Jak krmit koťátko?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48579 24.10.2012 19:25

V posledním čase se roztrhl pytel a ze všech stran nám bylo nabízeno nějaké koťátko..Děti si nějakého mazlíčka už dlouho přály, takže jsme z jedné nabídek už neodolali a bez spešl přípravy jsme si koťátko-obyčejné mourovaté, již odstavené a umící používat záchodek (chované však dosud pouze doma), přinesli domů, zítra to bude týden...Zpětně pátrám o informacích-(tedy hlavně, čím krmit) a překvapilo mě, že kočkám se nemá dávat mléko, samozřejmě mléko (po té, co došla smetena) bylo mezi prvními, co jsme našemu koťátku nabídli-mimo speciálních granulek pro koťátka a kapsičky pro koťátka....Ráno sní malý talířek mléka, dojí se granulkama a stoličku má úplně v pohodě, dočetla jsem se, že snad až starší koťátka (od půl roka), mají problém s trávením laktozy a pak průjem, či zvrací, myslíte, že do té doby teda klasické mléko dávat mohu (když s ním nemámá problém) nebo vůbec a jen ty kysané mléčné výrobky? Mě to přišlo jako dobrá snídaně....

A myslíte, že je dobře, když dětem dovoluji brát si koťátko do postele, kde s nimi spí celou noc..Já bych teda s kočkou spát nechtěla, ale děti jsou nadšené a střídají se.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • než bych dala kotě dítěti do postele, tak bych ho nechala ještě prohlédnout vetem a odčervit. Odčervení příjde na nějakých 30kč a vet to zmákne z tou prohlídkou. Prohlídnout jestli nemá nějaký "brouky" v uších a apod. Dokud čičínu prostě neprohlédne vet, tak bych dětem nedovolila, kor tahat do postele,

    Ano kočkám se nemá dávat mléko, protože jim vadí... prodávají se pro kočky speciální mléka , pokud je to nějaké menší kotě, tak bych dávala přímo mléko pro koťata, je to sušené jako kdyby jsi dělala doma UM , ty mléka jsou rozdělené do měsíců jako u mimin.

    Já našim bych vyloženě "jen" mléko nedala ani kdyby bylo sebevíc dobré.

    Ale chápu, ne každý má peníze na to,aby kupoval mléko pro kočky za 300 kč :

  • venysek24.10.2012 20:03

    Já si taky myslím, že by bylo fajn nechat koťátko prohlédnout veterinářem a asi ho klidně nech chodit, kam chce.. Já mám doma kočky dvě a do ložnice je nepouštím, jen vyjímečně, když jsme vzhůru.
    Co se jídla týče, od koťátka mám kocourka a mléko jsem mu dala jen párkrát. Nikdy o něj nejevil extra zájem, asi jak na něj nebyl zvyklý, ale občas trochu šlehačky nebo přibiňáčku jsem mu dopřála. Pokud už chceš dávat mléko, dala bych mu jedině to přímo pro kočky, ale obecně řečeno si myslím, že kočky mléko nepotřebují..

  • máme doma 3 obyčejné kočky, které jsou jak doma tak venku a na mléku jsou celý život, té nejstarší bylo letos 12 let, další 10 a 9 let a problémy s tím nemají. Pijí i obyčejnou vodu, vodu od kvítek, dají si i čaj, šťávu...mají zajímavé chutě. Po malém synkovi dojídají jogurty, termixy, jeho jídlo. Zase bych to asi tolik neřešila. Sami poznáte co koťátku svědčí a co ne. No a v posteli s námi spávají taky, syn jejich vrnění na polštáři miluje a hrozně rád se s nimi mazlí a dává jim svoje oblíbené hračky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist