Jak nejlépe na neštovice?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #256912 18.3.2019 23:54

Milé maminky, protože se u nás ve školce vyskytly neštovice, tak jsem se chtěla zeptat na zkušenosti, jak s nimi nejlépe bojovat.
Náhodou jsem dnes byla s mladším dítkem na očkování, tak jsem se doktorky ptala, co dělat, kdyby to starší neštovice ve školce chytilo, ale vychrlila na mě toho tolik, že už jsem půlku zapomněla :( . Bylo mi jasný, že k ní nechodit, když budeme infekční. Jak na horečku chápu, ale co ty puchýřky? Říkala, že můžu mazat a nemusim. Mluvila o pudru, betadince a tuším teetree oilu. A něco o ditiadenu, ale to už ani nevím na co.
Co se vám teda nejvíc osvědčilo? Měla bych asi doplnit domácí lékárničku pro případ nouze...
Za rady moc děkuji :)

  • 19.03.2019 6:54:41 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bublinka2019.3.2019 5:18

    Dithiaden je dobrý na nic aby se dítko vyspalo, určitě měj něco na teplotu,pudr už se v dnešní době noc neužívá, hůře se hojí, buď se nemazi vůbec, nebo je přímo gel na neštovice -ViraSoothe, co mě zaráží víc je to, že neštovice mají nějakou inkubační dobu, děti už můžou být klidně nakažené, a ona ti malé naockovala 🤔 když jsme měli neštovice ve školcd, mladší měl jít na očkování a nenaockovala nás, že je velkaz pravděpodobnost, že už to dcera donesla že školky domů, a taky že jo, přesně na velikonoce byla jak kropenaté vajíčko a syn 2 dny na to....

  • my měli od Dr doporučen na neštovice TannoHermal ale malý tubička by nám vystačila sotva na 3 dny jak byl osypanej. Takže na radu švagrové, co pracuje na infekčním v dětské a mívají tam i děti s neštovicemi, jsme zasypávali normálním dětským zásypem )postavila sem do vany a posypala, jinak to ani nešlo) a velmi rychle ty neštovice zaschly. Ale nemusí se mazat vůbec ničím.
    Ditiaden je na předpis a je to uklidnovák-oblbovák, aby dítě líp spalo. my měli doporučen Fenistil 3xdenně - aby necítil tolik svědění, ale příliš moc nezabíral. Betadinkou bych to asi moc nenatírala, obsahuje jod a ten nemusí být na větší plochy ideální. Teatree olej by mohl pomoci vysušit a je i dezinfekční.
    ale to, že ve školce jsou nutně neznamená, že si je dítě donese. kolem malýho šly ve školce 3x a chytnul je až 4.rok a to má narušenou imunitu, dcera na tom byla podobně - ta je chytla až ve 3.třídě ZŠ.

  • janalab19.3.2019 7:01

    My mame ted vlnu nestovic za sebou, misto dithiadenu jsem davala fenistil kapky, kdyz mi u starsi dosly (4.5 roku(, zkusila jsem misto toho Aerius sirup (nezabral) a pak 1/2 tbl Zenaro, to zabralo luxusne, takze 1x denne dostala to a vubec se neskrabala, na pupinky nechtela nic, jen koupel ve slabem hypermanganu (jemne ruzove), mladsiho jsme tanno hermalem (tekuty pudr) natirali (je to mala lahvicka, ale vydrzi dlouho, maly byl hodne osypany), na svedeni dostal fenistil kapky. Jak se zacnou odlupovat stroupky, zacni promastovat, napr. sadlem, aby nevznikly jizvicky.

  • Já jsem koupila pudr na neštovice stojí přibližně 55kc a mazala jsem děti první 3dny má se mazat jen dokud se vysévají nové pupínky pak už ne, ten krásně chladí, pěna ani gel nepomohl a ty jsou o dost dražší. Pudr sem použila na dvě děti a ještě nám zbyl. Teplotu měli jen první den výsevu takže stačila jedna dávka sirupu. Na svědění jsem dávala zirtec půl tablety na den - dceri, u syna jsem dávala fenistil kapky ale přišlo mi že nepomáhá takže Dr řekla ať dávám ¼ zirtecu 3* denně (malému je rok a ¾) prý se toho nemám bát je to jen na svědění. To nám vše pomohlo, pak se děti nesmí koupat ani sprchovat jen otírat genitálie , sprchovat se mohou až cca po týdnu kdy mají stroupky ale utírat jakoby pokládáním ručníku aby se nestrhly stroupky. Nesmí ven aby neofoukly pak by jim mohly zůstat jizvy a zároveň po zmizení stroupku něčím mazat aby se zvlacnila pokožka. Skoro každému dítěti zbyde jedna jizva a to je od tzv pravé neštovice která je jen jedna. Pokud je chytněte tak přeji rychlí průběh

  • liiida19.3.2019 8:16

    Jinak jeste pridam poznamku, ze pri horeckach se nema davat cokoliv s brufenem (nurofen,. aj.). Tato latka muze prubeh dost zkomplikovat. Nekde je to psane i v pribalovem letaku. Takze kdyby nebylo zbyti, pouzivat paracetamol (paralen, panadol apod.) ;-)

  • co vím, tak něco na zmírnění svědění (fenistil kapky), něco na pomoc při hojení puchýřků, už se to tu píše. Kamarádka používala sudocrem, ale až to bylo bez tekutiny. No a pokud je vysoká horečka tak něco na snížení. Ono se víceméně musí vydržet, až to pomine :) a pak nevystavovat sluníčku, než se vytvoří nová kůžička po puchýřcích. Nás to ve dvojím provedení teprve čeká. Zatím ve školce žádné zprávy o neštovicích.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 505 odpovědí a 409 704 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist