Jak jste vycházely se spolužáky na střední?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #244037 3.5.2016 12:43

Ahoj holky, chtěla jsme tu rozvést diskuzi o tom jaké jste měli vztahy a celkově třídu na střední škole, jsou opravu na střední škole ty nejlepsi léta? Jestli ano můj život asi nemam žádný smysl O.o
Je to u mě tak že se celý den se s nikým nebaví po té co jsem si se svými spolužáky prožila.. Všechny holky tam jsou závistivé mrchy a neví čím vás víc jeste pošpinit samozřejmě se tam najdou tak dvě holky co jsou v pohodě ale i ty kluci jsou takový že jedině co řeknou je urážka proti vám...
Tak jak pal mam v té třídě vubec přežít? Je mi už celkem jedno, že tam chodím na vlastni pěst a vždy jen přijdu a odejdu bez jakehokoliv zasmání se a dělaní blbostí s kamarády jenže tam žádný nejsou:-) mam z toho deep nálady a jsem smutná představovala jsem si střední teda uplne jinak.. Jaké jste to měli vy?

  • 03.05.2016 13:34:51 - full.avl změnila titulek otázky
  • 03.05.2016 13:31:34 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Léta na střední byla má nejhorší léta...ani ne tak kvůli kolektivu, který byl pro mě takový nemastný neslaný - neměla jsem tam kamarády, ale na druhou stranu ani nikoho , kdo by mi ubližoval (poznámky kluků bych brala s rezervou, pokud to nepřekračuje určitou mez - tj všude. Navíc jsem trochu mimoň, takže problém zapadnout mám až na výjimky viceméně v každém kolektivu) - spíš jsem se hodně rvala sama se sebou, pochybovala o sobě, atd. atd, což k tomuto věku patří.
    Daleko raději vzpomínám na VŠ, kde nás mimoňů, vzhledem k oboru, bylo daleko víc + už jsem byla tak nějak vyrovnanější a se sebou spokojenější...většinou u podobných dotazů radím hledat si kamarády přes zájmy (existují různá sdružení a spolky) - lidi podobných zájmů mají obvykle i podobné hodnoty a lépe si rozumějí. Aspoň u mě to tak bylo.
    Jinak - životní zkušenost mě poučila, že mám-li pocit, že jsou kolem mě samé mrchy a samí idi.ti, je dobré zamyslet se nad tím, zda to nejsem já, kdo něco dělá špatně...

  • Ja nikdy na srandicky se spoluzaky nebyla, do zadne party jsem nikdy nezapadla, jsem spis introvert a individualista. Vetsi kolektivy jsem nikdy nemela rada, presto jsem si v zivote nasla fajn kamaradky… ze stredni to zrovna nikdo neni :-D Je mi 34 a vzdycky jsem si v zivote poradila, mozna spouste lidi pripadam nudna, ale me to nevadi :-)
    Takze zadny stres, na spoluzacich svet nestoji ;-)

  • já bych střední nebrala jako nejlepší roky a ani nikdo v mým okolí. všichni jsme se shodli, že nejlepší roky jsou na VŠ. je to pár let zpátky jsem četla nějakou studii, že kolem 20 let jsou lidi nejtolerantnější a nejvstřísnější, což zase odpovídá VŠ. nejdůležitější je stejně rodina a případně pár opravdu dobrých přátel, ti jsou životní oporou, na těch ostatních tolik nezáleží;-) určitě je lepší pracovat nebo studovat s dobrou partou lidí, kteří jsou milí, ale když máš doma oporu, dá se zvládnout i to špatný pracovní nebo studijní prostředí. horší to je když je doma peklo a z práce nebo školy se stane místo kde je člověku líp. o to líp, když tam máš aspoň ty dvě holky, který jsou v pohodě, můžeš se bavit s něma;-)

  • Střední školu teda rozhodně za nejlepší léta neberu, spíš až to po střední od 20ti a dál, holt dnešní doba je asi o tom, kdo má lepší mobil, bohatší rodiče, značkové oblečení, holky si závidí kde co...oni to ty děti zjistí až pozděj, že to není to nejdůležitější v životě...určitě v okolí poznáš aspoň někoho k sobě, držím palce :-)

  • Pro mě byla základka peklo. Střední už byla o něco lepší, ale stále nic moc.... a vysoká byla tak na stejno se střední. Kamarády jsem tam taky neměla, ty jsem si hledala jinde. Většinou lidi, kteří měli nějaký společný zájem. Do školy jsem chodila si to tak nějak vytrpět. Po škole to bylo lepší. Sice jsem taky vystřídala pár prací, kde byl kolektiv nanic, ale teď jsem se třeba dostala někam, kde jsou super lidi :) Rozhodně své nejlepší zážitky nespojuju se školou, v mém životě je spousta lepších chvil :)

  • Z první střední jsem odešla kvůli šikaně ze strany kantora i spolužáků. Na druhé střední byly samé "tupé hlavy" takže jsem tam našla dvě slečny se kterýma se dalo bavit. Víceméně jsem si užila až čtvrťák, který jsem opakovala s jiným kolektivem. :) Nezoufej. Bude líp. Prostě se to musí přetrpět. ;-)

  • terryk3.5.2016 14:25

    Já teda na střední vzpomínám moc ráda, i když ta pravá párty přišla až na vyšší odborné škole. Každej to má jinak, pro někoho je super základna, pro jinyho střední, pro dalšího vejska. Já měla základní děsivou, sama šikana, už jsem si myslela, že je chyba ve mně. Pak jsem přešla na gympl, kde byli o dost inteligentnější lidi a podle toho se i chovali. Jako jedna velká parta jsme ale stejně nebyli. Spíš takový skupinky, co se spolu bavily a ty skupinky se směrem k maturitě zvětšovaly. Mám z gymplu nej kamosku dodneška. Na vošce to byla jízda, rozuměli jsme si skoro všichni, brecela sem, když jsme se o třech letech rozutekli do světa. Ale dneska už se skoro nestykame. Takže tak. Rozhodně nesmutni, to nejlepší té ještě čeká. Můj muž měl taky střední naprd a přesto nemá pocit, že by v mládí o něco přišel.

  • Ahoj, ja navštívila celkem dvě střední. V te první jsme byla od prvaku do druhaku a občas jsem prožila krusne chvilky. Ze zacatku to bylo fajn, jako asi všude ale postupně se začaly delat skupinky a člověk když si jednou vybral tak musel zůstat.. Ja se pak začala bavit i s holcinou mimo "skupinku" a to jsem si opravdu zažila menší formu šikany. Nesnasela jsem každy den ve třídě. Pak jsem nastoupila an novou školu a tam to bylo lepší - našla jsem si tam kamaráda se kterým se vídám i po škole a spoustu dalších super lidi. Ale samozřejmě i tam byli lidi s kteryma jsem si nesedla, ale oproti minule škole se to nedalo nikdy srovnavat.

  • Ty jo, na to, že chodíš na střední, máš strašnej pravopis, ani číst mě to nebaví...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist