Jak na lasagne - problém

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40965 24.8.2012 10:47

Ahoj holky, jsem úplná začátečnice ale chtěla bych zkusit udělat lasagne, našla jsem si recept ale mám v něm problém, píšou že mám vzít lasagne dát je do zapékací mísy a na to dát tu náplň, pak zase lasagne ... jenže to tam mám dát ty lasagne neuvařený? Prostě tak jak koupím vysušený v obchodě? To je mi fakt divný, neumím si představit, že se to uvaří (upeče), možná je to hloupý dotaz, jsem vážně začátečnice. Budu vděčná za odpověď. 8-.

Děkuju moc za reakce, já si to právě neumím vůbec představit, že změknou. :-) Tak Vám moc děkuju! Určitě to zkusím, je to takové slavné jídlo od dob Garfielda. Já si říkám, že když nebudu umět vařit, tak to bude dost na pendrek až budu mít děti a tak. Tak jsem začala takovým jídlem jako palačinky, bramboráky, koprovka (totální propadák, hrnec jsem odvařovala snad sto let, nevíte jak proti připálení?), česnečka a včera pizza a štrůdl. Neznáte ještě nějaká jídla jednoduchá pro začátečníka, na kterých jste se naučily vařit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8924.8.2012 10:49

    Ano, jak je koupíš, tak je tam dej, oni se v troubě upečou :) Kdybys je uvařila, tak nevím, jak bys to tam pak dávala, když by se to všemožně kroutilo :D

  • Ano dejte je tam tak jak je koupíte!

  • Na obalu budeš mít napsáno, jestli se mají předtím předvařit nebo ne (aspon myslím, že to tam je). Já jsem je vždycky dávala do horký vody, aby trochu změkly, ale bylo to zbytečný, jednou jsem je tam dala tak jak jsem je koupila a oni normálně změkly při pečení ;) Bylo to uplně stejné jakobych je předtím vařila.

  • Já je jednou před mnoha lety uvařila :-) No už bych to nedělala, přivařej se k sobě a nijak je od sebe neoddělíš, takže jsme je pak nakrájela a byly z toho takové nudle :-D
    Normálka to tam naskládáš, ono to nacucne tu omáčku a v ní se to krásně během pečení udělá a změkne.
    Mňam.

  • JanaRad24.8.2012 10:54

    Já se přidám, ač zcela bez zkušeností - můžete tu holky, některá napsat polopatický receptík na lasagne? Vživotě jsem to nevařila a docela mě to láká, jen se bojím, aby pak nepapal pes a slepice....
    A ještě - můžu si to těsto udělat sama, jako na klasické nudle?

  • jen u těch kupovaných lasagní je potřeba, aby náplň nebyla moc suchá, ale dostatečně mokrá, a tím se ty lasagne zvlhčí.
    poprvé když sem je dělala, tak sem z té hodně řídké náplně měla strach, a pak byly lasagne moc vysušené.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist