Jak přestat řešit názory

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408555 15.9.2021 10:31

Ahoj, chtěla bych se zeptat, co byste mi poradili na to, jak přestat řešit názory ostatních.. například, že mě někdo nemá rád jen kvůli tomu, že o mně slyšel nějaké povídačky typu ,,jedna paní povídala” a nebo tak podobně, prostě že mě ani pořádně nezná a odsuzuje.. prostě jak přestat řešit to, co ostatní o vás říkají a co si o vás myslí.. já s tím mám strašný problém, nějak tak se chci zavděčit všem, ale chápu, že to není ta správná cesta, spíš to potřebuji pochopit.. děkuji moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pochopit... ale co konkretne chces na tom pochopit, preco si taka alebo preco to ludia robia?
    Niekedy je najjednoduchsia cesta "fake it till you make it", cize si tolkokrat zopakovat, ze ti je to jedno, az ti to jedno bude.
    Suhlasim ale aj s tou sebalaskou, ked si nie si ista sama sebou je lahsie ta sfuknut zlym nazorom. Ale tu ja tiez zastavam pravidlo, ze ak je to pravda tak ma to nema preco urazit a ak je to klamstvo tak ma to tiez nema preco urazit 😅 bud proste sama sebou, nesnaz sa byt ina, ani sa nesnaz niekomu nieco dokazat. Jediny clovek, na koho nazore zalezi si ty tak si sakra zacni budovat so sebou pekny vztah aby si na seba mohla byt hrda.
    Inak ja fungujem v kolektive, ktory moj dobry kamaratsky vztah so sefom vyhodnotil ako lezenie do zadku a zvadzanie. Minule som sa dozvedela, ze ho oralne uspokojujem v praci. Uprimne? Su to len reci, kym mi nepluje nikto do kavy to neriesim.

  • macicekkajik15.9.2021 11:20

    Měj se ráda takovou jaká jsi a na ostatní řeči kašli. Pokud tomu chtějí věřit, tak tomu stejně věřit budou, aniž si to ověří a čím více jim to budeš vyvrace, tím více tomu budou věřit. Každý z nás to dělá. Uslyšíš od někoho něco a uděláš si svůj názor, aniž by jsi slyšela proti stranu. Většinou je pravda někde napůl.

  • terryk17.9.2021 6:43

    Já si vždycky říkala, když to na mě někdy náhodou přišlo (naštěstí moc nechodilo), že kdo mě zná, ví jaká jsem, a má mě rád (opravdu si teď nevzpomínám na člověka, který by mě dobře poznal, a neměl mě rád. Max moji ex :-)). Kdo mě nezná, toho názor mi může být u řiti. Skvěle se to osvědčilo hlavně v různých internetových komunitách a diskusích, kde má každý pocit, že vám po jediné větě dokonale vidí do hlavy :-)

  • veruna547415.9.2021 13:53

    To se těžko řekne, než se to pak v reálu dělá. Já jsem dřív taky řešila to, co si o mě kdo myslí. :) Ale nakonec jsem to prostě nechala být a mám pocit, že jsem z toho tak nějak vyrostla. Prostě mám svých starostí dost. A když už někdo má problém, že se o mě potřebuje za zády bavit, tak si dám kafe, čokoládu z výrobníku na čokošku od https://www.cesk.cz/stroje-na-cokoladu/ co máme doma a prostě to nechám plynout kolem mě. :) Je to hodně o nátuře. :) A taky o tom, jaký ty sama k sobě máš vztah. Důležité je se mít ráda taková, jaká jsi, jak říká slečna nade mnou. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist