Jak odnaučit od noční plínky?

Otázku položila: caaat 4.3.2016 19:26

Prosím o radu zkušenějších. Dcera 3 roky má ještě na noční i odpolední spaní plenky. Nakoupila jsem nepromokavý potah na matraci a včera jsme zkusili poprvé bez plínek. Chtěla jsem jí o půlnoci vzbudit na nočník, ale už byla v mokrém. Potom znova asi ve 4 hodiny opět to stejné a ráno v 7 přišla zase počůraná. Pomohlo u vás buzení? Na některých diskuzích to odsuzují, že to je drastické a děti z toho můžou mít psychické poruchy. Snažím se jí nedávat večer moc pít. Navíc má pokojíček s roční sestrou, které se teď klubou zuby a spí s námi v posteli, ale neumím si představit, že tam budou spát obě a já budu 2x v noci převlíkat dceru a postel a nevzbudím tu mladší. Ale potřebuji jí už chystat do školky. Večer už mívám stresy, co bude, kdo vzbudí koho atd. Prosím o radu. Děkuji

  • 04.03.2016 20:51:05 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko4.3.2016 20:39

    Řešila bych když tak to odpo spaní. Nevím, jak dlouho Ti odpo spává, ale pokud předtím nebude moc pít a spí třeba 2h max., mohlo by to jít zvládnout.
    Na noc jí plínu klidně dej. V noci bych to dělala naopak. Plíny bych odbourala až poté, co nějakou dobu (2-3 týdny) se vzbudí ráno nepočůraná. Samozřejmě i tak ji můžeš na čůrání vzbudit, když půjdeš třeba sama spát. Zas abych ji kvůli tomu budila 3x za noc mi přijde jako masochizmus. Každé dítě je výjimečné a nelze na ně "našít" to samé. Třeba mojí starší jsme plenku na noc odbourali až kolem 4 let, ačkoliv bez plíny přes den byla cca od 2 let. Mladší byla bez plenek přes den cca stejně, a zároveň ale od té samé doby začala i spávat bez nich, uplně v pohodě. Prostě se sama od sebe vzbudila, když cítila potřebu. Každé dítě dozrává jinak.

  • Hezky vecer, jak uz tu bylo napsano,prvni odbourejte odpoledni plinku, a po nejake dobe az vecerni. Ja jsem budila dcerku taky kdyz jsem sla spat a pak uz ne, nekdy to vydrzela do rana, nekdy ne. I ted se nam obcas stane nehoda, ale to k tomu proste patri. A kdyby se nepovedlo odbourat ani odpoledni plinku nez pujde do skolky, tak se nic nedeje. Pracovala jsem ve skolce a nebyl problem dat diteti odpoledne plinu. I moje mala mela zezacatku ve skolce plinku, vetsinou to dopadne tak, ze kdyz dite vidi ostatni deti bez plinek, tak se za to zacne stydet a nechce je :) a vydrzi :) dej tomu cas. Kazde ditko jine, a verim tomu ze kdyz ne ted tak po nastupu do skolky se to zlomi :)

  • dej jí čas. přes den se děti většinou přestanou počůrávat dřív protože spánek není tak hluboký. v noci bych ji vodila na vyčůrání, ale nechávám plenku, nebaví mě neustále převlékat postel;-) každé dítě se naučí chodit v noci na záchod v jiném věku a do 5 let, někteří dr. berou hranici až v 6 letech, je to noční pomočování normální a neřeší se. myslím, že vzbudit dítě jednou za noc na vyčůrání je dostačující-učí se vzbudit a vyčůrat, a zbytek bych nehrotila. pokud chceš budit, je důležité aby se vzbudila a na záchod šla po svých, jinak to nemá vůbec efekt;-) my dáváme čůrat než jdeme spát s manželem.

  • Necetla sem zatím své, jen nápisů, jak to probíhalo u nás.
    Nejdříve sem zrušila plinku na odpolední spanek po tom, co byla pravidelně sucha. S noční to bylo podobně. Až když po většinu týdne byla sducha, sundala sem. Davala sem poreadne vycurat pred spanim, a pak kolem 22h kdyz sem sla spat ja.Nevím,zda je vhodné rusit plinku na noc dítěti,které se počurá 3x za noc.může to pro něj být o to více stresující.

  • petulinkaa135.3.2016 12:01

    Ja budila.Anezce jsem pliny v noci odbourala ve 2,5 letech,zezacatku se musi vychytat kdy budit,budila jsem poprve po 2 hodinach do pulnoci,pak uz jen 1x po 4 hodinach spanku a vydrzela dyl a dyl az vydrzela celou noc,ale s nehodami ze zacatku urcite pocitej,ja odnaucovala v lete,takze jsem rano vyprala a vecer bylo sucho a cisto.Nebo davej pod ni podlozky co se davaji pod mimina at to muzes jen pak vyhodit a neni nic mokre krome pyzama :-)

  • My jsme byly v noci bez plenek ve 2 letech a dvou měsících. Dávám jí poprvé vyčůrat od jejího usnutí tak za 2, 5 hodiny, protože před spaním pije ještě mléko. Druhé čůrání máme tak za 4 hodiny, dříve jsem jí dávala čůrat i v kratších intervalech. Vstávala jsem za noc třeba i 4X. To si musíš vystihnout sama. Musela jsem to takhle zavést, jelikož malá byla každý den durch pročuraná i smadračkou. Takže ráno jsem prala všechno povlečení, včetně polstáře a peřinky a rychle to sušila, albysme to zase měli na večer čisté. Někdy se mi stane, že se pročůrá, když jí zaspím, ale to už je spíše vyjímka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist