Jak na suchou pokožku?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31602 18.10.2012 14:55

Ahoj, chci se zeptat, vyzkoušela jsem xxx krému a byla jsem i u lékaře. Trpím velmi suchou až popraskanou pokožkou po celém těle, kůže se mi i loupe a odpadávaj šupinky. Nemáte nějakou radu, jak se toho aspoň z části zbavit? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)




  • Malo pijes devce, nebo tekutiny spatne doplnujes. Zapomen na stavy, mosty i stoprocentni! Kvalitne doplnis tekutine jedine nesycenou vodou. Dva litry v zime, v lete i tri. Jinac je vhodny ve sprse minimalizovat spotrebu ruznych gelu a nahradit zinkou z bavlny(poslouzi jako peeling, odstraneni supinek kuze a uvolneni misto k rustu nove zdrave pokozky). Nejlepsi pro re-hydrataci olivovy olej s par kapkami levanduloveho vonneho, je protizanetlyvy a uklidnujici. Nejlepe nakapat primo na zinku nekolik kapek a omyvat se tim, bez ruznych mydel. Uzavre to vlhkost do kuze a masirovanim a omyvanim probiha doslova regenerace. Olej na sebe navaze necitoty a po sprchovani uz na sebe nemusis nicehoz nic paplat, jen jemne osusit rucnikem.

    Spatna plet je tez znamenim silneho stresu. Podle symboliky chapeme plet jako ochranny organ, priznaky spatne pleti znamenaji, ze se citime byt ohrozeni a nejsme schopni se dobre branit, resp. se necemu neprijemnemu poddavame bez reakce. Takto sice osidime nasi dusi, ale jemnohmotne telo nam hned poukazuje, ze se neco v nasem zivote deje spatne. Kuze, ktera dokonce praska naznacuje, ze chce "neco" ven.

    Paklize byste potrebovala pomoci, muzete se na me obratit a zkusime co nam da vyklad.
    Krasny den, Kareline

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist