Jak naučit na nočník?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #79661 18.10.2016 9:22

Ahoj, potřebovala bych poradit jak naučit syna (dnes 16mes) na nočník...dáváme do cca už 3 měsíce, ale vyčůral se všeho všudy asi 3-4x...samozřejmě jsme ho strašně chválili, ze je šikovný jak se vyčůral poprvé, potom jsme ho dali znova na nočník a vyčůral se znova, tak jsme mysleli jal to rychle pochopil a samozřejmě zase chválili. Od té doby asi 2x úplně náhodně...
Kdyz vidím ze ráno tlačí, okamžitě ho dám na nočník a nic... Sedí tam i 15 minut, ale jakmile ho sundam a dám plinku tak se vykaka do pliny, to samé i s čůráním... Už fakt nevím jak mu to mám vysvětlit...

Holky tak když jsem to přestala řešit tak ten můj lumpik si začal říkat sám na nočník :-) je to sice tam jednou dvakrát za den, ale pokrok veliký :-) každé ráno začínáme kakáním do nočníku :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Většinou až kolem dvou let správně chápe svoje vylučování(samozřejmě, jsou výjimky). Davídek se poprvé a podruhé taky vyčůral, ale ted nic a nechce tam sedět, občas to zkusím, ale akorát zuří a vstává. Taky má rok a čtvrt.

  • možná na něj přeci jen spěcháš. ne každé dítě to zvládne v takto nízkém věku.
    syn začal sám aktivně až ve 20 měsících.
    do té doby bylo chvilku že to vypadalo nadějně (tak měsíc) a pak najednou bojkot a ani omylem tam sedět nebude.

  • Rutoslavka18.10.2016 9:46

    Já jsem někde četla, že dítě se samo naučí chodit na nočník až si začne potřebu uvědomovat a ovládat ji a to je až kolem 18. měsíce a výš. Prcek můj ma 13 měsíců, občas ji posadím, ale vidím, že nemá ani tucha o co go, takže prostě vydržet, až k tomu dítě dospěje. Za mě nenutit, aby se ještě neseklo a bude nočník diky tomu bojkotovat..;-)

  • Martasek8918.10.2016 9:52

    Presne tak. Zkouset, ale nespechat. Neni potreba honem se zbavit pliny. Jeste ma prcek na to plno casu ;-)

  • terryk18.10.2016 10:04

    Neděláš špatně nic, prcek je zřejmě ještě malej na to, aby chápal, co se po něm chce a kam a kdy to má udělat. U nás to bylo od roka do roka a půl o vychytávání,malej to pustil do nocniku, stejně jako do pliny, bylo mu to fuk. Až kolem 19 měsíců si začal říkat na velkou o nočník, pak přišel na dva měsíce bojkot a teprve kolem druhejch narozenin to vcelku pochopil a začal si říkat sam o oboji. Teď skoro ve dvou a půl letech to teprve máme víceméně bez plen, respektive plenu má na ven a noc jen pro sichr.

  • taky si myslim, ze je jeste maly. urcite to zkousejte, pokud mu to nevadi, ale ber to proste na pohodu. bud to pujde nebo ne. nektere deti do nocniku nejdrive kakaji, jine curaji a kakaji zasadne do pliny. nase mala mela taky obdobi, kdy litala doma nahata, curala do nocniku, ale na kakani si vyslovne zadala plinku, kam do 5 min udelala bobek.
    urcite chval i za to, ze to zkusil na nocnik, a rikej mu, ze nevadi, ze se to nepovedlo. kdyz se pokaka do plinky, muzes mu rici, ze to nevadi a ze to zase priste zkusite do nocniku.
    na to, co rika okoli a dr. se vykasli. kazde decko je jine a nema cenu ho lamat a perovat, jak to delaly nase mamky nam.
    moje mela latkovky, davala jsem ji nad nocnik asi od 10 dnu, od 4 mesicu mi nekakala do plinky, ale do nocniku (v drzeni na rukou do klubicka), ale jak se nacuila chodit, tak mi z nocniku zacala a zdrhat a par mesicu o nem nechtela ani slyset. pak cca v roce a ctvrt zmena, byla skoro bez plen, v roce a pul stehovani, navrat k plinam, atd. je to proste hodne i o psychice

  • Nehrotila bych to. Zkusila bych posadit třeba po spinkání, kdy je velká šance, že se něco nashromáždilo. Žádný dlouhý vysedávání. Pokud nic nevykoná, přejít to klidným: Nic tam není. Když se povede, tak pochválit. Některým to doteče dřív, některým později. Přílišný tlak ho může odradit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist