Jak moc necháváte zasahovat do vychovy nevlastniho tatinka?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #228774 12.7.2017 22:11

Ahoj holky. Vy, ktere jste si timto prosly nebo prochazite a s vami a vasimi detmi nezije otec vasich deti, ale jiny muz, jak moc necháváte sveho partnera zasahovat do vychovy? Mluvime o pripade, kdy biologicky otec deti naprosto funguje a neni potreba jej nijak "nahrazovat". Jak byste reagovaly, kdyby dal partner vasemu diteti na zadek? (vychovnou, zadne mlaceni, na to bych dotaz nevznasela a rovnou vztah utnula a opravnene, dite opravdu hodme zlobilo, sama bych to resila stejne), presto mam smisene pocity. Mam dve deti, s mladsim ditkem vychazi partner dokonale, ma ho strasne rad, obcas mi prijde, jakoby bylo.jeho, jak se k nemu ma, se starsim ditkem je to slozitejsi, je hodne divoke, chvílemi hyper, neposloucha, ale zaroven je precitlivele a rozdalo.by se... Nekdy to mladsi az sikanuje to starsi, proto mam nejspis pocit, ze se starsiho ditka musim zastavat ale asi to vede k tomu, ze si dela vicemene co chce. Zasahujete do prirozeneho vývoje vztahu nevlastniho tatinka a vlastniho ditete? Nechci jejich vyvoji vztahu nejak ublizit ale nevim,kde je ta hranice...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to v naprostem PORADKU. Vem si, kdyz ty nebudes doma a bude tam jen nevlastni tatinek s ditky a to starsi neco provede...prece se nebude cekat na maminku z prijde, aby se to utlo popripade, aby prcek dostal vychovnou pres dupu. Nereknu, kdyby ho nevlastni tatinek vylozene mlatil hlava nehlava, ale prece jen s vami zije, sdili vse tak i deti a rekla bych, ze mus asi neni jedno co s nimi a z nich bude. Vzpomenme si, ze nasi rodice to s nama taky - vetsinou :-D - mysleli dobre, kdyz jsme dostali na prdel, nebylo to tak, ze si proste rekli "mam chut nekomu poradne natriskat, ale je doma jen dite" a myslim, ze je uplne jedno, jestli to udela pravy tatinek nebo nevlastni :-)

  • nežiju v tom, ale asi do toho vnesu ještě jinej pohled- když to dítě zlobí fakt přes čáru a hrubě přes čáru, slovní napomenutí nepomáhá a jediný co ho zastaví je lupnutí na zadek, co má ten "cizí" chlap teda udělat? nechat si "kálet" na hlavu od děcka a nezastavit ho?? pokud bys ve stejné situaci volila úplně jiný trest a k fyzickým nikdy nepřistoupila, neřeknu (každej má jinou výchovu), ale sama píšeš, že bys udělala totéž. hodně často k nám chodí děti od sousedů si hrát nebo naše k nim a když by moje děti krutě přeťali čáru a jednu malou chytli, uvítám to víc než žalování sousedů..... určitě je to věc názoru a každej máme na výchovu jinej pohled, ale sama sobě si odpověz na otázku, kterou variantu bys ty sama radši: 1. aby kluk dostal jednu malinkou výchovnou od partnera nebo 2. aby ti partner žaloval co kluk udělal (před minutou nebo taky před pár hodinama když jsi byla pryč) ??? a taky se hodně zamysli nad tím jak to vnímal syn, jestli na to nereagoval nějak přehnaně jinak než když dostane od tebe nebo od svýho táty. podle toho bych se řídila pro příště;-)

  • Risu12.7.2017 22:28

    Podleme je to v poradku. Travi a nim spoustu casu a vi jake dite je. Zijes s nim, logicky se na vychove podili i on.

  • Nas tatinek funguje. Ale vychovu vidime kazdy jinak. Syn (necelych 5let) po tydnu u tatinka prijede a krka a prdi u jidla a desne se tomu smeje. U tatinka je lip, pac si tam nemusi cistit zuby, koupat se, a nemusi chodit brzy spat a nemusi brzy vstavat do skolky. S pritelem se ve vychove celkem schodneme. Klukovi nebyly ani 2 kdyz jsme se dali dohromady a zacala stridavka.
    Partner vychovava stejne meho syna, jako bude pozdeji vychovavat nase spolecne dite. Nechci aby delal rozdily. Darky k Vanocum a narozeninam mu taky kupuje, prijde mi to normalni, bere ho jako sveho syna. Nechci aby ho partner rozmazloval darkama a kluk si k nam mohl dovolovat vsechno....to by byla sakra spatna vychova. Rodice od pritele berou meho syna jako vlastniho vnuka a kdyz neco provadi, tak od dedy dostane. Nikdo ho nebije jen tak za nic. Je to za sprosta slova, za delani neceho co nema... ALE pozor, z me strany, a rekla bych ze strany vsech, je pred pohlavkem vzdycky NEKOLIK slovnich upozorneni a vysvetleni. Nesnasim ty vety ze to je tvoje dite, tak si ho vychovavej sama, byly casy, kd yspolu travili vic casu nez se mnou. To by ta vychova sla pekne do kytek, kdyby ho strejda nesmel vychovavat.

  • hajtlik12.7.2017 22:34

    Tohle bych neakceptovala, jsem z rozvrácené rodiny, otec o mě neměl zájem, ale nikdo ho nemůže nahradit. Maminka měla stejný názor jako já, můžeš vychovávat, ale mlátit moje děti nebudeš. takže pokud se ti něco nelíbí napomeň je, nebo to řekni mě a já se rozhodnu, zdali potřebuje na zadek nebo ne. Neakceptuji žádné fyzické násilí na svých dětech od cizích lidí a můžete si myslet, že přítel není cizí, ale pro to dítě je a vždycky bude.

  • Holky, vy co tady tvrdíte, jak je to děsně v pořádku...hlídaly jste někdy cizí dítě? Já dělala několik let au pair a nikdy jsem dítě neuhodila, ani neplacla. Ono v zahraničí bych z toho taky mohla mít děsnej průšvih.
    Neznamená to ale, že mi ty děti "kalely na hlavu", jak tady jedna z vás psala. Oni nejsou jen dvě možnosti - mlátit/nechat si kalet na hlavu. Já měla autoritu a respekt, když jsem něco řekla přísně, tak to udělali. Když se vztekali, odešla jsem s tím, že mají přijít, až se uklidní. A podobně.
    Osobně mi to v pořádku nepřijde a věřím tomu, že kdybych byla v té situaci a řekla to pravému otci, že by toho chlapa zabil. A já bych ho podpořila, protože moje dítě můžu vychovávat jen já a jeho táta.
    Samozřejmě, že na výchově se podílí i další lidé z okolí, třeba učitele nebo náhradní partneři. Ale bylo by pro vás v pořádku, kdyby učitel vaše dítě uhodil? Asi ne, že? Tak proč je v pořádku, že ho uhodil úplně stejně cizí člověk? Protože s ním máte sex? To mi teda přijde dost na hlavu....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist