsem jen brecela na záchodě a myslela že umru. Nasadili mi antibiotika na dva roky, bohužel nyní mám jít na kontrolní cystoskopii. Sice k jinému lékaři a do speciálního a moderního centra ale strašně se bojím. Psychicky to absolutně nezvladam. Jsem úspěšně přes rok bez zánětu a nedokážu si představit zažít tu šílenou bolest znovu. Nemáte někdo nějakou radu jak to přežít ? Potřebovala bych být snad úplně sfetovana aspoň ty dva dny abych tu bolest necítila. Vím, že to psychicky nezvládnu a přemýšlím že se na to cele vykašlu. Jaké s touhle hrůzou mate prosím zkušenosti a co dělat proti bolesti ? Dekuju

  • 15.05.2018 13:21:51 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A proc tenhle svuj strach nereknes doktorovi? Vzdyt od toho tu jsou abychom tyhle veci s nimi probrali ne? Jinak jsem nasla soukrome kliniky, kde se da pri takovem zakroku lehce prispat.. je na klinice tahle moznost?

  • Byla jsem na tom, vim o cem mluvis... Ta strasna bolest byla protoze jsi tam mela zanet. Netvrdim, ze to ted uz nebude bolet, ale pokud jsi uz tak dlouho bez zanetu, nebudes pak trpet dva dny ale jen to prvni curani po vysrtreni, pak uz to bude jen lehce neprijemne a dalsi dem uz budes ok. Ewy u tohohle zakroku se neprispava a i kdyby se dr zeptala a rekla mu, ze ji to boli, tak s tim nic neudela, protoze to vysetreni proste absolvovat musí aby se potvrdilo, ze zanet je pryc.

  • sono216.5.2018 22:35

    Tak bude to asi aj o šikovnosti dr. Bolo to teda nepríjemné, ale potom som nemala žiadne problémy ani ísť na wc. Proste akoby som nikde nebola. Skús potom cikat v sprche. A teraz som pozerala, že už aj niečím natieraju, čiže to ani nebudeš cítiť. Len toto, že ako ti to doktor šetrne urobí. Skús ho vopred na to upozorniť. No a rozbor moču nestačí na kontrolu? Žeby ak tam niečo bude tak až potom samotné vyšetrenie?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist