Jak na snadnější učení?

Otázku položila: Andanka6 9.5.2023 22:53

Dobrý večer, poradíte prosím - čekají mě zkoušky a neleze mi to hlavy - poradíte? Jak na lepší a jednodušší učení?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha11.5.2023 11:01

    Technik je spousta. Dobré je zjistit, jaký typ paměti nejlépe ovládáš a co ti bude nejvíc vyhovovat. Někdy je dobré i různé smysly střídat. Nahrávání je dobrá rada. Taky si můžeš vypsat hlavní pojmy na velké papíry ("plachty") a rozvěsit je doma tam, kde se pravidelně pohybuješ (třeba v chodbě na wc, na dveře svého pokoje, nad postel). Někomu vyhovují myšlenkové mapy. Osvědčilo se mi i vytváření vlastních testů online, učíš se už během toho tvoření otázek, zkoušíš se jejich následným vyplňováním. Dá se tak i sledovat, kde děláš chyby častěji. Pokud jde o ústní zkoušky se zadanými tématy jako u maturity/u státnic, je nejlepší si připravit osnovy toho, co budeš říkat, čím víc mluvíš, tím míň je času na doptávání ze strany pedagogů. Když tě otázkou rozhodí, s osnovou se máš k čemu vrátit (k tomu, co umíš).

  • Alinone10.5.2023 13:09

    Dělat si výpisky, nahrát si svoje poznámky a při čtení si je ještě pouštět. Dále učit se po částech a pak se z té části "vyzkoušet" - odříkat ji vlastními slovy.

  • Můžeš vyzkoušet Pomodoro techniku - 20/25 minut intenzivního učení a pak 5 minut pauza. Taky si vyzkoušet, jestli si víc pamatuješ psané, slyšené nebo něco ve spojení s pohybem.

  • SaraSalac13.5.2023 21:32

    Já to chápu - když je toho moc, člověk se v tom začne ztrácet. Já jsem toho zkoušela vícero - jsem ve třeťáku na vysoké a nejvíc mi sedly doplňky od Woykoff - Relaxa Rapid a Ginkgo comfort.

  • Normálně, pokud se nechceš učit, tak se neuč, tvůj problem.

  • jaruska.loool11.5.2023 8:12

    Ono hodně záleží na každé individualitě. Mi třeba pomáhá při učení ticho, někdo zase rád poslouchá muziku. Já jsem si dokonce přes https://avtg.cz/ozvuceni-mistnosti/ sehnala nějaké věci na ozvučení a udělala si před vysokou fakt takovou odhlučněnou místnost na učení. Zjistila jsem to už při maturitě, ale to na to nebyl čas. :) Takže ono je to individuální. Nicméně to Pomodoro doporučuji. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist