Jak přestat mít takový strach?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #104950 12.7.2013 11:21

Ahojte holky.. poradíte mi jak mám přestat tak moc žárlit (spíše mít strach)? Jsme s přítelem skoro dva roky a důvěřuju mu.... Jen mám prostě strach, že o něho nějak přijdu... Ani mi k tomu nedává důvod, že bych měla proč se bát..nepodvedl mě a tímhle způsobem mi nijak neublížil. Jen třeba kdyby šel někde ven s kámošema tak to je v pohodě.. Jen prostě v tu chvíli myslím na různé věci co by se mohli stát, že tam někoho potká atd... A nechci mu o tom všem pořád říkat, aby si zas nemyslel že jsem až moc žárlivá... Jen se bojím, že dopadnu jako moje mamka, kterou taťka taky opustil kvůli jiné a proto se toho teď tak bojím i ve svých vztazích. Nevíte co s tím?
Bude mi 18 a s tímhle se potýkám už nějakou dobu :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nesmíš nechat ten strach zvítězit nad tím, že mu důvěřuješ a věříš mu, že by ti neublížil... Pokud přítel nechodí nikam, kde by mohl být v kontaktu s jinými holkami (diskotéky) a nedává ti ani jiný důvod, proč žárlit, tak bys měla být ráda, že je to takhle, některé holky takové štěstí nemají ;) Samozřejmě je v pořádku, že trochu žárlíš a máš strach a občas o tom příteli řekneš - on pak aspoň ví, že je pro tebe důležitý a že ti na něm záleží - ale nic se nesmí přehánět, prostě se snaž na to moc nemyslet :)

  • Nezbývá ti nic jiného než věřit. Ty si pro něj ta nej, k tobě se vždycky vrací,.........Hlavně nedělat bezdůvodně nějaké žárlivé scény. To je pro chlapa to nejhorší, pak může přijít situace že někoho potká

  • Nejsi v tom sama, já jsem úplně stejná. Ale ten můj chodí občas i na seznamky. V dubnu jsme se již po několikáté kvůli tomu pohádali, tak tam od té doby nebyl a předevčírem, nebo kdy, tak tam zase začal chodit >:-[. Pořád jsem ho z něčeho podezřívala, i když mi napsal, že si jde uvařit, tak jsem v tom viděla hned hrozné věci, že lže atd. Furt jsem myslela, komu asi píše a před 2 týdny jsme spolu koukali na jednu stránku na fb a napsala mu slečna "pořád v Itálii?" a nad tím jak se loučili, tak to byly samá srdíčka, pusinky :-D.. Začala jsem se balit, že prostě mi furt vyčítal, jak mu nevěřím a přitom jsem měla prakticky důvod. A snažil se, abych fakt neodjela a od té doby je jako vyměněný, když teda nepočítám tu seznamku >:-[. Jestli si seš jistá, že tě miluje, nežárli.. Já už jsem 2 týdny klidná, nedělám tak děsně zamilovanou atd., aby si mě začal vážit a cítim se fajn :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist