Jak dlouho mazat děti po koupání

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 21.12.2012 22:36

Ahoj, dnes se mě manžel ptal, jak dlouho budeme mazat naše dítko po koupání? Do jakého věku? Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela. Máme půlroční dítko, koupeme každý druhý den a vždy po koupání mažeme olejíčkem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko22.12.2012 0:07

    Můžeš zkusit přestat mazat a uvidíš, co to udělá. Bude-li pokožka sušší, mazala bych nadále, případně můžeš již místo olejíčka zkusit kosmetiku pro miminka. Záleží, co Ti vyhovuje. Určitě bych olejíčkem mazala první 3 měsíce, to mají mimča pokožku ještě jako papír. Já mažu dcerku pořád (2,5 roku), ale má právě pokožku víc suchou s náběhem na lehký atop. ekzém. Resp. mažu tam, kde je potřeba, už ne celou.

  • A.t.i22.12.2012 12:32

    Syn má suchou pokožku a občas se mu objeví exzém, takže ho promazávám po koupání pořád a to už bude mít 4 roky.

  • tak to ja maleho mazu jeste v 15mes a popravde me taky nenapadlo nikdy do kdy :-o

  • Tak já mazala pouze 6 týdnů a pak jen suchá místa-měli hlavně chodidla.Měla jsem nakoupenou kosmetiku,ale paní doktorka mi řekla, atˇ to nepřeháním,tělo si musí vytvořit samo vláčnost pokožky,imunitu atd.Dávám ji zapravdu.Dvě děti a nemají dodnes žádný problém.Ani v zimě,po bazénu...Natírám je akorát v létě před a po sluníčku-koupání.

  • ahoj,tak my mažem dodneška (6m) ale koupeme každý den a mažu cca onden a pohatě to stačí.Budu to tak dělat dál kor v zimně kdy pokožka se potřebuje více promašŤovat,aby se nevysušovala.

  • Já mazala do roka tak nějak automaticky tělovým mlékem pro mimina, pak jsem si řekla, že už stačilo a mažu jen když se mi chce. Suchou kůži nemá, takže v pohodě.

  • já nemažu vůbec, spíš vyjímečně tak jednou za měsíc. nemá suchou pokožku tak se mi to zdá zbytečné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist