Jak odejít

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423345 17.2.2020 16:14

Ahojte, mám problém..
Je mi 19 let a poznala jsem před nějakou dobou sympatického kluka, dejme tomu, že tak 3 měsíce zpátky. V tu dobu se rozcházel s přítelkyní a začal trávit čas se mnou. Vše bylo hezké, pořád jsem s ním trávila veškerý svůj volný čas a vypadalo to, že mě má rád a já se zamilovala, ale pořád jsem byla opatrná. Když už to přešlo v zamilovanost, svěřil se mi, že má hraniční poruchu osobnosti a další věci, které už si upřímně nepamatuji, vím jen, že užívá moc léků. Chtěla jsem být pro něj oporou a že to nějak zvládneme. Postupem času se ze mě začala ztrácet veškerá radost, z holky která vždy všem okolo lepšila náladu a byla pozitivní, tak se stala chodící troska a utápěla jsem se v depresi. Ten vztah/nevztah šel od desíti k pěti a vypozorovala jsem, že se opět začal bavit s bývalou přítelkyní, kdy mu od ní chodily smsky a mají se na sociálních sítích. Nic jsem mu neřekla a sledovala jsem, jak se ke mně bude dále chovat. A začaly nastávat i problémy, kdy jsem mohla za vše já, i když jsem vlastně nic nezpůsobila a byla to jeho chyba, nikdy svou vinu nepřiznal, nikdy se mi neomluvil a vždy jsem se omluvila já. Poslouchala jsem jak jsem mentálně nevyspělá, že můžu být ráda, že se mnou má tolik trpělivosti a jednoho dne už jsem bouchla a řekla mu vše, co jsem vypozorovala s jeho bývalou, ale bohužel celou situaci obrátil opět proti mě a já neměla žádný důkaz, nic.. Včera jsem se s ním sešla, řekla jsem věci, které mi vadí, což opět přešlo v hádku a za vše si můžu sama, vyčetl mi, že jsem byla s kamarádem venku, úplně bouchl, ale to, že on taky chodí s kamarádkama, je v kontaktu s bývalou, tak to je v pořádku. Řekl mi, že pokud ho vyměním, tak že mi ublíží a že to myslí vážně, v ten den jsem s ním zrovna chtěla ukončit veškerý kontakt, ale po tomto jsem se bála.
Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale opravdu nevím co mám dělat a mám strach. Uvažuju, že mu to napíšu a potom všude vymažu. Co byste dělaly vy? Vím jenom to, že mu to musím nějak oznámit, aby věděl, že už si nepřeji aby mě kontaktoval.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ou, riadny manipulátor. Ničil ti sebavedomie a teraz sa ti vyhráža. Zmizni z jeho života, načo písať, keď ho budeš ignorovať to pochopí... A naviac čo ti akože spraví, počká ťa pred školou (tipujem, že si ešte študentka)? Hlavne si neber nič na svoju zodpovednosť, to je jeho vec ako sa k tomu postaví. Nenechaj sa vydierať. Ak ťa predsalen bude obťažovať, zavolaj policajtov, stoj si za svojím.

  • martinna1417.2.2020 18:44

    Ahoj, mrzí mě, že si tímhle právě procházíš. Hraniční porucha osobnosti se projevuje přesně tak jak píšeš. Člověk s druhým manipuluje, neustále zkouší a posouvá hranice, přemlouvá druhého. Je to náročná porucha zejména pro okolí daného člověka, protože on bude zkoušet, porušovat pravidla. To patří k jeho nemoci. Nevím, do jaké míry se to dá léky zmírnit, ale je to jedna z nejnáročnějších poruch osobnosti. U klientů s touto poruchou se mi osvědčilo být direktivní a zároveň neustupovat, stát si za svým. Stanovit pravidla a držet se jich, neustupovat mu. Není to lehké, ale budu držet palce. Jsem psycholožka, kdybys chtěla povzbudit nebo podpořit alespoň takhle na dálku, klidně mi tady napiš do zprávy. Držím palce. :)

  • Vystudovala jsem psychologii ( sice nemám praxi a neživím se tím ale něco v té hlavě ještě je)To co píšeš přesně sedí na charakteristiku hraničáře.Ten člověk je nemocný a tak ho i musíš brát. Nenech si od něj vyhrožovat. Jestli že je nemocný může udělat cokoliv. Dávej si pozor. Ale musíš mu vysvětlit že je hodný a máš ho ráda ale že vám to neklape. Obměkčí jeho srdce a zkus mu říct že jsi nedokonalá a nemůže po tobě chtít dokonalost. Že mu nechceš ublížit ale když to s vámi půjde takhle dál že mu budeš pořád ubližovat. Navrhni variantu přátelství s možností toho že si k sobě zase najdete cestu

  • interstellar18.2.2020 11:13

    Klidně mu rozchod oznam jednoznačnou věcnou zprávou a pak si ho hned všude zablokuj. Osobní kontakt by nemusel být dobrý nápad, aby se ti něco nestalo ....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist