Jak poznat průjem u kojence?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #11072 22.1.2013 12:36

Ahoj holky, mám třiapůlměsíního chlapečka, plně kojíme a většinou kaká tak jednou, dvakrát za den, nebo třeba ob dva dny. Od včerejška však už kakal 5x. Včera cca. v 10 hod., pak v 14 hod., 17: hod. v 04:00hod a teď cca. v 12:hod. stolice je vodnatější,ale to tak většinou míváme, jen ta v 04:00 hod byla opravdu spíše jen voda . Myslíte si, že je to průjem ? Mám s malým jít hned k doktorce, nebo stačí zítra kdy jdeme do poradny. Jinak malej teplotu nemá, nijak zvlášť nekňourá, plenky má počůrané.

Děkuju za radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My jsme měli vodnatou a častější stolici nedávno. Byla to fakt voda, co se vsákla do plenky. Doktorce jsem volala, jestli přijet nebo mi něco poradí. Řekla, že pokud nemá teplotu, jezdit nemusíme a že mám malému dávat probiotika. Konkrétně mi doporučila Apo-baby-probio po dobu 4 - 5 dnů. Vzhledem k tomu, že to měl poprvé, tak poloviční dávku. Za 4 dny bylo vše při starém. Tak zkus třeba taky jen brnknout a nebo vydržet, když je v pohodě...

  • My když měli průjem, tak to byla také taková obarvená voda, která se vsákla do pleny. Jelikož jsem v tom malou nechtěla nechat, i když to bylo vsáklé, tak jsem měnila plenu co hodinu. Teplotu jsme neměli. Začalo nám to ve čtvrtek a v sobotu jsme radši jeli na pohotovost. Nasadili nám dietu - rýžový a mrkvový odvar, nekojit ani nedávat UM. Nakonec nám z odběrů zjistili alergii na bílkovinu kravského mléka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist