Jak odeslat balíček poštou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426630 1.2.2021 16:37

Ahoj,
jsem asi úplně blbá, ale už jsem hrozně dlouho nic neposílala poštou a vůbec nevím, jak to funguje.
Stačí mi vyplnit podací lístek a jít na poštu? Nebo k tomu potřebuju ještě něco dalšího? Poraďte mi prosím😂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy1.2.2021 18:35

    Nejjednodušší je posílat přes zasilkovnu. Aplikace tě jasně provede, co udělat a pak stačí donést na jakoukoliv pobočku, ukázat heslo a je to. Levné, jednoduché, dostupné ani jedno o české poště neplatí 8-o

  • Pokud mate zákaznickou kartičku u ČP tak podací lístek vyplňovat nemusíte a mate slevu na odeslání balíků a jiných služeb. Jinak ano.
    Záleží jestli vám budou platit na dobírku, nebo zda žádnou částku nechcete (placeno předem na účet). Pokud na dobírku, pak potřebujete vyplněný podaci lístek a Poštovní lístek (myslím A) ten žlutý. Pokud chcete zaplatit i poštovné, tak zahrnout a napsat celkovou cenu co chcete i s tím poštovném.
    A úplně nejjednodušší způsob je vše vyplnit přes internet, sám se vám vygeneruje štítek, který si vytisknete doma a nalepíte na balík. Podací lístek nebo nějaký ten lístek je myslím taky potřeba, ale je to tak rychlejší pro Vás, nemusíte adresy vypisovat ručně. Balík můžete odnést pak na postu, nebo si nechat balík odvézt. Přidávám odkaz:
    https://www.postaonline.cz/odvozy/odvozbaliku/parametrybaliku

    Podrobný popis jak odeslat balík a ceník služeb mate zde: https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/cr/balik-do-ruky#5

  • terryk3.2.2021 11:39

    Stacivyplnit podací lístek a jít na poštu. Akorát je dobrý si předtím uvědomit pár věcí. Zaprvé kolik toho chci poslat. Pokud se vejde do pěti cm na výšku a tuším 20 a 30 na šířku a hloubku, pak to můžeš poslat jako doporučený dopis a usetris cca padesát korun. Pokud ne, pak je dobře si říct, jestli chceš poslat balík na poštu nebo do ruky. Tam se to taky cenové liší, zde ovšem záleží samozřejmě i na adresátovi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist