Jak dopadli vaši bývalí spolužáci ze ZŠ, SŠ nebo VŠ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #336050 9.4.2018 22:37

Ahoj, chci se zeptat, není to nijak extra důležitá otázka, ale zajímalo by mě to, jak dopadli vaši spolužáci ze ZŠ, SŠ nebo VŠ? Nemyslím třeba s prací, ale celkově se životem. Bavila jsem se spolužákem ze základky, se kterým teď chodím na stejnou střední a oba maturujeme, a došli jsme k závěru, že z naší třídy na základce většina lidí dopadlo dost špatně. Já jsem si myslela, že jsem na tom blbě, protože jsem už celkem uzavřená k některým lidem, občas trochu kousavá a občas trpím depresí, což vím, že i on, protože jsme oba měli stejný problém, že jsme se báli chodit v prváku do školy.

Jenže pak jsme se bavili o spolužácích. Většina kluků vymetá kluby, nestarají se o vzhled a pár z nich bere drogy a tím pár myslím tak cca šest. Dokonce jednoho vyhodila máma z domu, protože k nim přišli vymahači, že si furt půjčoval peníze na drogy. A prostě, co já si ho tak pamatuju, on byl sice grázl, byl i v dětském domově, ale jak se z tama vrátil, choval se slušně a měl i docela dobré známky, tak je to takové smutné. A spolužačky jsou většinou buď trosky nebo se úplně ztratily a nikdo nevíme, kde teď bydlí nebo třeba co dělají. Myslím, že kdybychom udělali třídní sraz, došlo by nás tak 6 max 7 z 25 lidí. Od nás snad nejlépe dopadli dva šprti (nemyslím to jako urážku), kteří jsou teď na gymplu, chodí spolu a vypadají šťastně. Jinak je pár, co se drží a zbytek prostě hrůza. A samozřejmě se to rychle roznáší. Třeba o tom, že je ten spolužák na drogách mi řekla prvně třídní učitelka, co nás tehdy učila a až pak ten kamarád.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak jak já to chápu, jsi ty a spolužáci na střední, tj. V pubertě, ve fázi zkoušení a objevování. V tomhle stádiu se nedá mluvit o tom, jak kdo dopadl... Taky jsme měli spoustu takových, kteří "vyváděli" a dnes z nich jsou "normální" lidé s prací a rodinou. Jinak k dotazu, většina lidí ze ZŠ, ss dopadla dobře (i když to je hodně relativní pojem). Nekdo má horší, někdo lepší práci, někdo je rozvedený,, někdo bezdětný,, ale nikdo, o Kom bych věděla, že třeba sedí ve vězení či je z něj troska, jak pises. Na vs nás bylo moc, takže tam nemám takový prehled

  • trinetka10.4.2018 7:19

    Tak můžu se pobavit..

    ZŠ první stupeň o jedný půlce co šla na druhej stupeň nic moc nevím, ale o těch co jo jen, že to nedopadlo dobře, drogy, život na hraně bídy..
    ZŠ druhý stupeň už byl lepší, sice sem nikdy nebyla zvlášť vyjímečně oblíbená v kolektivu a spíš sem se držela známkama někde kolem průměru, sou to lidi, o kterých vím asi nejvíc.. Takový ti drzouni, co mívali známky rovnající se průměru jedna skončili zle - hluboko v drogách, školy nedokončil skoro žádný. Ti co byli slušní jedničkáři mají velice dobré školy až do VŠ, slušné dobře placené zaměstnání případně rodiny. Ti co byli na opačné straně, že se učili špatně se jakž takž drží, že udělaliučňáky, mají práci, rodinu.. Ten střed, kam sem patřila já s různýma úspěchama má buď SŠ nebo VŠ, rodiny práci, daří se jim.
    SŠ tam už sem se musela držet zuby nehty, vybrala sem si pro sebe dost těžký obor, ale rodiče mě nenechali .. Vím, že 3/4 třídy má VŠ, na srazy ale nechodím, s těma lidma sem si nesedla, s pár lidma z jiných tříd si dodneška píšu. Jen asi dva lidi, největší drzouni dopadli zle, jeden nemá ani maturu a druhej snad dealeruje, radši o tom nic nechci vědět :D Jinak se maj hodně dobře, zakládají rodiny..

    Ve výsledku si myslím, že moji spolužáci z víc jak 60% dopadli hodně dobře.. Já si myslím, že se nemám vůbec zle :) Ale tak dycky může být hůř i líp :D Ale co si tak nějak dlouhodobě myslím, že takový ti frajírci přidrzlý to maj v životě těžké, jak se chovali tehda, tak se chovaj všude a ne každej trefí podobně praštěnýho šéfa a tvrdě narazí. Kdo to měl dá se říct vydřené, nebo musel vynakládat alespoň drobné úsilí se má dobře.

  • Francy10.4.2018 7:38

    Když jsem četla dotaz, tak jsem myslela, že to píše někdo dospělý. Ale jak se můžeš srovnávat s ostatními když jsi na střední? :-D Ten, kdo je podle tebe k ničemu, vymetá kluby apod může být za 10 let majitel prosperující firmy a naopak ty se SŠ můžeš dřít bídu. Život přináší spoustu věcí, dobrých i špatných.

  • U nás to dopadlo většinou dobře. Až na to, že jeden už je bohužel mrtvý. Takový chytrý slušný sympaťák, ve dvaceti se zabil kvůli holce. Tohle se dopředu nedá moc predikovat, i ti flákači se můžou ještě sebrat a bohužel i ti, co jsou v pohodě, můžou blbě skončit :-(

  • Že zakládky má většina rodinu, stejně jako ze střední i vysoké. Ze ZŠ nikdo špatně nedopadl až na jednoho kluka, který sedí. Jinak to bylo dle schopností, někdo má firmu, jiný dobrou práci... U některých jsem byla překvapená. Kluci, kterým nikdo nedával šance na slušný život, mají dnes prosperující firmy. Ze střední hodně lidí odešlo. Ti co to nezvládli zůstali většinou bez maturit, ale jedna, dnes už paní, dělá IT specialistu a druhá zvládla i práva, takže zase se nedá škatulkovat. Z VS má většina dobrou práci a slušný život. Nejvíc ti, kteří studia prochlastali v klubech.:-D Tím nechci říct, že by neuměli a prošli školou jen tak. Ale učili se po nocích a měli to víc na háku než jiní. To je asi základ k úspěchu. Brát život více s lehkostí. Ti schopnější, talentovanější s červenými diplomy kolikrát neměli takové štěstí. Prostě stále dřou pro výsledek = výplatu / zkoušku. To je holt povaha a schopnost prosadit se.

  • U nás od ZŠ, SŠ i VŠ ke to prostě velice různorodé. Jsme ted ve veku 30-31 let a většina z nás má děti, no asi tak,větší půlka. Někdo je zadaný a plánuje rodinu, dům apod, někdo je singl a prostě pracuje a užívá si života. Ale teda nevím o nikom, že by z nich byly trosky. I kluci, co byli na ZŠ grázlíci, mají rodiny a vzorně se starají o děti :-) Vy jste o desetiletí mladší, před deseti lety spousta z nás pařila, pila a zkoušela droga. Teda já ne, ale i holky, do kterých by to nikdo neřekl.

  • Tak mě je 27. Pokud jde o základku (vesnice), paradoxně ty co byli méně oblíbení nebo se stranili kolektivu, tak žijí v Praze nebo v Londýně, mají fajn manžela / manželku, pěkné bydlení a roztomilé dítko, vypadají šťastně a spokojeně. Pak většinou ty, co byli vždycky oblíbení, zůstali na vesnici, randí od puberty pořád s tím samým partnerem, ale nechystá se ani svatba, ani rodina, natož stěhování do vlastního - tj. pořád visí na krku rodičům. Pár lidí se zařadilo do sociálních vrstev a žijou dost hrozně, jsou několikrát vzatí a rozvedení.... Pak je pár kluků, kteří byli ti rádoby borci a všichni z nich padali na kolena, a jsou od puberty pořád na tom stejném místě - párty, festivaly, alkohol, tráva, a připadají si hrozně cool. Pokud jde o střední školu, taky několik spolužaček žije v Londýně nebo ještě dál, asi tři mají vlastní podnikání. Vysokou jsem studovala dálkově, většina lidí tam bylo kolem 40 let a více, takže tam není moc k diskuzi, jak kdo dopadl, navíc většinou neznám ani jejich jména, natož život.

  • Jedna baba povidala...:-D
    Ja nevim, nikdy sem nemela stesti na kolektiv, s temer nikym se nestykam jen vim o trech lidech a vsichni sou normalni. Co dela zbytek je mi uprimne sumafuk i kdyby fetoval, kradl nebo nevim co:-D
    Dulezity je kam smerujes ty sama. Moc nechapu tu ceskou povahu ktera ma neustale chut stourat do zivotu ostatnich lidi a porovnavat se s nima a resit proc se chovaji tak ci onak;-) nebo si ted prijdes vyjimecne kdyzsi myslis ze jsi vysla jako jedna z mala normalne ze skoly?
    Neni to jedno?

  • A já mám pocit,že si zase někdo dělá z lidí dobrý den..ale jinak většina má vlastní rodinu :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist