Jak odnaučit od dudlíku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35728 21.4.2012 13:01

Mám dvou a půl letou dceru a na spaní stále vyžaduje dudlík (i přes den vždy když je rozmrzelá, nemocná nebo jen unavená nebo tak). Myslím, že je už velká a naíc nám zubařka doporučila ten dudlík už odebrat. Jenže nevím jak na ní vyzrát, když jí ho nedám, tak spustí dvouhodinový hysterák a já jsem moc měká, vždy je mi jí pak líto a nakonec jí ho zase dám (čímž prohrávám na plné čáře, protože ona už je teď tudíž tuplem naučená, že dudlíka si vždy nakonec vyřve). Nemáte některá zkušená maminka nějakou šikovnou fintu jak na to? Děkuji.

Holky, děkuju moc za rady a tipy. Určitě vyzkouším. Dík.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nedívala ses včera na Výměnu manželek? Tam holčičkám nechal čert zprávu, že si dudlík vzal pro malinká miminka.. Jinak si myslím, že nesmíš být tak měkká, hold budeš muset zatnout zuby a nepovolit, být důsledná. Hodně silné nervy a výdrž přeji. ;-)

  • Ahoj.
    Nějakou extra fintu nemám. U obou synů jsem počkala, až měli rýmu a dudlika moc nechtěli, v té době prostě dudlík zmizel a už nebyl. U jednoho to bylo v roce a u druhého v 15 měsících.
    Ale tvoje dcera je na odnaučování již dost stará a tak se budeš muset obrnit trpělivostí. Vydržet a nedat jí ho. I když uděláš cokoliv a použiješ jakoukoli fintu. Večer si na dudlík stejně vzpomene. Takže je to z 99% na tobě.

    Mému manželovi maminka řekl, že ho dudlik sebrali cikáni. Sice je od té doby fakt nemá rád, ale prý to tenkrát zabralo.
    A kamarádky ustřihla konec dudlíku a když si ho její dcera chtěla večer vzít. Tak jí řekla, že dudlík ukousli myšky.

  • Já to udělala jednoduše, všechny dudlíky jssem vyhodila ve dne, kdy je nevyžadoval a neměl, abych je nemohla dát-bič na mě a když ho malý začal shánět, tak jsem mu řekla, že dudu řekl, že už je velký kluk a šel za jiným malým miminkem. Chvíli kňoural a za tři dny na dudu ani nevzdechl.

  • známí ho synovi sebrali po tom, co byli na výletě v zoo a jejich malému se tam nejvíc libily opičí miminka. Doma dali dudlík do krabičky a jakože poslali těm opičím miminkům do zoo a byl klid. To měl rok a půl a vzal to úplně v pohodě a pak všem vykládal, jak jeho dudlíky mají malé opičky :-)

  • Ahoj, my jsme dudlík postupně stříhali. Malé jsme řekli, že když ho pořád dudlala, tak si ho ukousla. Nejprve jsme ustřihli malý kousek (první a druhou noc statečně dudlala ten ustřihnutý, ale moc to nešlo) a za další dva dny další kus. Pak už dudlík nedržel v pusince, tak si ho alespoň držela v ruce a po týdnu už ho sama odhazovala, že ho nechce. Bylo jí necelých 18 měsíců. Ať se vám to brzy povede a přeju pevné nervy :-) M.

  • Já jsem jako malá prý dala dudlík čertům, strašně jsem se jich bála a mamka mi řekla, že když jim dám dudlík, tak hned odejdou. Tak jsem jim ho hned jak přišli vrazila:) Ale čerty máš ještě daleko... Ten výlet do zoo jak psala anonymka 44010 by mohl být dobrý nápad;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist