Jak přestat s kouřením?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #412706 5.9.2021 22:08

Zdravím. Můj přítel by rád přestal s kouřením cigaret, jenže bohužel vždy když se snaží přestat, tak začne být po nějaké době velmi nepříjemný a protivný. Strašně ho to mrzí, že se ke mě tak začne chovat, ale bohužel vždycky když se o to snažil, tak pak akorát se začne chovat protivně protože nemá tu svoji cigaretu. Poprosili bychom vás o nějaké rady. :/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vydržet. Já jsem přestala ze dne na den a svoji vůli si držím už přes 5 let a jsem přesvědčená že už si nikdy nezapálim. U manžela to bylo horší, měl také stavy nepříjemnosti a kolikrát až agrese (ne fyzické, ale spíš projevy vzteku, hádky kvůli ničemu, byl chytlavý na hlouposti)... Ale chtělo to jen čas a fůru trpělivosti z mé strany vypořádat se a tolerovat mu tyto stavy, a on zase trpělivost do té doby než tu chuť na cigarety překoná. Pokud si dobře pamatuju, po měsíci to bylo asi z toho nejhoršího venku no :-) držím palce a přeju hodně trpělivosti.. a komunikace ;-)

  • nikotin je droga jako každá jiná a má na ni závislost. a pokud droga chybí = abstinečnní příznaky.
    jde jen o to to překonat a to chce pevnou vůli i podporu okolí. u každého to trvá jinak dlouho. manžel kouřil, ale kvůli práci musel řpestat ze dne na den a pak už si nezapálil. mamka když kouřila dostala chřipku a 3 týdny cigaretu neměla a pak už si na ni ani nevzpomněla. táta po infarktu v nemocnici kouřit nesměl a pak už mu to přestalo chutnat. ale vždy to jsou minimálně 2 týdny kdy je to opravdu o velkém sebeovládání se. záleží i na tom, jak silný kuřák dotyčný byl. a taky na tom, v jakém prostředí se pohybuje - hůře se odolává, pokud se jde s partou někam ven pařit a každý druhý tam kouří. pak se i snadněji sklouzne zpět.

  • Přestat s kouřením není jednoduché, sama o tom vím, bojovala jsem s tím skoro dva roky. Chce to silnou vůli. Počítej s tím, že ti nikotin bude chybět. Pak jsou takové ty babské rady, jako třeba žvýkat žvýkačky a vytvořit si jiný psychologický návyk. Mě osobně pomohla i změna vzduchu doma. S klimatizací ze Vzdušína https://www.vzdusin.cz/chlazeni jsme si vyčistili doma byt a pak jsme neřešili s přítelem, že se nám chce chodit kouřit tak často. Prostě nám to doma vonělo a nechtěli jsme se toho zbavit. Mimochodem já měla taky velkou oporu v přítelovi, který do toho šel se mnou. :)

  • stasii7.9.2021 17:16

    My s mamkou jsme přestávaly 2 roky než se nám to povedlo opravdu nastálo. Je to už 13 let. Zkoušely jsme různé metody ale jediná věc která nám pomohla byli prášky od praktického doktora. Doplatek za ně byl tehdy asi 1000 kč na měsíc,nevím jestli ještě jsou po čase jsem četla že s nima byly v usa problémy.Ale fakt pomohly a taky to byla jedinná věc po který jsme neměly žádný absťáky a ani jsme nepřibíraly. Prostě jsme braly prášky a kouřily,za 14 dní jsme cigarety v pohodě vyhodily do koše protože se nám po nich začalo chtít zvracet a od tý doby nám smrdí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist