Jak ho donutit, aby si mě vzal?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #71981 14.8.2012 11:35

S přítelem jsme spolu už 4 roky, z toho 3 roky zasnoubení. Svatbu jsme plánovali hnedka po mojí maturitě.... (přítel je skoro o deset let starší, tak na mě musel počkat). Tím plánovali myslím, že jsme dělali seznam hostů, program, já si domlouvala oddávajícího... atd. Jenže přítel pak couvl... už o svatbě jenom mluvil a nemyslel to vážně a po mojí maturitě se nic nedělo... Teď nechce o svatbě ani slyšet. Jediná možnost, kdy by si mě vzal je, že bych otěhotněla... Jenže to bych zas nehtěla já, aby si mě bral jenom kvůli jeho dítěti, které bych nosila v bříšku. Mám dojem, že se bojí závazku a že pořád nepřekonal zklamání z předchozího vztahu a bojí se, že se ze mě může v budoucnu vyklubat stejná mrcha... :-( Navíc jsem z věřící rodiny, takže to slyším pořád ze všech stran, kdy už bude svatba... Poraďte... Třeba máte někdo stejnou zkušenost... :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky myslím že pokud si tě nechce vzít tak ho nedonutíš, musí chtít sám, protože dřív nebo později by ti to začal vyčítat že jsi ho k tomu donutila ty, že on si tě vlastně nikdy vzít nechtěl. A byli byste oba nešťastní. A ještě ti řeknu toto, můj přítel když jsem otěhotněla (neplánovaně) tak celé těhu mluvil o svatbě, po porodu už ani slovo. Takže to vypadá že ani dítě ho do toho neužene :-( Ale co třeba se jednou obě dočkáme :-)

  • Martasek8914.8.2012 12:16

    Přesně tak, nutit se nedá. Mám kamaráda, co už na naší svatbě (rok 2010) říkal, že příští rok by mohli mít svatbu oni. Byli na několika svatbách a vždy byl nadšenej a zjišťoval, co a jak. Uběhly 2 roky a dosud nic. Taky je z něj jeho přítelkyně nešťastná a vypadá to, že se právě taky zalekl závazku a radši chce být svobodný - jako by snad svatba byla něco, co Ti pak vše zakazuje, nechápu, proč se toho plno lidí bojí.

  • tak si s ním o tom promluv, vždyť není nic snazšího, třeba ti řekne i nějaký svůj důvod, který budeš ochotná akceptovat. Já to braní se kvůli dítěti neuznávám, zvlášť když potom vidím ty nešťastné lidi kolem a stejně spolu nevydrží ani kvůli dítěti. Mám kamarádku, co má přítele už nějakých 15 let, oba dva jsou rozvedení, každý si vysoudil své dítě do péče a pořídili si ještě malého synka, takže měli celkem děti 3. Stále se brát nechtějí, je jim spolu dobře a spokojenější páreček bych ve svém okolí těžko našla. Pořád si myslím, že být spolu tak dlouho bez papíru je daleko těžší a i ten vztah je pořádně prověřený.

  • Pokud si tě nechce vzít, tak si tě nevezme, to je jasné. Ale můžeš zkusit zjistit důvod, řekni mu, že to pochopíš, že ho do ničeho nenutíš a že tě jen zajímá, jaký na to má názor. A třeba budeš překvapená, co se dozvíš. Já bych svatbu určitě jednou chtěla, vím, že se za pár let vezmem, ale až dodělám školu. :) A jedině, kdyby si to moje drahá polovička nerozmyslela.
    Buď ráda, že se k tomu staví zodpovědně a přemýšlí, než něco udělá. Nemám ráda takové ty typy chlapů, co udělají romantické gesto, žádost o ruku hned, pohádkovou svatbu a po pár letech to nestojí za nic. ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist