Jak jste naučily své dítě nepocuravat se v noci?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410598 27.1.2020 17:39

Ahoj holky, mám skoro tříletého syna a musí mít plenu na spaní. Jak odpoledni spinkání, tak v noci. Moje otázka zní, do kdy mělo na spaní plenu Vaše dítě a jak jste jej to odnaučily? Jak je to se školkou, pokud dítě potřebuje plenu na spaní? Malý by měl jít do školky v září. Děkuji za Vaše odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U nás se syn odplenkoval sám ve 22 měsících, o měsíc později i přes noc. Před spaním vyčůrat a podle toho kolik toho vypije před spaním, tak ho dáváme kolem půlnoci vyčůrat 🙂

  • dítě k tomu musí v první řadě dozrát. a u každého je to jiné. posazování na nočník nebo na WC v noci mu v tom až tak moc nepomůže. není to vědomá činnost, kterou takhle ve spánku udělá a když jsem to zkoušela u nás, byli jsme zpruzení oba - dítě že ho někam tahám a já tím, že sem ho "musela" někam tahat a přitom zbytečně, protože ten efekt nebyl k ničemu.
    pomáhá omezit pití na noc, ale dokud se počurává, klidně bych na noc tu plenku nechala a netrápila ho. přes den už by mělo být dítě schopné tu 1-2h ve spánku vydržet za podmínky, že se vyčurá před spaním. ve školce plenka na noc nevadí, pokud je dítě po zbytek dne schopné na dítě dojít na WC. navíc každý měsíc je u dítěte znát a je zbytečné se stresovat, že za více jak půl roku se toto dítě nenaučí.

  • Marlena28.1.2020 20:39

    Dcera měla plenku na noc do 4,5 roku a to byla fakt ráno úplně nacucaná. Mohli jsme se stavět na hlavu a nepomohlo nic. Zkoušeli jsme to několikrát v několikaměsíčních rozestupech všechny tady ty rady, ale dokud to dítě nedozraje, je to úplně marný. Zkoušeli jsme třeba pár dní tak, že jsme ji budili i několikrát za noc a byli jsme všichni akorát zpruzení - př. dali jsme ji vyčurat v osm, pak v deset a v jedenáct byla třeba počuraná. Nebo jsme ji dali v osm, v deset, v jednu, v pět a o půl šesté se počurala. Dneska bych si naliskala, bylo to všechno úplně zbytečné. Pak se odplenkovala skoro zároveň s o dva roky mladším bráchou 8-. Ona ve 4,5, on na celou noc v necelých 2 letech.

  • petulinkaa1327.1.2020 18:51

    U prvni dcery jsem od 18:00 omezovala pití, v 19:30 šla spát, pred tim se vycurala a kolem pulnoci jsem ji budila a davala vycurat, do rana 9-10:00 hodin uz vydrzela.Cca 2-3týdny jsem to tak delala a potom už vydržela celou noc. Teď mladsi dcera 2 roky už přes den chodí na nočník a dopijí poslední krabici UM na noc (ráno má klasik kravské mléko) takže až dopije UM, mliko na noc už nedostane a začnu praktikovat to samé jako u starsi dcery.

  • To se přece nedá odnaučit. Ani dospělý, když víc pije, neovlivní, že se mu chce v noci na záchod.
    Prostě večer méně pít, těsně před usnutím vyčůrat a uprostřed noci v polospánku dát znovu na nočník nebo záchod.

  • terryk28.1.2020 14:45

    Já dodám jen jednu věc. Dítě bych v noci kvůli curani nebudila. To radši tu plenku nebo riskovat nehodu. Podle mě to je neskutečnej oser jak pro rodiče, tak hlavně pro dítě, které někdo uprostřed noci vzbudí a nutí ho mocit. Když si představím sebe na místě toho dítěte, dala bych tomu, kdo mě budí, pořádnou pecku cenichovku a možná by ze mě časem byla i neuroticka troska. Nic bych proto děti neucila (jak taky???), nebudila a nechala to na nich, až k tomu dozraji.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist