Jak naučit pít dítě z láhve?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32756 13.5.2011 14:27

Prosím o radu. Jak naučit 5měsíční dítko na láhev. Dosud bylo plně kojené. Dudlika od narození odmítá. Savičku žmoulá, kouše, ale neumí sát. Mně mléko začíná docházet, takže začínám být krapet nervozní, jak to zvládneme.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já myslím, že je celkem jedno jaký tvar má dudel z lahvičky. ono se mu totiž pít z láhve nechce, protože prso je prso. taky sme to tak měli, když jsem začali přikrmovat UM. Odmítal odmítal a pak se z hladu chytil. byl to boj, ale sát z lahvičky uměl jen se mu to nezamlouvalo.

  • Ahojky. Hodně záleží na tom jaká má savička tvar. Pokud jsi ho jen kojila zkus kulatou savičku. U nás to zabralo a naučil se to brzo. Zkoušej mu jí dávat co nejčastěji a časem se to určitě naučí, obzvlášť když bude mít hlad. Hodně štěstí a ať se daří

  • Ahoj, zkus savičku od Aventu, Tommee Tippee, víc se podobají ženskému prsu, savička by měla mít i dírky velikosti věku miminka. A další důvod může i být, že mu mlíčko nejede, zkusila bych tedy ještě jinou značku mlíčka ;))
    Tak bych došla do lékárny ;))
    Přeji mnoho zdaru a mimísku ať chutná ;))

  • A proč ho učit na lahev, když můžeš používat kalíšek/ hrníček? 5 měsíců je až dost. A jak řešíš, aby toho mlíčka bylo víc? A nebylo by lepší místo UM začít o trošku dřív s příkrmy?

  • můj 4,5 měsíční chlapeček taky z lahve nic nechce. Koupila jsem hrnek od aventu a dala hubičku co je od půl roku a s přehledem to zvládá, když chce. Ale většinou nechce, takže už flašky neřeším a i tekutiny mu dávám lžičkou a to se mu líbí a baví ho to, krásně polyká, nic nevyplivne ani nevydáví jak to dělal s dudlíkem. Doktorka proti tomu nic neměla, prý to tak kojené děti normálně dělávají.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist