Jak hubnout, jak zase začít

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393826 4.1.2019 1:35

Ahoj holky,

Trápí mě moje váha, ráda bych zhubla postupně co nejvíce. Nikdy jsem nechodila do fitka. V létě vždy brusle dost a semtam bazén a stačilo mi to. Jenže to jsme chodili s manželem. Za poslední tři roky se mnoho změnilo. Přestali jsme chodit plavat. Pohyb pořádný žádný. A po synovi mi ještě kila zůstala. Dnes na váze s číslem 101kg jsem se opravdu rozbrečela. Změnilo se u nás mnoho čím si jsem jistá a ráda bych si našla nějaký sport. A alespoň 30kg dala postupně dolů! Do fitka se děsím. Nikdy jsem tam nebyla ale ráda bych začala běhat. Jak na to, když nic neubehnu? Tuk mám hlavně na břiše :-(
Jelikož potřebuji zase ,,nastartovat" a nevím zda muže dokopu, chtěla bych se zeptat. Jak často a co cvičíte? Případně běháte? A také co jídelníček? Jak u vás jídelníček vypadá? Já musím přidat více zelenina, kterou jsme nevím proč odsunuli a více jídel si přidat. Sladké nejime ani jeden, ale více zeleniny určitě..
Případně je tu někdo, komu se povedlo tolik shodit?
Budu ráda za jakékoli rady či zkušenosti
Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nemám zkušenost s takovou redukcí, ale myslím, že aby člověk vydržel, je základem dělat sport, který Tě bude bavit. Pokud Tě fitko děsí, nenutila bych se do toho - to bys stejně vydržela jen chvíli. To samé s jídlem - vařit se dá zdravě i chutně zároveň. Ale s váhou 101 kg už bych se možná poradila s výživovým poradcem..

  • terryk4.1.2019 8:38

    Hubnutí nerovná se fitko. To je třeba si prvně uvědomit. Hubnutí je hlavně proces, kterej musí člověk nastartovat v hlavě. Tedy se pevně rozhodnout, mít vůli a odhadnout ten správný čas. Bodem číslo dvě je nastartovat metabolismus. K tomu pomůže úprava jídelníčku a pohyb. Zjisti si, co je na tvém jídelníčku špatně. A to omez. Většinou to bývá nadbytek cukru či tuku, velké nebo moc malé porce, praseni mezi jídly, špatné rozložení jidla během dne, atd. Z pohybu bohatě stačí chůze, myšleno rychlejší chůze hodinu denně nebo aspoň obden. Občas klidně plavco. A vytrvat. Osobně jsem proti všem způsobům rychlohubnuti a dietam. Takže doporučuji spíš hubnutí pozvolné. A tímto způsobem by to mohlo jít. Hodně štěstí!

  • Nesouhlasím s předchozím názorem, že je nutné kontaktovat výživového poradce. Stačí mít trochu přehled o makrech v potravě, abys jen neubírala kalorie, ale zároveň do sebe tlačila potraviny, které nejsou úplně výživově v pořádku.
    Nicméně s tím sportem bych se pod to mohla podepsat, opravdu to chce něco, co Tě bude bavit a do čeho se nebudeš muset nutit, pro začátek zadní postupně, protože jestli si toho půjdeš naplno hned, moc dlouho Ti to nevydrží a rychle se tou změnou vyčerpáš.
    A také s takovou váhou bych opravdu nezačínala zrovna s běháním, odrovnáš si kolena.
    Přeji mnoho sil a pevnou vůli.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist