Jak jít dál?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49877 10.8.2011 20:12

Ahoj holky, vím, že na světě je dalších x-milionů důležitých věcí,ale mám ve všem ohromný zmatek. S přítelem (snoubencem) jsme spolu třetí rok. Na podzim jsme se měli brát, ale 3 měsíce před svatbou řekl, že potřebuje čas. Termín jsme už upravovali (z jeho strany) na podruhé. Naštěstí jsem nechala skoro veškeré zařizování na léto, takže k rušení toho nebylo moc. Jenže se ve mně pere obrovská zlost a zklamání. Jelikož ještě k tomu nebydlíme spolu,ale rekonstrujeme byt, tak tím pádem vše stojí. Vrátila jsem mu prstýnek, protože jsem na to neměla nosit ho dál (byli jsme rok a půl zasnoubeni). Má důvěra je jaksi pryč a zklamání velké. K tomu je ještě u nich doma brán jako hlavní opěrný bod, ve všem se na něj spoléhají. Je moc hodný, šikovný a je se mnou rád, ale od doby zrušení svatby se necítím s ním OK. Přijde mi, že náš vztah nesměřuje nikam. Cítím se dost sama, mám kamarádky vdané a s dětmi, ty mají jiné starosti. O svatbě nechci minimálně 2 roky slyšet, stála mě nervy (má rodina je dost šílená a jeho taky). Společné bydlení nepřipadá z jeho strany v úvahu (církevní prostředí). Ráda bych slyšela vaše názory.

Moc vám za vše děkuju....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Po tomhle se Ti ani nedivím :( asi bych se ho zeptala na rovinu, jak to s Tebou vidí dál, jestli tě požádal o ruku a potom najednou couvnul, asi bych taky ztratila důveru a nevěděla na čem jsem :( je mi to líto :(

  • to mě moc mrzí to je velmi nepříjemné připadá mi že si nenní jistý že s tebou chce strávit zbytek života :-( mrzí mě to,,promluv si s nim...

  • couvla bych.. toto je velke zklamani.. co se mezi vami stalo, ze najednou z jeho strany takove rozhodnuti ?? muzes taky cekat do padesati, nez se vymnoukne... je to tezke, boli to, ale ono nekdy nema cenu zit ve vztahu, kt. nekam nespeje..

  • Promluv si s ním, ať ti řekne co přesně mu vrtá hlavou, čeho se bojí, nebo co se děje. Mrzí mě to, musí to být hrozné:( nevěš hlavu, hlavně at ti všechno vysvětlí, třeba to je jen prostě strach z toho se takhle uvázat, vždyt kolik manželství vydrží? Možná se dokonce bojí, že tě pak ztratí, že se po svatbě všechno změní... Můj je jednou rozvedený a chvíli trvalo, než mě vůbec požádal o ruku...přesně deset let;) protože se bál, že mu to zase nevyjde.

  • Na mě to působí jako obrovské zklamání :-( Umím si představit, jak hodně jsi se těšila na svatbu (jako každá ženská), a pak se najednou stane něco, co víš, že tak být nemá...Já bych určitě po příteli chtěla vysvětlení, možná bych si vzala čas na rozmyšlenou i já...mně osobně by to určitě hodně mrzelo a brala bych to taky jako zklamání důvěry....protože pak člověk začne pochybovat a neví na čem si stojí....Každopádně vyříkat byste si to měli...

  • Souhlasím s ostatními, taky bych byla ohromě zklamaná, zajímalo by mě proč, takže asi nějaká komunikace. Pro mě by to bylo skoro jako rozchod ýt z jeho strany. A nevím jestli bych měla sílu s ním být dál. Záleží prostě proč, jestli je to kvůli Tobě (to by bylo to nejhorší) a nebo z jiného důvodu (bydlení).

  • Ahoj, jestli píšeš, že spolu nemůžete bydlet kvůli církevnímu prostředí, předpokládám, že je věřící a pak nechápu, proč tu svatbu odkládá... Určitě je důležitý si s ním o tom promluvit, říct si svoje pocity. Pravda je, že já bych to brala jako zradu, jako že si mě prostě vzít nechce... Určitě je to těžký, je mi to líto. Přeju hodně síly!

  • Pokud couvnul už 2x, tak bych to asi neprotahovala, je to z jeho strany zrada. O ruku tě žádal sám ze své iniciativy nebo jste se dohodli?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist