Jak na chemický zápach z nových riflí?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #268721 16.9.2019 9:18

Holky, nemáte některá nějakou dobrou radu, jak se zbavit zápachu barvy na zrovna koupených riflích? Ještě se mi to nikdy nestalo.
Koupila jsem si minulý týden v Takku rifle. Jsou tmavě modré, tak jsem si už v obchodě říkala, že to bude smrdět ta barva, kterou to přibarvovali. No, a naivně jsem si myslela, že to vyperu. Doma jsem to na půldne nechala odmočit, a pak samostatně vyprala. Bohužel nepomohlo. Napadlo mě zkusit ocet, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Jako na schvál ho mám doma zrovna zbyteček, tak musím prvně zajít koupit :(
Má někdo zkušenosti, jestli ten ocet pomůže?
Normálně bych takový rifle nekoupila, ale po strašně dlouhé době jsou to kalhoty, které mi jsou fakt pohodlné, hodně se mi líbí a hlavně je to zkrácená délka na moje krátké nohy, tak nemusím řešit nějaké zkracování. Tak jsem to chtěla risknout, jestli to vyperu. Blbec jsem se zapomněla zeptat prodavačky, jaký s tím mají zkušenosti nebo jestli to můžu kdyžtak reklamovat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • většinou ten smrad jde dostat pryč jen velmi špatně. a ani se nedivím po tom, čím vším ty rifle při výrobě v číně procházejí.
    ten ocet nemusí být špatná volba, ale spíš než jen odmočit v samotné vodě bych to nechala několik dní (i týden) venku vyvětrat za každého počasí.
    ona tomu nesvědčí ani ta doprava, kdy je to zavřené v pytlích s kdo ví jakým sajrajtem proti hmyzu i dalším potvorám.

  • Francy16.9.2019 9:37

    Měla jsem dříve stejný problém, kalhoty z Takka, NewYorkeru a podobných lowcost krámů stojí opravdu za prd. Smradu jsem se nijak nezbavila, tak skončily v koši :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist